YURTDISINDA YASAYIP YOLUNU BULAMAMAK :( pişmanlıklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben konu sahibi Avrupa'da sanmıştım, evet Amerika tam Avrupa'daki ülkeler gibi bir sosyal devlet değil. Ama Türkiye'den durumu şu an her konuda bin kat iyidir. Mesela birkaç bin dolara araba alabilirsin. 20 yıllık mortage ile cüzi miktarlar ödeyerek ev sahibi olabilirsin. Ucuza gıda tüketebilirsin. Ucuza teknolojik alet alabilirsin. Bir kere park, bahçeleri tertemiz, insanlar medeni. Sahiller, parklar çekirdek ve sigara izmariti dolu değil. Çocukların ana dilin gibi ingilizce öğrenebilir. Burada o ingilizceyi çocuklarına öğretmek için özel okullara yılda en az 500 bin tl vermelisin. Küçücük birev almak için 5 milyonun olmalı. 20 yılda kimse sana kredi vermez. Gıda, teknolojik aletler, giyim, iğneden ipliğe herşey çok pahalı. Sağlık sistemi şu an Türkiye'de de berbat durumda. Ben İstanbul'da haftalar boyunca randevu bulamıyorum. Paramla hep özele gidiyorum. Ben konu sahibinin yerinde olsam Amerika'da da olsam gene ülkeye gelmem.

Tabi ki sizin imkanınız varsa Avrupa. Eşinizde madem oralı, gitmeniz çok mantıklı olur. Şu an çoğu ülke buradan iyi durumdadır. Sadece ekonomik değil, her anlamda.
Sağlık sistemi şu an Türkiye’de kötü olabilir ama yinede tüm Avrupa kanada amerikadan yine kar kat kat iyi durumda . Bakin youtube kanallarina göçenlere. Anlatıyorlar

En kötü sağlık sistemi orda herhalde. Zor

Kesinlikle oyle, saglik sigortasinin anlasmali oldugu klinigi bulmak mesele, uzman bir doktorsa bekleme suresi mesele (en az 4-6 ay arasi), doktor bir ilac yazdiginda saglik sigortasinin karsiladigi muadilini bulmak apayri bir mesela. Biz baska bir ulkeden buraya tasindik ve daha 1 sene bile olmadi, hamileydim bebegim burada dogdu. Kendimizi guvensiz hissettigimiz tek nokta saglik hizmetine ulasma konusu ve bebek olduktan sonra bu benim icin ciddi bir anksiyete sebebi olmus durumda.

Çift vatandaşlık iyi . Ama burdaki maaslar ennn fazla dört bin beş bin dolar mesela ve biraz maaş artinca çocuk parasini kesiyolar. Yani Türkiye’deki gibi kirk bon elli bin tl yada dolar alamazsin herkes eşit seviyede gibi bisey .
Eğitim fena dgl ama kendi içinde eksileri var . Çocukların kelime eksikleri oluyor ve bunu problem ediyor okullar . Yani çok ta hersey mükemmel değil . Ulkemde olsam hersey Türkçe Türk böyle sorunlar olmazdı diyorum .
Çocuklar biraz baskı ile buyuyorlar . Dillerini okullar yeterli gorebe kadar ek ders veriyor ve sizden biseyler bekliyolar.
Hanımefendi tavsiye istediniz verdik, yine veriyoruz , bence siz mutlaka Türkiye'ye donmelisiniz, enn fazla 5000 dolar yerine 40000-50000 tl kazanmak, çocuklariniza eksiksiz baskısız mükemmel ve Türkçe eğitim aldırmak icin eşinizi ikna edip doneceksiniz....Başka yolu yok

Malesef Amerika sosyal bir devlet olmanin yanindan bile gecmiyor. Biz bu yuzden cocuk okul yasina gelmeden Avrupaya donmeyi dusunuyoruz (esim avrupali). Ozellikle saglik hizmetleri konusunda o kadar berbat bir durumda ki, biz ikimiz de global ilac firmalarinda yonetici konumundayiz ve ciddi iyi saglik sigortalarimiz var Benimkini %90 sirketim karsiliyor, ona ragmen aylik 500$ katki payi oduyorum, ve daha yeni bebegimin bir ilaci icin 1000$ odedim cunku bir servet odedigimiz sigortamiz asla karsilamiyordu.

Ben konu sahibi 4 cocukla nasil tek maas idare edebiliyorlar anlamadim. Konu sahibi Medicare, Medisave'li falan misiniz yani saglik yardimi mi aliyorsunuz? Cocuklar bir hasta oldugunda dordunu birden nasil idare ediyorsunuz diger turlu?

