YURTDISINDA YASAYIP YOLUNU BULAMAMAK :( pişmanlıklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Birçok iş yapabilirsiniz de verilen maaş bin dolara tekabül edecek maksimum, buna dayanacak mısınız?
Öyle 8 saat oldu haftasonu imiş izinliymişsiniz geçeceksiniz bunları.
Buraya özeniyorsanız gerçekleri konuşalım.
Siz 1000 dolar maaş almayan öğretmenlere bile özendiniz ki kiranız 800 dolar öyle düşünün.
Bu ülkenin hali bu, ben diyeyim.
Ben Türkiye’de çalışıp bin dolar alsam süper ama yurtdisina çalışmak lazım tabi

Ben Türkiye’de çalışıp bin dolar alsam süper ama yurtdisina çalışmak lazım tabi
😂😂😂
Vallahi orda alsanız daha iyi. 1000 dolar burada birkaç günde bitiyor.
Bin dolar ney yani, 3 gece tatile götürmez sizi otele heheyyt.
Gerçeklerden bayağı uzaksınız, dış ticaret yapan türk firmalarında rahatlıkla çalışabilirsiniz.

O oran asgari ücretli çalışan oranı değil. Asgari ücretli, part-time çalışan, mevsimlik işçi, stajer gibi daha düşük ücreti ifade eden grubunun tamamı. Lütfen bir dahaki sefere yanıltıcı ifadelerden kaçının
Asgari ücret=Mindestlohn
Ve evet %17,8 asgari ücret alıyor ,bu ücret saat başina verilen ister sezonluk olsun olmasın .
Aylık olarak hesaplarsaniz 160 saat genel,2000€ brüt yapıyor .

Eklentiler

• 1000045262.webp
    1000045262.webp
    40 KB · Görüntüleme: 27
Asgari ücret=Mindestlohn
Ve evet %17,8 asgari ücret alıyor ,bu ücret saat başina verilen ister sezonluk olsun olmasın .
Hanımefendi o orana saat başı parttime çalışan öğrenciler, geçici işsizler , ek iş yapanlar ...vs dahil...Kayit dışı asla yok...Yani bizim anladigimiz anlamda, türk usulü full time işlerde asgari ücret alan oranı Almanya da %5 civarı...Türkiye'de ise bu oran kayıtdışılar, mülteciler ve işsizler hariç yüzde 70 i buluyor...

Son düzenleme:
Asgari ücret=Mindestlohn

Bize Wikipedia, devlete ait siteler ya da makaleler gibi kaynaklarla geliniz. Almanya'nın da çok bozmasının ve bizi kıskanmasının konu ile alakasını açıklayınız.
Çünkü ben bağlamdan koptum

Türkiyedekiler sanıyor ki Avrupa'da hayat mikkemmel tamam belki Türkiyeden biraz daha refahtırlar ama İngiltere bile şuan enflasyonla uğraşıyor ki cağnım ülkeleri sömürürken bu halde
Tatlım İngiltere tarihinde , 50 yıldır ilk kez bu yil enflasyonda %2 yi gördügu için İngiliz halkı ayağa kalktı, uğraşıyor dediğin o herhalde🤣....Bizde bu yıl enflasyon kaç biliyor musun? Resmi kaynaklara göre yüzde 70 , resmi olmayan kaynaklara göre ise yüzde 120

Hangi statude Amerikadasiniz, hangi eyalettesiniz? Vasifsiz olarak geldiyseniz (kariyer vizelerinden biri degilse) is bulmaniz daha zor ve baslangic pozisyonlarina verilen ucretler ile hayatta ancak kalirsiniz orasi dogru. Ve son zamanlarda market ucretleri inanilmaz artmis durumda, 1 adet sogana 3$ verdim daha gecen gun. Ama siz evlisiniz, dolayisiyla barinma masrafini zaten tek basiniza karsilamayacaksiniz, en buyuk gider kaleminiz bu olurdu normalde. (Ben cok pahali bir sehirde yasiyorum, 1+1 evler site icinde 2500$'dan basliyor, cogu zaman bu ortalama maasin %70-80'i falan ediyor).

Gerci cocuklariniz kucukse kres masrafi butun maasiniz eder 4 cocuk icin. En iyisi hepsini bir devlet okuluna baslama yasina getirin ve part-time ise girin cocuklar okuldayken. Greencardli falansaniz Target, Walmart, Aldi falan hep aliyor part-time calisanlar. Bir yerden baslamis olursunuz. Sizin kariyer planinizi ardarda 4 cocuk bozmus, nerede yasarsaniz yasayin zaten cok zorlanirdiniz kariyer olusturmakta. Su anki amaciniz isgucune bir yerden katilmak olsun derim.

