YURTDISINDA YASAYIP YOLUNU BULAMAMAK :( pişmanlıklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
memurum, eşim mühendis, evim, arabam, iyi kötü bankada bir miktar birikmiş param var ama mesela kredi kartım dönmedi diye bugünkü alışverişi kartın dönüş tarihine erteledim. siz burada insanların çok çok refahta yaşadığını vs mi düşünüyorsunuz? ben halimden evet çok şükür memnunum. fakat şu an evim olmasaydı mesela en iyi ihtimalle 20 bin tl kira bedelli bir evde oturuyor olacaktım ve ev sahibi bir sonraki kira artışında belki 35 bin tl isteyecek belirsiz bir durum bu. özetle sakin geri dönmeyin sakin

İngilizce veya yaşadığınız ülkenin dilini biliyor musunuz? Kaç yaşında taşındınız? Eğitiminiz var mı? Eğer zaten eğitiminiz yoksa Türkiye'de de yapabileceğiniz iş sınırlı. Dil bilmiyorsanız önce dil öğrenin. İş bulmak istiyorsanız Türkiye'dekiler de çok çabalıyor, sizin de çabalamanız lazım. Kendinizi karşılaştırdığınız insanlar belki çocuk sahibi değildi, belki vakitleri vardı, belki de çocuk sahibi olmalarına rağmen çabaladıkları için iş sahibi oldular. Bahane bulmayı bırakın.

Francisca ve İngilizce biliyorum amerikadym
Basit işlere girebilirsiniz. Market kasiyerliği gibi işleri denediniz mi? Çevirmenlik denediniz mi?
Bir de mesela linkedinden Türkiye'deki işlere başvurun bakalım. Belki kabul almayacaksınız zaten göreceksiniz her yerde zor. Belki kabul alacaksiniz tasinmayi dusuneceksiniz

Ya dedim heralde eşinin işi gereği gitti mahrumiyet bölgesine falan 2 yabancı dille bile iş bulamıyor, kadın amerikadaymis. Hem de turkiyedekiler daha iyi kazanıyor diyor ağam bizimle egleniy böyle konuları avrupada yerel dili bilmeyenler açınca anlam kazanıyor ablacım zaten dilin varmış gir çalış bis ise.

İki dil biliyorum ama iş bulmak zor ve iş hayatids zor burda . Türkiye gibi dgl burası orda daha rahat gerçekten ve maaşlar Türkiye de daha güzel . :/
Sizi buraya alalım? Madem burası daha güzel :) Ama kurulu düzeniniz vardır şimdi Türkiye cennet cennet

Dil bariyeriniz de yoksa neden iş bulamıyorsunuz? Tam olarak Türkiye’de bıraktığınız seviyede başlamayı pek düşünmeyin o genelde olmuyor da en azından başlangıç yapabileceğiniz bir seviye yok mu gerçekten?

Bu imla bilgisi ile siz türkiyede de kariyerinizi ilerletemezdiniz bence.

Bence yurtdışına giden insanların yaptığı en büyük yanlış iş seçmek. Başka bir ülkeye gittiysen ilk başlarda ne iş olsa yapmak zorundasın. Ne kadar ben dil biliyorum desende onlar gibi konuşamıyorsun, oranın kültürünü bilmiyorsun ve yabancı olduğun için insanlar ister istemez sana karşı önyargılı oluyorlar. Kaldığım yerden kariyerime devam edeyim diye düşünerek iş arayanlar yıllarca evde oturuyorlar maalesef.

Bu kadar yıl Uber yapsanız ve ya Ubereats baya kazanırdınız, ama pandemiden sonra bunlardan da para kazanma azalmış göçmenler hep araba kiralayıp yapıyormuş

Dil bariyeniz olduguna göre ona göre iş bakacaksınız. Rahat bir işiniz olmaz . Bir kuzenim Amerika’da onun küçük çocukları vardı . Çalışmakta zor geldi . Dili yoktu . 10 yıl sonra çalışmaya karar verdi . Amazon’da kitap satıyor . 2 . El kitapları topluyor sonra satıyor . . Bir araştırın isterseniz.dili hala çok iyi değil

Dil bariyeri yokmuş..

İki dil biliyorum ama iş bulmak zor ve iş hayatids zor burda . Türkiye gibi dgl burası orda daha rahat gerçekten ve maaşlar Türkiye de daha güzel . :/
Yani pek çok konuda haklısınız, burası çok güzel, öğretmenler 40k alıyor, Amerika zordur tabii tahmin edebiliyorum az çok...Aslında orda sizi bağlayan hiçbirsey yok gibi, donebilirsiniz rahat rahat , neden dönmüyorsunuz?

Amerika’da iş bulamayan birisi burada memur olamaz ki bir arkadaşım var matematik öğretmeniydi. Bana göre değil öğretmenlik dedi ve Amerika’ya gitti. Finans sektöründe çalışıyor 2 de çocuğu var. Yani ben burda 19 yaşımda işe başladım 2 çocuğum oldu hiç bırakmadım. Bıraksaydım çocuk bakacağım diye şimdi 2 çocuğumla ele güne muhtaç olurdum. Lütfen işlerinizi bırakmayın hanımlar. Hele de elin adamına güvenip bırakmayın. Neyse siz de orda birşeyler yapmaya bakın. Burda da neredeyse herkesin 2 dili var. Almanya’dan gelen arkadaşım Almanca şartı aranan yerlerde bile iş bulamadı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…