Yurtdışında yalnızlık

Göç başka turizm başka derler, ben bir şehide en fazla iki , üç gün kalırım ama mektuplasacak kadar yakın arkadaşlar edinirim.
O yuzden öneri olarak bir günü turist günü yap kendine:) sanki şehre yeni gelmissin gibi çik,dolaş, yardım işte:)
Ah bekar olsan daha çok önerim vardı ama, evli olduğun için şey diyeyim, couchsurfing üyeliği oluştur, orada Hangout var. "Şehri keşfetmek istiyorum " de, yerel insanlarla bulus.
Ben mesela Türkiye'de de kullanıyorum, halihazırda burada yaşayan insanlar oluyor, zaten Sultanahmet taksim emoninu vs yeterince gezen. Onları mesela az bilindik yerlere götürüyorum. Sonradan bazen piknik yapıyoruz. Bir İranlı kız mesela , burada geçinmeye çalışıyordu ama yalnızlık çekiyordu. Benle o sitede tanıştıktan sonra evine kahvaltıya davet eder oldu, havalar guzellesince piknik yaptık, ikimizin de ayrı cesiy boyaları var , buluşup boya yapıyoruz... Bir kişi bile olsa en azından artık şehirde bir yerli arkadaşı oldu.
Bu şekilde bağlar kurmak çok kolay. Neden senin de hollandalarda bir yengencin olmasın ki?
Bol şans diliyorum

Merhaba bende yurtdisindayim yeni bir sehire tasindik ustelik. Pek kimseyi tanimiyorum. Evliyim. Ozelden yazın isterseniz tanışabilir sohbet edebiliriz
Derya.

Facebook ta bütün ülkelerle ilgili orda yasayan Türklerin açmış olduğu gruplar var.Örneğin,Hollanda'da yaşayan Türkler gibi.Mutlaka bakın hem yeni yerleşmişsiniz sormak istediğiniz şeyler olursa yardımcı olurlar hem de yakınlarınızda size arkadaşlık edecek birileri vardır belki de.Eger dil sorununuz yoksa o ülkeye ait gruplar da vardır mutlaka ordan da arkadaş edinebilirsiniz

Merhabalar,

Daha önce de konu açmıştım, sonunda Hollanda’ya taşındım, yaklaşık 4 aydır buradayım. Yerleştik merleştik alıştık yuvarlandık derken bugüne geldik. Bir derdim var o da arkadaşsızlık/yalnızlık. İnsan dışarı beraber çıkıp bir kahve içebileceği muhabbet edebileceğini birini arıyor… Zaten genelde evden çalışıyorum o da bir dezavantaj ancak ofise gittiğimde de çok arkadaş olabileceğim birilerini göremedim. Yetişkin nasıl arkadaşlık kuruluyor onu da bilemedim normalde aynı ortamda buluna buluna doğal olarak gelişirdi. Önerilerinizi beklerim 😊

İyi akşamlar herkese.

Türkiyede de yalnızlık çekiyoruz. Çoğumuzun oturup konuşabileceği bir doğru düzgün bir arkadaşı yok 🚬

İş ortamında bence de bir süre sonra oluşur. Daha yeni yerleşmişsiniz, düzen oturtmakla zihniniz meşguldür şimdiye kadar. Sıra yeni arkadaşlığa geliyor. Öncelikle ordaki türklerle başlarsınız. Onların ortamına gire çıka arkadaş edinmeye başladığınız için hem kendinize güveniniz gelir hem de az da olsa stresiniz azalır. Girdiğiniz yeni ortamda arkadaş edinme pratiği olarak görmeye başlarsınız.
Bende Hollanda’da yaşadım noord brabant bölgesinde arkadaşa çok fazla zaman olmuyor ama oturduğunuz yerde illa ki Komşun vardır yabancı Türk ilk adımı sen at kahveye davet et ben öyle yapmıştım Hollandalı komşuları 5 çayına davet ettim kısır pogaça kek onlar bayılır zaten böyle şeylere sonrasında çok samimi olduk ben Türkiye’ye izine giderken anahtarımı bırakırdım eve bakıyorlardı arada girip havalandırıp bahçenin yapraklarını toplayıp hatta geleceğimiz gün mutfak alışverişi bile yapardı komşum çok iyi oluyorlar genelde yabancılarla daha çok görüş derim.ama ilk adımı sen at yoksa onlar çekingen oluyor ilk etapta