Tatlım İngiltere tarihinde , 50 yıldır ilk kez bu yil enflasyonda %2 yi gördügu için İngiliz halkı ayağa kalktı, uğraşıyor dediğin o herhalde🤣....Bizde bu yıl enflasyon kaç biliyor musun? Resmi kaynaklara göre yüzde 70 , resmi olmayan kaynaklara göre ise yüzde 120

Ya yazık böyle de avunuyorlar işte. Avrupa'da valla hayat muhteşem.

Çalisarak, didinerek, adilce , insan gibi yaşayabilmek bile muhteşem geliyor bize artık, değil mi?

Ya sorma. Ben kamu çalışanı sayıldığım için ve burada öyle kıdem kademe olmadığı için ülke ortalamasının epey altına maaş alıyorum ama bu maaşa eşim çalışmıyor olsaydı dahi Türkiye'de aynı işi yapan insanlara göre çok daha refah içerisinde yaşardık.

Ya sorma. Ben kamu çalışanı sayıldığım için ve burada öyle kıdem kademe olmadığı için ülke ortalamasının epey altına maaş alıyorum ama bu maaşa eşim çalışmıyor olsaydı dahi Türkiye'de aynı işi yapan insanlara göre çok daha refah içerisinde yaşardık.
Anlamadım yazdığını. Sen de mi yurtdışındasin ve memnun degilmisiniz? Ordaki maasiniz dusukmu nasil anlayamadim

Öyle bisey olmadı . Yurtdışında çocuk büyütmek zor okullar kolay dgl . Dil eksik görüyolar sizi yetersiz görüyolar . Vs vs . Sadece saçma sapan yorum yapıyorsunuz insan gibi bisey sordum
Bu mesajınızda kendiniz demişsiniz dilimizi eksik gördüler diye. Demek ki çat pat konuşuyorsunuz.
Yok olmadı biraz daha salla . İnsan gibi fikir vereceksen ver vermiceksn başka konulara bak
Ama biri bunu dile getirince sallıyorsun demişsiniz. Bir karar verin bence ingilizce ve fransızcanız hangi seviyede.
Bunun dışında da sadece çalışamıyorum diye sızlanmışsınız ancak ben sizden şimdiye kadar hiç iş bulmaya, kendinizi geliştirmeye yönelik bir adım attığınıza dair bir hava alamadım.
Ne yaptınız da iş bulamadınız mesela biraz daha açar mısınız?

Değilim . Okudum ettim ve burda iş hayatına giremedim kolay dgl . Türkiye de olsaydım naisl olurdu diye düşünüyorum bazen orda çevrem kariyelerinde ilerlerken ben burda böyle yillarimi gecirmek üzüyor bazen hepsi bu .
Bana siz TR’de yaşasaydınız boy boy çocuk doğurup evde otururdunuz gibi geliyor. Yurtdışında bahanelerin arkasına sığınmışsınız. Kariyer odaklı bir insan olsaydınız bu kadar çocuk yapmadan önce ekonomik özgürlüğünüzü kazanmaya bakardınız. Boşuna ne olurdu diye düşünüp kendinizi üzmeyin. Aynı hayatı daha iyi koşullar altında yaşadığınızı düşünün şu an.

Evet ben ülkemizi savunmuyorum berbat bir halde ama 2 dil bilen biri burada çok iyi paralar kazanır.

Yani o kadar hazırcısınız ki İngilizce, Fransızca biliyorum ne iş yaparımı bile burada arıyorsunuz. Google'a bi yazın bakalım neler çıkacak, bu kadar kolay cevap peşine düşerseniz çalışıyor olmak size zor gelir. Türkiye'de kariyer yapan arkadaşlarınız Amerika'daki gibi altlarında arabayla işe gidemiyor olabilirler. Saatler süren trafikte üst üste yolculuk, 9-18 arası mobbing, üzerine gene somurtan, mutsuz (asla yargılamıyorum) insanlarla dolu toplu taşıma ile eve dönüş. Dönerken fiyatı uçuk, kalitesi yerlerde gıda ürünleri alıp gelip evde yemek yapma. Oturduğunuz yerden bu kadar ağlanmayın. Bu arkadaşlarınıza sorsanız onlar da dakikasında ABD'ye taşınmak isterler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X