Yurtdışında yaşamak,yalnızlık

Çocuk olduktan sonra biraz sosyalleşiyor insan ister istemez, okuldaki anneler vs. Ama tabi arkadaş olma konusunda çözüm olmuyor, o annelerle arkadaş olamadım. Almanya siz?

Çocuk olduktan sonra biraz sosyalleşiyor insan ister istemez, okuldaki anneler vs. Ama tabi arkadaş olma konusunda çözüm olmuyor, o annelerle arkadaş olamadım. Almanya siz?
evet herkes öyle diyor ama ne kadar sosyalleşilir ki bilmiyorum gercekten Ben de Almanya Frankfurttayım umarım yakınızdır

evet herkes öyle diyor ama ne kadar sosyalleşilir ki bilmiyorum gercekten Ben de Almanya Frankfurttayım umarım yakınızdır
Ben Hannoverdeyim, araba ile 4-5 saat sürüyor yakın sayılmaz malesef . Çocuğum yokkende dil kurslarına giderek sosyalleşmeye çalışıyordum, siz gittiniz mi dil kursuna? Aslında biraz pişman olduğum şeyler var mesela çocuklardan önce daha fazla şey yapabilirdim, mesela dili öğrenip istediğim bir üniversite bölümü okuyabilirdim. Çocuklardan sonra geldi bu hevesler bana, tabi kat kat zor oldu. Eğer düşünürseniz bence böyle bir yol çizebilirsiniz, mesleğiniz nedir bilmiyorum ama işe girip çalışın. Çocuk olsa bile büyüyor ve yine bir arayışa giriyoruz

Keşke bende yurtdışında olaydımda yalnız olaydım geçinmek aç kalma korkusu daha zor siz nasıl gittiniz ben seneye üniversiteyi bitiriyorum bana yardımcı olabilecek var mı

ayy cok uzakmışız keşke yakın olsaydık gercekten dost olurduk aynı şeyleri yaşıyorum hep bir dönme istediğim var devamlı nasıl gecicek bılmıyorum Ben şuan dil kursuna gidiyorum ama herkes kapalı kutu ve ınsan ayrımı gibi algılanmasın arap genelde ve ark canlısı değiller keşke olsa biri inan nereli olduguna bakmıyorum cok girişken biriyim ama yok.. bir kaç sohbet yarıda kesiliyor devamı yok. 2 üni okudum TR de mesleğim var, dili halledebilirsem ki gercekten cok zor bir dil işe girmeyi düşünüyorum ama işte dil çok zor meslek yapabilmek için en az 2 sene yeterlı tam anlamıyla konuşalım lanet almancayı

Keşke bende yurtdışında olaydımda yalnız olaydım geçinmek aç kalma korkusu daha zor siz nasıl gittiniz ben seneye üniversiteyi bitiriyorum bana yardımcı olabilecek var mı
Ben evlendım eşim AB vatandaşı, beyin göçüyüz deneyelim dedik geldik. İnan aç kalsaydım da olsaydım bende derdim ama buraya gelince her şey tokat gibi çarpıyor bu kafayla sakın gelme.. ayrıca iş bularak gelebilirsin eğer ing vb biliyorsan lınkedinden iş ilanlarına bakablrsn

Aslında Araplar baya konuşkan oluyor, ben kurstayken çok Suriyeli vardı, birde Rus bir arkadaşım olmuştu ama malesef pandemiden dolayı her şey online oldu. Evet çok zor bir dil, bende trde üni okumuştum ama burda ilgimi çektiği için psikoloji gibi sözel alanlara kaymayı düşünüyorum. Keşke çocuklar olmadan önce okulu bitirip burda işe başlasaydım diyorum, hep döneceğiz diye düşünmekten buradaki hayatıma hiç odaklanamadım. Artık belli bir yaşa gelince daha fazla zaman kaybetmek istemiyorum deyip ikinci üni hevesi geldi bana :) Keşke yakın olsaymışız ne kadar oldu geleli?

Tabi geçim sıkıntısı saha büyük bir problem, ama işte yurtdışına gidince başka problemler oluyor. Bizde iş başvurusu ile geldik 9 sene önce o zamanlar bu kadar revaçta değildi yurtdışına göç etmek. Çeşitli yollar var sanırım YouTube dan bakabilirsiniz

Polonyali bir arkadasimda sizin durumunuzdaydi. Iki sene önce ülkesine dönüs yapti.

Sırf bu sebepten geri dönüş yapamam sanırım, evet bir problem ama çözümü var. Bilsem dönünce mutlu olacağız pişman olmayacağız hiç düşünmem. Ama bir sürü etkeni hesaba katmak zorundayız böyle bir karar için

Sorun sadece yurtdışı değil ki. Bende evliyim 6 yıldır, çocuğum var, 35 yaşındayım. Genelde tanıştığım insanlar evli çocuklu oluyor. Birçoğu çalışıyor ben de evden çalışıyorum eşimde evden çalışıyor. Öyle çat çut görüşülmüyor. İnan komşum var arkadaşım,aynı sitedeyiz ,en son ne zaman kahve içtik unuttum. Komşum yani. Bir yaştan sonra eskisi kadar arkadaş edinilmiyor

Zaten sürekli görüşülmez, özellikle çalışınca elbette zor. Ama mesela çocuğun canı sıkıldı veya o gün canın yemek pişirmek istemiyor annene gidebilmek. Bir şey canını sıktı bir arkadaşını çağırıp dertleşebilmek. Bunlardan bahsediyorum. Olupta yoğunluktan görüşememek bir tercih. Ama olmaması yalnızlık oluyor.

Canım yurt dışında yasamanla ya da yaşınla alakalı değil.suanda herkes seninki gibi.oyle bir çağda yaşıyoruz ki ilişkiler sanal malûm hastalık var.ortalik kötü insanlar kötü.kimseye güven yokki eskidenki gibi.bu konuda kendini irdelemene gerek yok.hatta belkide böyle olması iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…