Kesinlikle oyle, saglik sigortasinin anlasmali oldugu klinigi bulmak mesele, uzman bir doktorsa bekleme suresi mesele (en az 4-6 ay arasi), doktor bir ilac yazdiginda saglik sigortasinin karsiladigi muadilini bulmak apayri bir mesela. Biz baska bir ulkeden buraya tasindik ve daha 1 sene bile olmadi, hamileydim bebegim burada dogdu. Kendimizi guvensiz hissettigimiz tek nokta saglik hizmetine ulasma konusu ve bebek olduktan sonra bu benim icin ciddi bir anksiyete sebebi olmus durumda.
P piraye bak neler yazmışlar

Sgk gibi bir şey yok mu öyle bir ülkede nasıl sağlık sistemi kötü anlaşılır değil

Bizde de durum hiiic farklı değil hatta artık daha kötü diycem ama anlatmaya dermanım kalmadı.... 30 yıldır maaşımdan çuvalla sağlık kesintisi yapılıyor ama devlet hastanelerinden asla randevu bulamadığım için yine her ay çuvalla para ödeyip özel sağlık sigortası yaptırmak zorunda kaldım. Buna rağmen hala çuvalla extra tedavi ve ilaç parası ödüyorum....Onlar hicolmazsa boşu boşuna devlete sağlık kesintisi odemiyorlar, aradaki fark bu....

Bizde de durum hiiic farklı değil hatta artık daha kötü diycem ama anlatmaya dermanım kalmadı.... 30 yıldır maaşımdan çuvalla sağlık kesintisi yapılıyor ama devlet hastanelerinden asla randevu bulamadığım için yine her ay çuvalla para ödeyip özel sağlık sigortası yaptırmak zorunda kaldım. Buna rağmen hala çuvalla extra tedavi ve ilaç parası ödüyorum....
Evet orası öyle randevu olmadığı için ben de özeli tercih ediyorum genelde ama şöyle iyi bir şeyimiz var çocuğun hasta olduğunda acile gidip muayene ettirebiliyorsun onlarda öyle bir şey de yokmuş

Cokkk teşekkür ederim fikirleriniz için bir nebze içim ferahladı . Diğer insanların aksine ne kadar naif yaklastiniz bana . Allah razı olsun . Evet gelismis bir ulkedeyim ama bu ülke biraz reklami yapılmış ülke içi çok ta iyi sayılmaz ama vatandaş olduk o güzel . Çift vatandaşlık iyi . Ama burdaki maaslar ennn fazla dört bin beş bin dolar mesela ve biraz maaş artinca çocuk parasini kesiyolar. Yani Türkiye’deki gibi kirk bon elli bin tl yada dolar alamazsin herkes eşit seviyede gibi bisey .
Eğitim fena dgl ama kendi içinde eksileri var . Çocukların kelime eksikleri oluyor ve bunu problem ediyor okullar . Yani çok ta hersey mükemmel değil . Ulkemde olsam hersey Türkçe Türk böyle sorunlar olmazdı diyorum .
Çocuklar biraz baskı ile buyuyorlar . Dillerini okullar yeterli gorebe kadar ek ders veriyor ve sizden biseyler bekliyolar. Gibi gibi
Bikac sertika aldım ama çalışmak için yeterli dgl .
Vatandaş olmanıza sevindim. Bu sizin ve çocuklarınız için çok iyi. Çifte vatandaş iseler, burada da ileride isterlerse eğitim alabilirler. Maaş bazlı bakmayın alım gücü olarak bakın. Biz dün karpuz aldık. Bir karpuz 120 tl. 2 kişiyiz evde çocuk yok.Market alışverişi tüm makro ve mikro besinlerle en az 12 bin tl tutuyor aylık. Maaşlar çok görünüyor ama değil.Bir ev kredisi için 1 milyon çeksen ayda 60 bin 70 bin ödemesi var. Bir tatile gitmek istesen otobüs parası sadece gidiş bin tl. Herşey ateş pahası. Sürekli herşeye zam geliyor, maaşlar yetmiyor. Daha çocuğu olan ailelerin kreş, giyim, kurs harcamalarını söylemedim. Kimse çocuk sahibi olmuyor.Çocuk doğum oranı şu an vatandaşımızda 1.52 olmuş. Yani 2'nin altına inmiş durumda. En dandik arabalar 1 milyon. Çocuğum yok ama çocuklarınız zorlukları halledebilirler. İyi bir eğitim alsınlar dünya vatandaşı olsunlar. Çalışmak için mavi yaka işlere bakabilirsiniz. Baristalık vs. En azından akmasa damlar. Ben sizin yerinizde olsam ilerisini dert etseydim part-time da olsa çalışır bes sistemine girerdim. İleride emekli maaşı gibi her ay bes sisteminden para alırsınız.

