• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışında yaşam?

Yeni okul açısından hangi alanı düşünüyorsunuz acaba? Hukuk diploması yurtdışında hiçbir işe yaramıyor benim de bildiğim kadarıyla
Evet direk orda kendi mesleginizi yapamiyoruz ama denklik alabiliyormusuz...acikcasi acim yeni bir meslek edinmek degil amacim bi sekilde orda kalmak ve alanim olmayan bir bolum okumaktansa kendi alanimin denkligi icin ugrasirim

Evet direk orda kendi mesleginizi yapamiyoruz ama denklik alabiliyormusuz...acikcasi acim yeni bir meslek edinmek degil amacim bi sekilde orda kalmak ve alanim olmayan bir bolum okumaktansa kendi alanimin denkligi icin ugrasirim
Ben de daha önce ABD ve özellikle İngiltere için bakmıştım ama pek umutlanamadım, çok zor olduğu söyleniyor. Eşim de devlet memuru olunca çok detaylı araştırmadım çünkü eşim pek sıcak bakmıyor.

Doktorlara özel bi yasa mi cikti benim bilmedigim yeni bisey var heralde nasil doktorlar sorunsuz gidiyor pat diye anlamadim?

Tıp diplomasi için çoğu ülkede denklik gerekiyor. Tr den alınan tıp fakültesi lisansi geçerli degil yurtdisinda öyle pat diye en azindan klinik anlamda. Çünkü bazı branslarda dr olmak gerekmio trden alınan uzmanlığı gidecegin ulkenin phd sine saydirabiliosun teorik caliscaksan. Ya da doçentlik kriterlerinde gidersin. En iyi ihtimalle bazi yerler dil puaniyla uzmanlık programlarina alir.

Ama bizim ulkede doktor cat diye klinik doktorluk yapmaya avrupa ülkelerine gidemez.

Ben de daha önce ABD ve özellikle İngiltere için bakmıştım ama pek umutlanamadım, çok zor olduğu söyleniyor. Eşim de devlet memuru olunca çok detaylı araştırmadım çünkü eşim pek sıcak bakmıyor.
Meslekte 5 yılı gectiyse mazeretsiz 1 yil ücretsiz izin alır. Sen de burdan uzmanlik ayarlarsin oyle gidersiniz.

Meslekte 5 yılı gectiyse mazeretsiz 1 yil ücretsiz izin alır. Sen de burdan uzmanlik ayarlarsin oyle gidersiniz.

Eşim öğretmen ve mesleğini bırakmayı istemiyor, 1 yıl ücretsiz izin alsa bile sadece 1 yıl içinde yapamayıp dönme ihtimalinde işimize yarar. Asıl sorun yurtdışında iş bulmak, yeni bir yaşam kurmak. Ki dil becerimiz de pek yok konuşma anlamında. Çok zorlanacağımızı düşünüyor.

Eşiniz yazilimciymis yeni okulla uğraşmayın o zaman eşiniz iş basvurusu yapsın eğer olursa öyle gidersiniz daha rahat ve kolay olur.Sirketler hem eşinize hem size sponsor oluyorlar vize oturum izni vs için taşınma masrafı filan karşılıyorlar okul işini oraya gidince düşünürsünüz.

Doktorlara özel bi yasa mi cikti benim bilmedigim yeni bisey var heralde nasil doktorlar sorunsuz gidiyor pat diye anlamadim?

Tıp diplomasi için çoğu ülkede denklik gerekiyor. Tr den alınan tıp fakültesi lisansi geçerli degil yurtdisinda öyle pat diye en azindan klinik anlamda. Çünkü bazı branslarda dr olmak gerekmio trden alınan uzmanlığı gidecegin ulkenin phd sine saydirabiliosun teorik caliscaksan. Ya da doçentlik kriterlerinde gidersin. En iyi ihtimalle bazi yerler dil puaniyla uzmanlık programlarina alir.

