Yurtdışında yaşasanız tr'ye dönermiydiniz?

ayda iki kilo et 100 tl
market aylık 800 tl
bebek bezi aylık 80 tl
yok parası araban varsa 500 tl
faturalar yazın 200 internet dahil kısın 400
ucu ucuna gecim olur

Türkiye de 2.000 bin TL ile geçim çok zor. Hele ki çocuklar okula gidecekse çok masraf. Almanya da imkanlarınız normal bence. Huzurlu, mutlu yaşarsınız. Burada huzurunuz kalmaz. Ayak direyin. Çocuklar büyüsün, liseyi bitirince temelli döneriz diye ikna etmeye çalışın. Hem birikim de yapmış olursunuz.

Keske bizim ulkemizde boyle olsa da gitmek zorunda kalmasak
Belki 200 sene sonra olur

Keske.Ben her istanbulà geldigimde kaygi bozuklugu yasiyorum.Ki ben onbir sene önce buraya geldigimde durumlar bu kadar kötü degildi.Öyle bir yabancilasma yasiyorum ki anlatilamaz.Döndükten sonra kendime gelmem zaman aliyor.

Çocuğunuzun geleceğini düşünerek karar vermelisiniz.Kesin dönüş yaptıktan sonra çok pişman olabilirsiniz.Ekonomi kalkınmış diyorlar ama işin gerçeğini iyice araştırmanız lazım.Insanlar market pazar alışverişlerini sizin gibi rahatça yapamıyorlar.2000 tlyi 2000 euro gibi düşünmeyin aldığınız yağdan tutun temizlik malzemesine kadar fiyatlar birim hesabı olarak çok farklı.Doğduğun yer değil doyduğun yer diye boşuna dememişler.Yine de karar sizin tabi ki.

Türkiyede hayat şartları çok kötü ve her geçen gün dünü arar durumdayız allah yar ve yardımcımız olsun iyi düşünün bir şekilde ikna edin

Bir iki Ayda 300€ artırsan zaten 2000 lira cepte, Peki ayda 300€ kazansan neyi nasıl arttıracaksın :/

Bence dönme.burda hayat çok pahalı bence.
Bi eczaneye gitmem 150 tl ile çıkmam demek.
Bebek için herşey aşırı pahalı. Sadece bebek için değil herşey çok pahalı.
Kiralar,hastane masrafları ilaçlar. Bezler.
Et fiyatları..

Asla su an dönmeyin. Türkiye, ciddi ekonomik bir krizin esiginde. Ayrica yurtdisinda dogmus cocuklar icin Türkiye'de ayak uydurmak zor oluyor. Ve esinizin 2bin TLye neden razi oluyor? 400€ bile yapmiyor. Almanya'da aksamlari 2-3 saat pizza dagitsa, en az o parayi cikarar. Tamamen mantik disi.

Son düzenleme:
Vatanımı çok seviyorum. Ama Türkiye git gide ekonomi bakımından yaşanmaz bir hal aldı. Ne emeğinin karşılığını alabiliyorsun ne de başka birşey. Bu konu ucu açık bir konu. Nerden çekersek elimizde kalır. Ama eşinizin burda alacağı 2000bin tl ile gerçek anlamda birşey yapamazsınjz. Birikim yapmayı saymıyorum bile zaten. Bize verdikleri imkanlar yok. Zaten gelişmiş bir ülke değiliz. Ekonomi bakımından düşündüğümüzde tabikide gelmeyin derim. Ama gurbetlik başka birşey. İsterlerse altından bi yere koysunlar insan yinede vatanım diyor işte herşeye rağmen..

Şaka olarak kabul ediyorum bu konuyu. Ablacım tamam yurt dışında yaşıyorsunuz okey de ülkenizde olan gelişmeleri hiç mi takip etmiyorsunuz, ülkeye gelip baktığınızda ne gibi bir izlenim ediniyorsunuz? Yani 32 sayfa olmuş herhalde dön diyenlerin sayısı bir elin parmaklarını geçmemiştir. Almanyada çok iyi hayat şartlarınız olduğunu iddia etmiyorum ama Türkiyeye döndüğünüzde 2000 tl maaşla daha iyi standartlarınız olmayacaktır yani bunu buraya sormanız bile abesle iştigal, üzgünüm.

Cocuklarim olursa kesin donmem. Ha esimin icinde varsa tatillerimizi cok uzun yapmaya calisirim ozlem gideririz ki kendimde zaten Turkiye gitmeden yapamiyorum. Ama cocuklarim olsa ilk onlarin yasam standartlarinida dusunurum

Bir ara ben de yurt dışında yaşadım ve ağlayarak geldim. Bu sayılır mı?
Demekki yeteri kadar hasret kalmamışsınız,
Yada fazla dara düşmemişsiniz benim için bu hasretlik olmasa bile dilini bilmediğim bir yerde yaşamak çok zor, kendi işini halledemeyip her zaman başkasına ihtiyaç duyuyorsun...
tabi bu gurbetlik işi kişiden kişiye değişir herkes aynı pencereden bakacak değil...

Canim dilini ogreneceksin zaten., yoksa sudan cikmis balik olursun

Ee siz de zahmet olmazsa yaşadığınız yerin dilini öğrenin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…