Yurtdışında yaşamak,yalnızlık

Ama cocuklari goturdugun bale yuzme vs seni sosyallestirmez.. en fazla kreste okulda gordugun anneler gibi olur. Bir aktivitenin icinde bulunmak lazim.. kaldi ki bence birseylerle mesgul olmak cok cok guzel. Yani arkadas edinmesende kendin icin birseyler yaprsin. Mesela benim hep hayalim dikis ogrenmektir. Bi kac ders almistim ama o zaman nisanliydim vs. Sonra evlilik vs girdi araya devam etmedim… ama vaktin olsa naparsin desen, kesinlikle dikis kursuna giderim.

Almancan var mi? Cocuklarin krese okula gidiyor mu? Mesela gonullu isleri vardir, dernekler huzur evleri vs. Ben yaslilarla vs. Ilgilenmeyide cok severim. Onlarla konusmak vs. Iyi geliyor insana.

Hic birsey yapamasan gir bi ise calis derim, amac vakit doldurmak degil
Mi? Hem ordada arkadasliklar edinebilirsin.

Açıkcası ben de buradaki sistemden daha çok memnunum, özellikle bir çok işimi online halledebiliyor olmam. Ben üniversitede karşınıza anlaşabileceğiniz insanların çıkacağına çok eminim.

Daha önce çocuklarım küçük diye gidemedim bu tarz kurslara, çocuklar büyüyüp ikiside kreşe gidince şansıma pandemi başladı. Online olarak yaptığım şeyler var, spor yapıyorum, haftada bir yüzmeye gidiyorum, birde Almancamı iyi bir seviyeye getirdim yine pandemide online olarak. Ama hiç biri sosyal olarak bana bir şey katmadı. Şimdi dual eğitim şekliyle üniversiteye başlayacağım başvurumu vs yaptım, inşallah olursa beraberinde haftada iki gün stajyer olarak çalışacağım. İnşallah iyi kalpli kafa dengi insanlarla tanışabilirim. Birde şunu söyleyim hiç kimse yok değil görüştüğüm konuştuğum insnalar var ama arkadaş gibi değilim, bir şey paylaşıyormuşum gibi hissetmiyorum.

Çoğu Türkler halen 1960'da takili kaldilar. Hali ile Türkiyedeki biri ile tabiki anlaşmak daha zor çünkü Türkiyede zaman durmadi :)

Yakinda üniye başlayacaksin zaten, ardindan iş, gerisi çorap söküğü gibi gelir zaten.

Evet bende avrupada yaşiyorum.

Tamam baya biseyler yapiyormussun zaten sen, bir cok
Kadin senin kadar vakit ayirmiyor ya da ayiramiyir kendine emin ol. Aksama kadar tv ev..ya da tum
Hafta calisiyor ve evine temizlige cocuklarina ancak vakit ayiriyor.

Bence bu gunlerin tadini cikar cunku 2 gun calisacaksan daha yogub olacaksin ister istemez. Bana sorarsan anneler icin ideal calisma gun sayisi zaten 2.

Ben oyle cok iyi dostluk edinelecegine inanmiyorum artik, hele belki yastan sonra. Benim
Orta liseden 1 tane arkadasim var mesela.. aradan ceyrek asir gecti, onla gorusurum hala. Yakin degiliz ama herseyimi bile tek kisidir. Haricinde herkese merhaba merhaba.

Birde soyle bir huyum var benim..birinin dedikodumu yaptigini duyayim, merhaba bile demem o kisiye..ozellikle banada baskalarini anlatiyorsa.. gormezden gelirim. Belki yargisiz infaz gibi gozukebilir ama laf pesine dusmeyi sevmem. Yuzume karsi cesareti yoksa arkamdan konusur ancak. Ates olmayan yerden duman cikmaz derler sonucta. Bu yuzden insanlarada guvenim yok denecek kadar az.

Buradaki Türklerle ilgili genel izlenimim benimde böyle, aksini düşündüğüm insanlarda tabi ki oldu. Umarım öyle olur. Bana iyi gelir diye düşünüyorum

Bende bu yaştan sonra dostluk kurmanın zor olduğunu görüyorum, her şeyimi anlattığım hiç kimse yok. Mesela üniversiteye başlayacağım bir arkadaşımla bu sevincimi paylaşmak, bunu beraber kutlamak isterdim. Eşim çocuklarım var çok şükür, ama kalabalık aile ortamından geldiğim için bana biz çok yalnızmışız gibi geliyor.

Sizin gibi arkadan konuşma olayı benimde çok rahatsız olduğum bir durum, bu yüzden burda görüştüğüm bi arkadaş grubuyla ciddi mesafe koydum arama, tabi bende konuşmuştum vaktinde. Önce az az başlayan durum giderek büyüdü. Bunu farkedip yanlış olduğunu söylediğimde hayır biz bişey konuşmuyoruz ki vs gibi geri dönüş aldım. Bana göre aşırı samimiyetsiz hareketler, bir problem varsa konuşulabilceğini düşünüyorum.