Ama bizim ulkede doktor cat diye klinik doktorluk yapmaya avrupa ülkelerine gidemez.
Doktora iyi bişey yapılır mı bu ülkede?
Nasıl bi yasa çıkacak.
Çalışarak alınlarının teriyle gidiyolar başka bir yolu yok. Çat diye değil tabiki sınavlardan geçerek denklik alarak gidiyor hepsi. Ülkenin şartları o kadar kötü ki herkes enerjisini gitmeye harcıyor ve yapıyorlarda isteyince zor değil. Ders çalışmak en kolay yaptığımız iş zaten:)

Birçok doktor arkadaşım var ve ciddi bir kısmı yurtdışına gitmeyi düşünüyor, akşamları dil çalışıyorlar, hem normal mesai yapıp hem nöbet tutup evde de ders çalışıyorlar .. artık düşünülmesinin zamanı geldi de geçiyor şartların düzeltilmesi için. Gerçekten doktor bulamayacağız bu gidişle…

Doktora iyi bişey yapılır mı bu ülkede?
Nasıl bi yasa çıkacak.
Çalışarak alınlarının teriyle gidiyolar başka bir yolu yok. Çat diye değil tabiki sınavlardan geçerek denklik alarak gidiyor hepsi. Ülkenin şartları o kadar kötü ki herkes enerjisini gitmeye harcıyor ve yapıyorlarda isteyince zor değil. Ders çalışmak en kolay yaptığımız iş zaten:)
Bu ülkede değil. Bu ara her yerde doktorlar gidiyor haberi var ya yurtdisinda bir kolaylık oldu da benim mi haberim yok diyorum. Trde ders çalışmak kadar kolay olmadigini biliyorum.

Birikimim var gözden çıkardım onu:)
Birkaç gündür iyice karar verdim.
ingilizcem orta düzeyde istersem geliştiririm diyorum.
çok çok teşekkürler
Birikim sterlin bazında mı?. İş bulana kadar bayağ süre geçecek İngiltere bildiğim kadarı ile alım gücü yüksek ama fiyatlar size göre yüksek olabilir. Önce araştırın derim. Tanıdık vize veya ab çift vatandaşlık yok ise yapılabilecek bir meslek yani ülkenin size gitme diyeceği bir şirketi falanda yok ise sıkıntı. Doktor ok yeni gördüm. Dil kesin ister diye düşünüyorum. Birde buradaki diplomanın yurtdışında sıkıntısı . En ince ayrıntısına bakmak lazım

Birikim sterlin bazında mı?. İş bulana kadar bayağ süre geçecek İngiltere bildiğim kadarı ile alım gücü yüksek ama fiyatlar size göre yüksek olabilir. Önce araştırın derim. Tanıdık vize veya ab çift vatandaşlık yok ise yapılabilecek bir meslek yani ülkenin size gitme diyeceği bir şirketi falanda yok ise sıkıntı. Doktor ok yeni gördüm. Dil kesin ister diye düşünüyorum. Birde buradaki diplomanın yurtdışında sıkıntısı . En ince ayrıntısına bakmak lazım
Euro bazinda birikimim. İngizcem de iyidir aslında. İngiltere de süreç yavaş işliyor deniyor o beni korkutuyor. Almanca çalışmaya başladım o yüzden. Ama doğru karar mı emin değilim daha.

Birçok doktor arkadaşım var ve ciddi bir kısmı yurtdışına gitmeyi düşünüyor, akşamları dil çalışıyorlar, hem normal mesai yapıp hem nöbet tutup evde de ders çalışıyorlar .. artık düşünülmesinin zamanı geldi de geçiyor şartların düzeltilmesi için. Gerçekten doktor bulamayacağız bu gidişle…
Mesai nöbet artı ders çalışmak zaten hayatımızın özeti disiplinli hale getirince gerçekten zor değil. Yakın zamanda bi sınava hazırlandım isteyince günde 10-11 saat bile çalışılıyor.