Evet orası öyle randevu olmadığı için ben de özeli tercih ediyorum genelde ama şöyle iyi bir şeyimiz var çocuğun hasta olduğunda acile gidip muayene ettirebiliyorsun onlarda öyle bir şey de yokmuş
Gelsinler o zaman buraya çünkü acillerimiz muhteşemdir tedavi konusunda🤪

Son düzenleme:
Vatandaş olmanıza sevindim. Bu sizin ve çocuklarınız için çok iyi. Çifte vatandaş iseler, burada da ileride isterlerse eğitim alabilirler. Maaş bazlı bakmayın alım gücü olarak bakın. Biz dün karpuz aldık. Bir karpuz 120 tl. 2 kişiyiz evde çocuk yok.Market alışverişi tüm makro ve mikro besinlerle en az 12 bin tl tutuyor aylık. Maaşlar çok görünüyor ama değil.Bir ev kredisi için 1 milyon çeksen ayda 60 bin 70 bin ödemesi var. Bir tatile gitmek istesen otobüs parası sadece gidiş bin tl. Herşey ateş pahası. Sürekli herşeye zam geliyor, maaşlar yetmiyor. Daha çocuğu olan ailelerin kreş, giyim, kurs harcamalarını söylemedim. Kimse çocuk sahibi olmuyor.Çocuk doğum oranı şu an vatandaşımızda 1.52 olmuş. Yani 2'nin altına inmiş durumda. En dandik arabalar 1 milyon. Çocuğum yok ama çocuklarınız zorlukları halledebilirler. İyi bir eğitim alsınlar dünya vatandaşı olsunlar. Çalışmak için mavi yaka işlere bakabilirsiniz. Baristalık vs. En azından akmasa damlar. Ben sizin yerinizde olsam ilerisini dert etseydim part-time da olsa çalışır bes sistemine girerdim. İleride emekli maaşı gibi her ay bes sisteminden para alırsınız.
Bes nedir

12 bin yetmez katiyyen aylar önce sadece peynir yoğurt sütü hesaplamıştık aylık bin TL idi o da kaç ay önce

Kesinlikle buna katılıyorum ülkem insanı maalesef gelmemek için bir sebep elle tutulur bir şeyimiz yok yani
Evet yok. Parklar, bahçeler, sahiller çöp içinde, pislik içinde. Artık kendi vatandaşıma tahammül edemiyorum. Bu kadar mı doğa düşmanı oluruz, bu kadar mı bilinçsiz oluruz aklım almıyor artık.

Sgk gibi bir şey yok mu öyle bir ülkede nasıl sağlık sistemi kötü anlaşılır değil

Hayir merkezi olarak bir sistem yok. Medicare, Obamacare gibi destek programlari var dusuk gelirliler icin ama onlarda da alacagin tedavi / ilac cok sinirlamali oluyormus. O yuzden hemen herkesin hastane borcu var zaten, taksitlendirip faiziyle odeme yapmaya calisiyorlar.

Evet yok. Parklar, bahçeler, sahiller çöp içinde, pislik içinde. Artık kendi vatandaşıma tahammül edemiyorum. Bu kadar mı doğa düşmanı oluruz, bu kadar mı bilinçsiz oluruz aklım almıyor artık.
Her cinsten vatandaşı var sokakların güvenliği yok evinde otururken eve hırsız giriyor polisi arasan umrunda değil giden malın gitti dolandırıcılar desen cirit atıyor hangi birini anlatalım yahu denizler desen pis temiz balık bulmak zorlaştı saymakla bitmez artık bu ülkenin zengini için güzel bir ülke evde oturursan iyi dicem ama insanın canı meyve yemek istese kilosu 70 80 den başlıyor 1 kilo konu sahibinin 4 çocuğuna yeter mi mümkün değil

Bireysel Emeklilik Sistemi. Her ay bir para yatırıyorsunuz. İleride size ya toplu ya da aydan aya ödeniyor. Bir nevi kendi birikiminizi yapıyorsunuz. Bir de devlet katkısı ekleniyordu sanırım. Bireysel Emeklilik Sistemi diye araştırabilirsiniz.Benim vardı, kapattım ama tekrar yapacağım. Tavsiye ederim.

Hayir merkezi olarak bir sistem yok. Medicare, Obamacare gibi destek programlari var dusuk gelirliler icin ama onlarda da alacagin tedavi / ilac cok sinirlamali oluyormus. O yuzden hemen herkesin hastane borcu var zaten, taksitlendirip faiziyle odeme yapmaya calisiyorlar.
Gerçekten ilginçmiş peki orada yaşayanların genelinin refah seviyesi nasıl yüksek mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X