YURTDISINDA YASAYIP YOLUNU BULAMAMAK :( pişmanlıklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mercandedee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
547
130
103
37
Herkese selam , yıllardır yurtdışı dayım uzak bir ülkede . Ancak iş anlamında hicbisey yapamadim çocuklar küçüktü ama kolay değil iş bulmak vs . Türkiye’deki arkadaşlarıma bakıyorum yillardir calisip kariyer yapıyolar . Okadar pismanimki ama kendi başıma karar alıp Türkiye’ye donememe yalniz değilim .
Emeklilik iş güç gelecek kaygisi başladı . Lütfen aynı durumda olanlar neler yaptı tavsiyelerinizi bekliyorum .

Ben burada ya da başka yerlerde dili olmayan, çocuğu küçük olan, mesleği hemen çalışmaya müsait olmayan kadınları bu konuda uyarıyorum ama bazi insanlar hep yanlış anlıyor. Şu an çevremde sizin gibi onlarca kişi sayabilirim. Şu saatten sonra yapılacak şey eğitim eksiklerini tamamlayıp yeniden iş hayatına geç de olsa girmek maalesef kolay ya da kısa bir yolu yok.

Yani kaç yıldır yurtdisindasiniz? Eğitiminiz var mı? Çocuklar yazmışsınız kaç yasındalar?Bulunduğunuz ülke kadın çalışınca çocuk bakımı için yardım eden sosyal devlet anlayisina sahip mi ?entegre olmak için tüm şartları zorladiniz mi ?
Bunları bilmeden yorum yapmamız yanlış olur..yine de farklı bir ülkede çocuk büyüten bir annesiniz kendinize yüklenmeyin

Ben iki dil biliyorum eğitimim var ama iş bulmak kolay dgl .

İki dil biliyorum ama iş bulmak zor ve iş hayatids zor burda . Türkiye gibi dgl burası orda daha rahat gerçekten ve maaşlar Türkiye de daha güzel . :/

Bir öğretmen 40 bin alıyor . Nasil güzel dgl
Ortalama bir evin kirası 30.000 e dayandı, market fiyatları uçuk, dışarda yemek her türlü lüx, siz uzun yıllar dışarda yaşadığınız için fiyat algınız burayı tam kavrayamıyordur belki. Alım gücü çok düştü.

Bir öğretmen 40 bin alıyor . Nasil güzel dgl
Tr’de ve yurtdışındaki öğretmen maaşlarına hakim değilim. Daha önce Tr’de çalışmış ve mevcutta da yurtdışında çalışan biri olarak kendi adıma daha iyi para kazandığımı söyleyebilirim.
Ama siz hangi ülkeden bahsediyorsunuz onu bilmek de lazım. Bir de hangi alanda çalışmak istiyorsunuz, öğretmenlik mi yapmak istiyorsunuz? Tecrübeniz ne üzerine? Hangi dilleri biliyorsunuz? Yaşadığınız ülkenin dili mi? Belki biraz daha detay verebilirseniz insanlar bir çözüm yolu sunabilirler.

İki dil biliyorum ama iş bulmak zor ve iş hayatids zor burda . Türkiye gibi dgl burası orda daha rahat gerçekten ve maaşlar Türkiye de daha güzel . :/

Amerika benim bildiğim bir yer değil ama iş aradınız ve bulamadınız mı yoksa iki çocuğum var iş bulamam diye kendi kendinize mi yorum yapıyorsunuz?

Amerikada maaslari bilmem de sanmiyorum daha dusuk olacagini.
Siz Turkiyeden baya uzak kalmissiniz 40bini guzel maas saniyorsunuz buyuk sehirlerde en ucuz yaşanir kiralar 25-30 civarlari deniyor.
Cocuklariniz varmis bir 40-50bin de esiniz alsa bile iyi bir egitim alsin su etkinlik bu kitap vs derken paraniz kalmaz. Tatile gidebilmek vs hic girmiyorum bile.

Francisca ve İngilizce biliyorum amerikadym

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…