- 23 Ocak 2016
- 35.086
- 51.051
- 598
- Konu Sahibi mercandedee
-
Neredeyse herkesin 2 dili mi var eyvahlar olsunAmerika’da iş bulamayan birisi burada memur olamaz kibir arkadaşım var matematik öğretmeniydi. Bana göre değil öğretmenlik dedi ve Amerika’ya gitti. Finans sektöründe çalışıyor 2 de çocuğu var. Yani ben burda 19 yaşımda işe başladım 2 çocuğum oldu hiç bırakmadım. Bıraksaydım çocuk bakacağım diye şimdi 2 çocuğumla ele güne muhtaç olurdum. Lütfen işlerinizi bırakmayın hanımlar. Hele de elin adamına güvenip bırakmayın. Neyse siz de orda birşeyler yapmaya bakın. Burda da neredeyse herkesin 2 dili var. Almanya’dan gelen arkadaşım Almanca şartı aranan yerlerde bile iş bulamadı
Oluyor eksik buluyorlar . Bilmiyorsunuz burayı . Evde Türkçe konuşuyoruz çocukların eksikleri oluyor .Çocuklar orda doğmadı mi? Yada kreşe gitmedi?
Nasıl dil eksikliği oluyor?
Baktım şimdi %20 çalışıyor
Bence mesleğinizi değil de yapabileceğiniz sizi işe alan herhangi bir işe girin. O esnada diliniz de neredeyse ana dil seviyesine gelir.Öyle bisey olmadı . Yurtdışında çocuk büyütmek zor okullar kolay dgl . Dil eksik görüyolar sizi yetersiz görüyolar . Vs vs . Sadece saçma sapan yorum yapıyorsunuz insan gibi bisey sordum
Yeni yeni biseyler bakıyorum . Cocuklar anca büyüdü bende kendime geldim . Dediğim gibi göçmen olunca kolay olmuyor iş bulmak . Sadece Türkiye de olsaydım daha kolay olurdu bazı şeyler diye düşünüyorum bazen .Bence mesleğinizi değil de yapabileceğiniz sizi işen alan herhangi bir işe girin. O esnada diliniz de neredeyse ana dil seviyesine gelir.
Acaba burdan Türkiye’ye online calisabilirmiyim? Fransizca ve İngilizce ile ne gibi online iş yapabilirim çünkü şu an dönemem yalnız dglm eşim istemiyor vs nedenleri var yoksa dönerdm ama tuekiyeye çalışabilir miyim burdan acaba ?Türkiye nüfusunun %15.9'u 1 yabancı dil, %2.3'ü 2 yabancı dil, %0.3'ü 3 yabancı dil biliyor. Türkiye nüfusunun %81.8'i ise hiç yabancı dil bilmiyor. Bu oranın 2007 yılında %75.5 iken 2011 yılında %81,8' çıktığı, yani yabancı dil bilenlerin oranının azaldığı görülüyor.
Türkiye'de 2 dil bilmek müthiş bir zenginliktir ve asla işsiz kalmaz tek dili geçtim 2 dil ile iyi bir geçim kaynağı sağlar.
Ben de göçmenim. Daha 10 ay oldu ama ben de kendi seviyemde tam zamanlı bir iş henüz bulamadım. O yüzden size de öyle bir öneride bulundum. Başka işler yapmaya çalışın, neyi yapabilirsiniz siz daha iyi bilirsiniz. Geçici bir süreç gibi düşünün 1 sene kadar aktif herhangi bir işi yaparsanız dil çok hızlanır.Yeni yeni biseyler bakıyorum . Cocuklar anca büyüdü bende kendime geldim . Dediğim gibi göçmen olunca kolay olmuyor iş bulmak . Sadece Türkiye de olsaydım daha kolay olurdu bazı şeyler diye düşünüyorum bazen .
