YURTDISINDA YASAYIP YOLUNU BULAMAMAK :( pişmanlıklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Her cinsten vatandaşı var sokakların güvenliği yok evinde otururken eve hırsız giriyor polisi arasan umrunda değil giden malın gitti dolandırıcılar desen cirit atıyor hangi birini anlatalım yahu denizler desen pis temiz balık bulmak zorlaştı saymakla bitmez artık bu ülkenin zengini için güzel bir ülke evde oturursan iyi dicem ama insanın canı meyve yemek istese kilosu 70 80 den başlıyor 1 kilo konu sahibinin 4 çocuğuna yeter mi mümkün değil
Evet can güvenliğimiz yok. Sırf bunun için bile orada kalınır. Benim bir tanıdığım değil Amerika, Kuzey Avrupa; Romanya'ya yerleşti, ev aldı. Asla gelmeyi düşünmüyorum diyor.Burası oraya göre inanılmaz medeni diyor. Zaten gıda enflasyonu dehşet durumda. Ne desem bilemiyorum. Benim çocukluğumda ayşe kadın fasülye bu kadar pahalı değildi. Şu an kilosu 100 tl şaka gibi ya.

Evet can güvenliğimiz yok. Sırf bunun için bile orada kalınır. Benim bir tanıdığım değil Amerika, Avrupa; Romanya'ya yerleşti, ev aldı. Asla gelmeyi düşünmüyorum diyor.Burası bile oraya göre inanılmaz medeni diyor. Zaten gıda enflasyonu dehşet durumda. Ne desem bilemiyorum. Benim çocukluğumda ayşe kadın fasülye bu kadar pahalı değildi. Şu an kilosu 100 tl şaka gibi ya.
Evet geçen hafta pazarda 100 TL idi tarım ülkesinde bu durum içler acısı kesinlikle arkadaşınız çok iyi yapmış en azından yeşili var oraların buralar her yer beton oldu dip dibe binalar kalabalık trafik rezillik kurallara uyan yok hadi araban var osu busu bi ton masraf dışarı çıksan 1 saatlik otopark 70 TL mazot desen yine uçtu neresinden tutsan elinde kalıyor

Konu sahibi bu ülkede tereyağı lüks margarin de lüks olma yolunda ilerliyor balık et desen içler acısı gelip de 4 çocukla zebil olmayın buralarda he kuru ekmeğe razıyız diyorsan o başka

Gerçekten ilginçmiş peki orada yaşayanların genelinin refah seviyesi nasıl yüksek mi?

Amerika yuzolcumu olarak o kadar buyuk bir ulke ki, 50 tane eyaletten olusuyor zaten, o yuzden hangi eyalette hangi sartlarda yasadigina gore degisen bir konu bu, cok da genelleme yapilabilecek bir durum degil. En basidi odedigin vergi miktarindan tut, kanunlara kadar yasadigin eyalete gore degisiyor, o yuzden herhangi bir konuda genelleme yapilmasi cok zor bir ulke burasi.

Amerika yuzolcumu olarak o kadar buyuk bir ulke ki, 50 tane eyaletten olusuyor zaten, o yuzden hangi eyalette hangi sartlarda yasadigina gore degisen bir konu bu, cok da genelleme yapilabilecek bir durum degil. En basidi odedigin vergi miktarindan tut, kanunlara kadar yasadigin eyalete gore degisiyor, o yuzden herhangi bir konuda genelleme yapilmasi cok zor bir ulke burasi.
Evet büyük genelleme yapamasanız bile az buçuk dolar ülkesi olarak dünyaya hükmeden bir ülke olarak temel ihtiyaçları alım konusunda fikir verebilirsiniz o manada söyledim.

Öyle bisey olmadı . Yurtdışında çocuk büyütmek zor okullar kolay dgl . Dil eksik görüyolar sizi yetersiz görüyolar . Vs vs .
Bu da aşırı salamazyon. Amerika zaten göçmen ülkesi olduğu için kimse sizden şakır şakır ingilizce beklemez. (Gündelik hayat için konuşuyorum.) New York'ta zenciler fazla. Onlar yayarak konuşuyor. El kol hareketi çok yapıyor. Los Angeles'ta Meksika'yla sınır komşusu olduğu için İspanyolca çok fazla konuşuluyor.
Çat pat ingilizce ile çok rahat başını kurtarırsın.

