- Konu Sahibi mercandedee
-
Bizim sitede kilralık normal 3+1 20 bin lıraBir öğretmen 40 bin alıyor . Nasil güzel dgl
O 40binin en az 10bini servis+ögle yemegi +öğrencilere hediye+materyal(etkinlik) masrafı diye gidiyor cok rahat. Yazında ekders almıyoruz 30bin aliyoruz. Ayrica tatillerde ekderslerimiz kesiliyor. Bir de en az 4 yıl köylerde calisiyorsunuz. Evlenmeden batıya gitmekte hayal. Büyüksehirde yasiyorsanız servis bulmakta ve gecinmekte kolaylıklar.Bir öğretmen 40 bin alıyor . Nasil güzel dgl
Bizim sitede kilralık normal 3+1 20 bin lıra
İki dil biliyorum ama iş bulmak zor ve iş hayatids zor burda . Türkiye gibi dgl burası orda daha rahat gerçekten ve maaşlar Türkiye de daha güzel . :/
Türkiye de olsaydım memur olurdum şimdi mesela ama yaş geçti şu an ha diye dönemem edemem .
Bir öğretmen 40 bin alıyor . Nasil güzel dgl
Amerika
Youtube da yeni çekilmiş bir video var. Birkaç aylık. Newyork'a yakın bir Türk semtindeki Türkiye'den yıllar önce gitmiş esnaflar diyordu ki, buranın değerinin bilmiyormuşuz, çalışmıyormuşuz, çalışana para varmış, burası pahalı falan değilmiş. Gayet iyi durumdaymış ülkemiz. Yeni video daha. Düşünün. Şaşırmadım o yüzden konu sahibine ben. K. Kore miyiz, haber mi alamıyorlar bizden diyorum ama sadece taraflı haberler izlendiğinde, okunduğunda böyle oluyor.Ya dedim heralde eşinin işi gereği gitti mahrumiyet bölgesine falan 2 yabancı dille bile iş bulamıyor, kadın amerikadaymis. Hem de turkiyedekiler daha iyi kazanıyor diyorağam bizimle egleniy böyle konuları avrupada yerel dili bilmeyenler açınca anlam kazanıyor ablacım zaten dilin varmış gir çalış bis ise.
Ama biz Türkiye'dekilere özenmiyorsunuz değil mi?Ben de aynı durumdayım 6 aydır burdayım yoğun bir iş arama sürecine girdim başvurmadığım ilan, firma kalmadı diyebilirim. Hakkımızda hayırlısı ne kadar geç o kadar zor oluyor dışardan toz pembe görünüyor ama yurtdışında iş için o ülkede tecrübe ve dil şartı arıyor çoğu firma o sebeple zor.
9 yıllık öğretmenim 40 bin almıyorum.Bir öğretmen 40 bin alıyor . Nasil güzel dgl
Bir ay önce TR gittim 6 ayda 2 kattan fazla artmış fiyatlar ben zaten yurtdışında yaşamak istiyordum ama videolarda göründüğü gibi kolay olmuyor her zaman, bir de ben orta doğudayım o sebeple daha zor belki Avrupa kolaydır bilemiyorum.Ama biz Türkiye'dekilere özenmiyorsunuz değil mi?
Ya he de geç...Orda da hiç calismamiş ki, gittiğinden beri kılını bile kipirdatmamis, hatta orda hangi sektör ne kazanıyor fikri bile yok, bütün gün Instagram dan bizimkilerin reelslerine bakip bakıp yayılırken dertlenmiş işte...Sanki burda olsa CEO olacakti bana...Dön desen dönmez ama amaç hava atıp sinir bozmak9 yıllık öğretmenim 40 bin almıyorum.
Boş işte . Almanyadayım asgari alan 1500 Euro alıyor. 53 bine tekabül ediyor. Bu ek gelirler hariç bir de. Türkiyede bunu kim alıyor. Ayrıca burada asgari ücretle çalışan çok az. Çoğu insan daha üzerinde çalışıyorMaaşlar Türkiye’de daha mı güzel? Daha neler.
Ya da troll bakın yurt dışı da güllük gülistanlık değil Türkiye’de maaşlar iyi Avrupa’da en yüksek asgari ücret bizde bakan konuşmaları gibi mesajlar verilmeye çalışılmışYa he de geç...Orda da hiç calismamiş ki, gittiğinden beri kılını bile kipirdatmamis, hatta orda hangi sektör ne kazanıyor fikri bile yok, bütün gün Instagram dan bizimkilerin reelslerine bakip bakıp yayılırken dertlenmiş işte...Sanki burda olsa CEO olacakti bana...Dön desen dönmez ama amaç hava atıp sinir bozmak
Yok eski konularina baktım şimdi ,gerçek ve sıkıntılı bir arkadaş...33yaşında , birer yaş arayla 4 çocuğu var, kanadadan sonra Amerika'ya tasinmislar (Fransızca -ingilizce biliyorum demesi o yüzden), bir Anadolu üniversitesinden çıkıp (sütçü imam üniversitesi sosyoloji felan gibi bı bölümden mezun)direkt yurtdışına evlenmiş sanırım, sonra da sürekli ustuste 4 doğum yapmış, hangi ara dil öğrendi anlamadım, Kanadada sosyal hizmetlerle sıkıntı yaşamış çocuklarla ilgili sonra Amerika'ya geçmişler ama yorumları, olaylara falan bakış açısı da bi "değişik", yorumlarından anladığım o benimYa da troll bakın yurt dışı da güllük gülistanlık değil Türkiye’de maaşlar iyi Avrupa’da en yüksek asgari ücret bizde bakan konuşmaları gibi mesajlar verilmeye çalışılmış
Aynı şekilde ben de Hollanda’dayım, bilmesem inanıcam. Hele konu sahibi Amerika demiş. Orda maaşlar daha yüksek bildiğim kadarı ile.Boş işte . Almanyadayım asgari alan 1500 Euro alıyor. 53 bine tekabül ediyor. Bu ek gelirler hariç bir de. Türkiyede bunu kim alıyor. Ayrıca burada asgari ücretle çalışan çok az. Çoğu insan daha üzerinde çalışıyor
6 Ay kısa bir süre alışmak için. İnşallah istediğiniz gibi gelişir her şey.Bir ay önce TR gittim 6 ayda 2 kattan fazla artmış fiyatlar ben zaten yurtdışında yaşamak istiyordum ama videolarda göründüğü gibi kolay olmuyor her zaman, bir de ben orta doğudayım o sebeple daha zor belki Avrupa kolaydır bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?