Spor salonunda arkadaşlık nasıl kuruluyor ki birinin yanına usulca yaklaşıp muhabbet mi açıyoruz 🤣 ben de dünyanın en sıcakkanlı insanı değilimdir böyle şeyleri pek şey edemem… hahah
tam bir bogakızı (kendimden biliyorum) 😅😅gözünüze kestirdiğiniz olası arkadaşa yakınlaşıp "merhaba" demeniz ve aletlerin kullanımıyla ilgili soru sormanız yeterli. konusmak isterse uzatır muhabbeti zaten.

yaa çok güzel dertler inşallah amin🙏❤️

Manifest ediyorum şöyle bir dert tez vakit 🙏🏻🙏🏻💫🤩 oldu oldu oldu

Hollanda’nın insanları çok sıcak aslında (en azından öyle duruyorlar) ama hiç bi ortam bulup da arkadaşlığa ilerleyecek bir sohbet kuramadım kimseyle. Araştırayım bakalım :) çok teşekkür ederim
Merhaba özel den mesaj attım cevap verebilir misiniz 🥰🙈

Çok büyük güzel parklar var. Bence alın bisikletinizi tur yapın oralarda. Eminim evinizin hemen yakınında vardır bir tane. Bankta oturan, piknik yapan biri varsa gidin yanına sohbet edin, o da civarlarda oturuyodur zaten. Böyle böyle her gördüğünüzde insanlarla havadan sudan konuşsanız bir süre sonra samimiyeti yakalarsınız zaten. Bence aynı civarda oturanlarda güven duygusu daha çabuk yaratılır.

spor salonlari kurslar egitimler inanilmaz cevre yaptirir. Mutlaka bi yerlere yazilin ortak bir yonunuz oladugunda sohbet konusu doguyor ve arkadaslik kendiliginden olusuyor. Evde olmaniz sizin yalniz kalmaniza sebep oluyor. 2 bucuk yil ingilterede kaldim dans kursundan dil kursundan uniden kiruphaneden clublardan cok cevre edindim. Etkinliklere katilirsaniz ister istemez arkadas oluyorsunuz deneyin derim

Merhabalar,

Daha önce de konu açmıştım, sonunda Hollanda’ya taşındım, yaklaşık 4 aydır buradayım. Yerleştik merleştik alıştık yuvarlandık derken bugüne geldik. Bir derdim var o da arkadaşsızlık/yalnızlık. İnsan dışarı beraber çıkıp bir kahve içebileceği muhabbet edebileceğini birini arıyor… Zaten genelde evden çalışıyorum o da bir dezavantaj ancak ofise gittiğimde de çok arkadaş olabileceğim birilerini göremedim. Yetişkin nasıl arkadaşlık kuruluyor onu da bilemedim normalde aynı ortamda buluna buluna doğal olarak gelişirdi. Önerilerinizi beklerim 😊

İyi akşamlar herkese.
Türk geceleri,yada Türk günleri düzenleniyor yurt dışında.Onlara katılabilirsiniz.Bulunduğunuz bölgede Türkler yaşıyorsa mutlaka bir araya geliyorlardır.O şekilde iletişim bilgilerini alıp çevre ediniyorlar.Sosyal medya aracılığıyla da duyuruyorlar.Yada konsolosluk sayfalarını takip edin bazen orda da duyurusu olabiliyor.İnsan gurbetteyken kendinden,kendi kültüründen birşeyler arıyor.Size kolay gelsin

Back
X