Euro bazinda birikimim. İngizcem de iyidir aslında. İngiltere de süreç yavaş işliyor deniyor o beni korkutuyor. Almanca çalışmaya başladım o yüzden. Ama doğru karar mı emin değilim daha.
İsviçre ,gidebilirsiniz oraya gidin. Yaşam, şartlar, sosyal güvence diğer ülkelere kıyasla fazlasıyla iyi. Alım gücü yüksek. Yaşam maliyeti yüksek ama maaşlar tatmin edici. Şartlarda. Ekonomik ortam her yerde sıkıntılı şuanda eksi faiz hala verebilen sayılı ülkelerden. Kolay kolay işgal veya savaş mağduriyeti görebilcek bir ülkede değil. Çünkü ekonomik olarak güçlü ve çok fazla para saklanan bir ülke bu sebeble kimse işgal veya savaşa dahil etme gibi bir riski alamıyor İsviçre için. Biraz araştırın. Hem sosyal ve manen mutlu olabileceğiniz bir ülke. Ancak kuralları çok katıdır. Fazlasıyla kamu kurallarında hassastır. Ayrımcılık bulmak imkansız. Tıp alanındada çok iyi durumdadır. Alanınızda fazlasıyla mutlu olursunuz diye düşünüyorum. Zira orda tek tip bir iyileştirme yapılmaz. Bazı hastalıklarda Alp dağları bölgesinde hastahaneleri sevk eder hasta ile yakından ilgilenir. Refakatçi yasaktır. Kendi bakar çocuk gibi. Sadece hastayı kişiler görmeye gelir. Yani hasta yakını sorunu pek yaşanmaz. Tabi sigortacılık da çok gelişmiş olduğu için. Sigortaya bağlı bir durum. Şöyle örnek vereyim biz eskiden orda yaşardık. 6 aylık iken astım krizi geçirmişim doktor Eve gelmiş. Haşlamış ailemi hatta. Kuveze almışlar beni. Tedavi uygulanmış. 1 kadar çıkış verilmemiş ağır astım aileden gelen. Ve sen hayatım boyunca bir kez bile astım ilacı veya türevi kullanmadım. Aşırı stres dışında kriz geçirmedim. Hatta sigara kullanıyorum. Bildiğim kadarı ile doktorlara düşen hasta sayısı da az. Çünkü aile doktoru bütün hastalarını tanırdı. Annemler hala anlatır. Yani orda yaşayan varsa daha iyi bilir. Hastalarını tanırlar bilirler. Yani maaşlarıda yüksek diye biliyorum. Keza acil durumda uçakla başka ülkelere niye gidip hastasını alsın doktorları.

İsviçre ,gidebilirsiniz oraya gidin. Yaşam, şartlar, sosyal güvence diğer ülkelere kıyasla fazlasıyla iyi. Alım gücü yüksek. Yaşam maliyeti yüksek ama maaşlar tatmin edici. Şartlarda. Ekonomik ortam her yerde sıkıntılı şuanda eksi faiz hala verebilen sayılı ülkelerden. Kolay kolay işgal veya savaş mağduriyeti görebilcek bir ülkede değil. Çünkü ekonomik olarak güçlü ve çok fazla para saklanan bir ülke bu sebeble kimse işgal veya savaşa dahil etme gibi bir riski alamıyor İsviçre için. Biraz araştırın. Hem sosyal ve manen mutlu olabileceğiniz bir ülke. Ancak kuralları çok katıdır. Fazlasıyla kamu kurallarında hassastır. Ayrımcılık bulmak imkansız. Tıp alanındada çok iyi durumdadır. Alanınızda fazlasıyla mutlu olursunuz diye düşünüyorum. Zira orda tek tip bir iyileştirme yapılmaz. Bazı hastalıklarda Alp dağları bölgesinde hastahaneleri sevk eder hasta ile yakından ilgilenir. Refakatçi yasaktır. Kendi bakar çocuk gibi. Sadece hastayı kişiler görmeye gelir. Yani hasta yakını sorunu pek yaşanmaz. Tabi sigortacılık da çok gelişmiş olduğu için. Sigortaya bağlı bir durum. Şöyle örnek vereyim biz eskiden orda yaşardık. 6 aylık iken astım krizi geçirmişim doktor Eve gelmiş. Haşlamış ailemi hatta. Kuveze almışlar beni. Tedavi uygulanmış. 1 kadar çıkış verilmemiş ağır astım aileden gelen. Ve sen hayatım boyunca bir kez bile astım ilacı veya türevi kullanmadım. Aşırı stres dışında kriz geçirmedim. Hatta sigara kullanıyorum. Bildiğim kadarı ile doktorlara düşen hasta sayısı da az. Çünkü aile doktoru bütün hastalarını tanırdı. Annemler hala anlatır. Yani orda yaşayan varsa daha iyi bilir. Hastalarını tanırlar bilirler. Yani maaşlarıda yüksek diye biliyorum. Keza acil durumda uçakla başka ülkelere niye gidip hastasını alsın doktorları.
İsviçre de çok güzel kesinlikle sadece dili sanırım Almanca oranında bölgeden bölgeye değişiyor diye biliyorum. İsviçre ye gidende var epey. Detaylıca yazmışsınız çok teşekkür ederim

Eşiniz yazilimciymis yeni okulla uğraşmayın o zaman eşiniz iş basvurusu yapsın eğer olursa öyle gidersiniz daha rahat ve kolay olur.Sirketler hem eşinize hem size sponsor oluyorlar vize oturum izni vs için taşınma masrafı filan karşılıyorlar okul işini oraya gidince düşünürsünüz.
Evet esim yazilimci zaten suan bakiyir bi yandan is durumuna ve kanada vizemiz turistik olarak basvurmustuk onaylanmis geriye bi sekilde gitmek kaliyor...Rabbim hepimizin sonunu hayir etsin insallah 🙂