Denicem ama buradaki yorumlar çok moral bozucu insanı daha kötü hissettiriyor :/Bence mesleğinizi değil de yapabileceğiniz sizi işe alan herhangi bir işe girin. O esnada diliniz de neredeyse ana dil seviyesine gelir.
İki dil biliyorum Türkiye’ye online calisabilirmiyim acaba sizce ? Varmi öyle işlerBen de göçmenim. Daha 10 ay oldu ama ben de kendi seviyemde tam zamanlı bir iş henüz bulamadım. O yüzden size de öyle bir öneride bulundum. Başka işler yapmaya çalışın, neyi yapabilirsiniz siz daha iyi bilirsiniz. Geçici bir süreç gibi düşünün 1 sene kadar aktif herhangi bir işi yaparsanız dil çok hızlanır.
O kadarını bilemem inanın ama burada olsanız hiç işsiz ve parasız kalmazsınız.Acaba burdan Türkiye’ye online calisabilirmiyim? Fransizca ve İngilizce ile ne gibi online iş yapabilirim çünkü şu an dönemem yalnız dglm eşim istemiyor vs nedenleri var yoksa dönerdm ama tuekiyeye çalışabilir miyim burdan acaba ?
Ayrıca çocuklarım hakkında ne gibi tuhaf yorumum var . Ben burada çocuk büyüttüm tek başıma . Zorlandgim zamanlar oldu ama geçti çoğu . Cocuklarimida her şeyden çok seviyorum . Okullari ile sürekli ilgiliyim özel ders aldiriyorum daha iyi olsunlar diye çünkü kelime eksikleri oluyor burda büyüseler bile Türkçe konustgmz için . Bisuru şey . Ben tavsiye sordum . İnsanız bazen iyi olmayabiliriz bazen oluruz .Cevap veriyorum %5
Türkiye'de ise %70 lerde
Türkiye’de iki dil ile ne gibi işler yapabilirim öğretmenlik dışındaO kadarını bilemem inanın ama burada olsanız hiç işsiz ve parasız kalmazsınız.
Bana kalsa dönerim ama benim istegimle olmuyor . Ama tuekuyeye dondugumde ilerde yasta geçmiş olacak iyice . Beni kim ise alır diye düşünüyorum dil bilsem de . Bu arada küçük küçük sertifikalar aldım burdan ve almaya devam ediyorum .O kadarını bilemem inanın ama burada olsanız hiç işsiz ve parasız kalmazsınız.
O nasıl oluyor ya ilk kez duydumUzaktan bilmiyorum ama iş hayatına girerseniz eğer ve dilinizi native seviyesine getirirseniz en azından ileride orta doğu satış/satınalma gibi işlere bakabilirsiniz.
Birçok iş yapabilirsiniz de verilen maaş bin dolara tekabül edecek maksimum, buna dayanacak mısınız?Türkiye’de iki dil ile ne gibi işler yapabilirim öğretmenlik dışında
Hayirrrr . Cocuklar küçüktü . Psikolojik olarak iyi dgldim. Şu an çocuklar büyüdü ama kolay dgl iş bulmak gercektenBenim ,daha dogrusu annemin dayısı ve ailesi Amerika da yaşadı yıllarca.Vasifsiz çocukları bile ise girdi.Gul gibi yaşıyorlar.Dayimlar da Türkiye'ye yerleşti.Abd den emekli .Ev aldılar.Arada gidiyor cennet turkiye cennet vatan diyorlar.Hee diyip dönüyorum.Siz nasıl bu kadar işsiz kalabildiniz ben şaşırdım açıkçası.Bence dalga geçilmek için yazılmış bir konu
Oranın işkur gibi bir kurumu yok mu? Size öncelikle bir iş bulsunlar dilinizi geliştirin o esnada linkedinden ve amerikada kullanılan bir iş arama sayfası üzerinden iş başvurusu yapın sürekli. Elbet birileri dönecektirO nasıl oluyor ya ilk kez duydum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?