Ben en çok çocukların ve gençlerin yeteneklerini bulup kullanmaya fırsat bulmadıklarina üzülüyorum. Türkiyede insanlarla konuşuyorum. Okumak veya çalışmak isteyen cok ama o fırsatı elde edemiyorlar işte. Sonra yandaşcilik aşırı fazla
Bu topigi geyik konusuna cevirmek istemezdim ama, Turkiye'de de, ozellikle Istanbul'da calismaktan yasamaya firsat kalmiyor ki

Kardesim cok iyi bir universitede okudu, yazlari surekli farkli farkli alanlarda staj yapti, iki yabanci dili var, ilk isi olarak uluslarasi bir denetim firmasina girdi, denetim diyince akla ilk gelen 3-5 yerden biri. Korona surecinde demisler ki: "arkadaslar, fazla mesailerinizi yazmayin lutfen, sirket zor durumda. Ayrica bu ay maaslardan kesinti olabilir..." Ya bin bes yuz ulkede subesi olan kac senelik, alaninda en bilinen kurumlardan olan bir sirket neden zor durumda kalsin? Bu cocuk 24 yasinda, evden calisma ayagina gece yarilarina kadar calistiriyorsunuz, iki aydan sonra tek basina denetimlere yolluyorsunuz, zaten asgari ucretin iki kurus uzerinde maas veriyorsunuz, sirf iyi bir deneyim kazansin diye sizin 1550 asamali mulakatiniza girmis ve gecmis, tek basina Istanbul'da kirasi var, faturasi var... Acaba cok merak ediyorum, ayni sirketin Almanya, Fransa subesi calisanlarina bunu diyebiliyor mu??? Teklif dahi edebiliyor mu? Ama Turkiye'de ediyor iste...
Istanbul'daki cokuluslu, herkesin girmek icin bir taraflarini yirttigi hukuk burolari... Evliysen ise almazlar, hamile kalirsan bir sekilde punduna getirir kovarlar, avukatsin ama dava bile edemezsin, cunku o cevrede mimlenmekten, bir daha is bulamamaktan korkarsin, sabah 8 bucukta gelirsin, haftanin 2 gunu en az ofiste sabahlarsin, gece 2de cikarsin ofisten, aksam 9'da isi birakirsan "bu da hic calismiyor" diye arkandan konusurlar, maasin ise Avrupa'daki meslektaslarinin yarisi filandir. Ruh hastalarinin hakaretlerine, mobbinglerine, ayak kaydirmalarina katlanirsin. Ben zannetmiyorum Avrupa'da veya Kanada'da boyle bir isleyis oldugunu. O ulkelerde hic calismadim, sadece egitim gordum ama sanmiyorum boyle oldugunu, bilenler fikir verebilirler. Burada kirmizigitar adli uyenin konusu vardi, esim gece gunduz calisiyor, isten de cikamiyor diye. Iyi egitimli gencler Istanbul'da posasi cikana kadar calistiriliyor ve cogu da bu cendereden sadece KAPAGI YURTDISINA ATARAK cikabiliyor kanimca... Arkadaslarimin cogu bir sekilde goctu Turkiye'den, sadece bu sebeplerden...