Güven????Her an evinden tutuklanip ona buna hakaretten veya mensup oldugun irktan ,dinden veya dusuncenden veya sacinin renginden ,gozunun uzerinde neden kasin var diyerek evinden alinabilirsin...hatta evin aniden basilip arama yapilirken kazara vurulup oldurulebilirsin ...sokakta evine yururken bir ruh hastasi tarafindan sirf kadina gucum yetti diye kilicla oldurulebilirsin.....bir parti binasinda calisiyirsun diye karsit goruslu biri tarafindan vurulabilirsin,13yasinda bir cocuk bile oldurulup yenilen b...uzerini kapatmak icin teroristti diyerek kendini hakli cikarabilir....kacakcilik yapildigini bile bile sinirdan gecen insanlarim uzerine fuzeler firlatilabilir,her sabah uyandiginda acaba bu ulkemin hangi guzelligi katledilecek kime rant saglanacak kime peskes cekilecek veya neye zam gelecek,ay sonunj nasil getirecegim, dolar ne oldu,calismam emegim ne kadar degersizlesti...hangi doktor dovuldu diye haber yapilacak ,hangi avukat haciz yapti diye oldurulecek,hangi ogretmen not vermedi diye ogrencisi tarafindan oldurulecek,hangi miting hangi konserde canli bomba olacak......,.............diye bir kaygimiz olmadiginda evet bu ulke guvenli

Gitmeyin sonra geri gelirsiniz neolur ne olmaz kendi ülkemiz daha güvenli
Guven???....her an evinden tutuklanip ona buna hakaretten veya mensup oldugun irktan ,dinden veya dusunceden veya sacinin renginden ,gozunun uzerinde neden kasin var diyerek evinden alinabilirsin...hatta evin aniden basilip arama yapilirken kazara vurilup oldurulebilirsin....sokakta evine yururken bir ruh hastasi tarafindan sirf kadina gucu yetti diye kilicla oldurulebilirsin...bir parti binasinda calisiyorsun diye karsit goruslu biri tarafindan vurulabilir ve kahraman ilan edilebilir...13yasindaki bir cocuk bile oldurulup yenilen boku izerinj kapatmak icin teroristti diyerek kendili hakli cikarabilirler...kacakcilik yaptiklarini bile bile sinirdan gecen insanlarim uzerine fuzeler firlatilabilir,her sabah uyandiginda acaba bu ulkemin hangi guzelligi katledilecek kime rant saglanacak kime peskes cekilecek veya neye zam gelecek,ay sonunj nasil getirecegim, dolar ne oldu,calismam emegim ne kadar degersizlesti...hangi doktor dovuldu diye haber yapilacak ,hangi avukat haciz yapti diye oldurulecek,hangi ogretmen not vermedi diye ogrencisi tarafindan oldurulecek,hangi miting hangi konserde canli bomba olacak.... ....,.............diye bir kaygimiz olmadiginda evet bu ulke guvenli......onu gectim tum dunyayi gezen baris gelinine burda tecavuz edip oldurduler.....ne guveni Allah askina...ortadogu ulkelerinden bir farki yok buranin....evet yasanilan cogu uzucu olaylar gitmeyi planladigimiz yerlerde de yasaniyordur ama bu kadar da degil be kardesim...her sabah bir kaosa gozumuzu acar olduk...ulkedeki neredeyse herkes anksiyete hastasi oldu

Arkadaşım aynı karar verme süreçlerinden geçmiş biri olarak sana şunu söyleyeyim, anadili ingilizce olan yerlere girmek ( Türk vatandaşlarından bahsediyorum) neredeyse imkansız.

O yüzden Almanca öğrenmeye başlaman doğru bir adım olmuş.

Benim de İngilizcem b2, cambridge onaylı, ama maalesef bir işe yaramıyor 🥺

Arkadaşım aynı karar verme süreçlerinden geçmiş biri olarak sana şunu söyleyeyim, anadili ingilizce olan yerlere girmek ( Türk vatandaşlarından bahsediyorum) neredeyse imkansız.

O yüzden Almanca öğrenmeye başlaman doğru bir adım olmuş.

Benim de İngilizcem b2, cambridge onaylı, ama maalesef bir işe yaramıyor 🥺

Hangi ülke mesela neden öyle dedin:(

Back
X