En buyuk deger ailedir zaten sende ona sahipsin o yuzden sanslisin. Oyle dusun.
Evet muhtemelen kalabaliktan geldigin icin.. ama dusun simdi geri gitsen o ortama simdiki duzenini arayacaksin.

Geri donemiyorsak eskiye suandan mutlu olmayi ogrenmemiz gerekiyor.

Bence biraz oluruna birak, herkes biraz yalnizdir bana gore. Bakma herkes cok samimi
Gozukebilir ama oyle olmuyor. Istesende sen gormezden gelirdin o dedikoducularla samimi olabilirdin… ama istememissin aradigin o degil cunku

Ayni seyleri ben de yasadim hala yasiyorum ama alistim dert etmiyorum. Istisnalar haric burda dogmus büyümüs Türklerle ben arkadaslik etmek istemem zaten, cok farkli dünyalariz. Cok samimi oldugum 4 arkadasim var, dördü de baska ülkelerden geliyor. Hergün görüsmeyiz yine de iki haftada bir kez diyebilirim, belki de sık görüsmedigimiz icin iliskilerimiz seviyeli, sorun yasamadik bu zamana kadar.

Diyecegim o ki tek olmaya alismaya calisin, ben alistim biri bir seyler yapalim mi deyince zor geliyor artik. Kafama göre cikiyorum, magaza geziyorum, kahve iciyorm tabletimden bir seyler okuyorum. Bir dergi kitap alip eve dönüyorum.

Bu İsveç aynı İsveç mi ben gitmiştim İsveçe, o kadar sıkıcıydı ki Almanya yanında NY kalır Can sıkıntısından içim çekildi konferans için 3 gün zor durdum

ben de sizinle ayni durumdayim,

ama korona ile birlikte de sanki herkes boyle gibi, eski arkadasliklari devam ettirmenin bir yolu bulunuyor,
ama yeni arkadasliklar kurmak cok zor.

hele de baska bir ulkede.

Ben de aynen, cocuklarin arkadaslarinin anneleri ile konusuyorum, komsularla konusuyorum, is arkadaslarim var vs vs ama lise-universite yillarindaki gibi arkadasliklarim yok, bulamam da sanirim. Yani ben kendim bile oyle bir arkadas olamam ki, bir suru sorumluluk, bir suru hedef ve calisma icerisindeyim, buldugum bosluklarda da kiminle zaman uyusturabilirsem onunla gorusuyorum.

yine de tavsiye olarka, duzenli gittiginiz yerler olsun diyebilirim. Bir spor salonuna yazilin mesela, hep ayni saatlerde gidin, belki bu sekilde bazi arkadasliklar edinirsiniz. Yine sizi ruhen cok doyurmaz ama rutinde gorustugunuz kisiler onun en azindan.

praline bir de tavsiyem sizin gibi gocmenlerle gorusun,
turklerle de degil, Almanlarla da degil,
sizin gibi olan cok kisi var emin olun.

Herkes asosyallikten sikayetci bu sekilde.

bir de ulkeye yeni gelmis kisilere dil koclugu yapabilirsiniz. Bu da sizi tatmin edebilir.
Bu tarz gonullu islere bakinin.

Eşiniz çocuğunuz vs ?

Evet muhtemelen meşgale olmadığı için oluyor o

İnsanlar öyle ailesiyle çok sıkı görüşüyor mu ?

Yani çalışmıyorsa ve yakın oturuyorsa olabilir de yurtdışında da pek sık görüştüklerini sanmıyorum.

Öyle,, çok teşekkürler..

Seviyeli bir ilişki kurabilmek için bencede sık görüşmemek gerekiyor, haftada bir görüşebilsem bana yeter aslında. Birde dediğim gibi mutluykem sevincimi paylaşmak, üzgünsen dertleşebilmek istiyorum. Eşim Türkiye’ye gitti 1 haftalığına çocuklarla yalnız kaldım. Bir kişiyle bile görüşmedim o süreçte. Çağırdığım oldu ama gelemedi yine.. böyle zamanlarda çağırabileceğim biri olsun istiyorum.
Ama evet yaşımız ilerledikçe kendimizle bağımız güçleniyor, bende bir çok şeyi tek başıma yapmaktan keyif almaya başladım

Eşim yoğun çalışıyor, boş zamanlarında bize vakit ayırıyor. Yoğun çalışan insnalar sanırım ancak ailesine vakit ayırabiliyor, çünkü o benim kadar ihtiyaç duymuyor benim zamanım yok diyor. Çocuklarım var iki tane.

Teşekkürler tavsiyeler için. Evet sanırım birazda yabancılarla ilişki kurmayı denemem gerekiyor. Böyle gönüllü işler bana çok iyi gelir aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…