Evet geçen hafta pazarda 100 TL idi tarım ülkesinde bu durum içler acısı kesinlikle arkadaşınız çok iyi yapmış en azından yeşili var oraların buralar her yer beton oldu dip dibe binalar kalabalık trafik rezillik kurallara uyan yok hadi araban var osu busu bi ton masraf dışarı çıksan 1 saatlik otopark 70 TL mazot desen yine uçtu neresinden tutsan elinde kalıyor
Öyle, bu hayatı çok pahalıya çok kötü yaşıyoruz. Hala tatillerde gurbetçiler buraya geliyor ya çok şaşırıyorum. Ailesi olanlar hariç,ben olsam tatil için bile buraya gelmem. Gıda artık ucuz değil ki. Peynir yemek şu an lüks, kuruyemiş de, çoğu ürün de. Allah yardımcımız olsun, kışın ne yapacağız hiç bilmiyorum.

Öyle, bu hayatı çok pahalıya çok kötü yaşıyoruz. Hala tatillerde gurbetçiler buraya geliyor ya çok şaşırıyorum. Ailesi olanlar hariç,ben olsam tatil için bile buraya gelmem. Gıda artık ucuz değil ki. Peynir yemek şu an lüks, kuruyemiş de, çoğu ürün de. Allah yardımcımız olsun, kışın ne yapacağız hiç bilmiyorum.
Tatile gelenler de ülke hasretini gidermek için geliyorlar kuruyemiş mi aa aa o da ne diyeceğiz yakında elektrik doğalgaz zamlarını, konut kiralama fiyatlarından hiç bahsetmedik bile

Tatile gelenler de ülke hasretini gidermek için geliyorlar kuruyemiş mi aa aa o da ne diyeceğiz yakında elektrik doğalgaz zamlarını, konut kiralama fiyatlarından hiç bahsetmedik bile
Gurbetçiler bile artık ne kadar pahalı vs demeye başladı. Eskiden ülke cennet cennet deniyordu. İyi oldu, herkes farkında artık. Elektrik zammı oldu, doğalgazda olur artık en az yüzde 50. Kiraları hiç düşünmek istemiyorum. 100 milyonu geçen bir ülke için hiçbir şey artık yetmiyor.

Son düzenleme:
Bu da aşırı salamazyon. Amerika zaten göçmen ülkesi olduğu için kimse sizden şakır şakır ingilizce beklemez. (Gündelik hayat için konuşuyorum.) New York'ta zenciler fazla. Onlar yayarak konuşuyor. El kol hareketi çok yapıyor. Los Angeles'ta Meksika'yla sınır komşusu olduğu için İspanyolca çok fazla konuşuluyor.
Sallamiyor bence , zira kendisi zaten en düşük seviyede bildigi ve evde de sürekli Türkçe konuşulduğu için çocuklar çat pat bile ogrenememiş, okul da doğal olarak bu kadar da olmaz deyip eksikleri göstermiş sadece....

Sallamiyor bence , zira kendisi zaten en düşük seviyede bildigi ve evde de sürekli Türkçe konuşulduğu için çocuklar çat pat bile ogrenememiş, okul da doğal olarak bu kadar da olmaz deyip eksikleri göstermiş sadece....
Hayır bilemedin Piraye . Cat pat konuşmuyorlar . Gayet güzel konuşuyorlar ancak okulda yeterli gelmiyor dile çok önem veriyolar . Bilmiyorsun. İnsan stres oluyor bundan dolayı . Burada hayat kolay dgl değişik değişik stres alanlari var maalesef . Çocuklar üç dil öğreniyor haliyle zorlaniyolar ancak okullar bunu göz onunde bulundurmuyor. İlla istdedikleri seviyeye gelecek . Neyse

Gurbetçiler bile artık ne kadar pahalı vs demeye başladı. Eskiden ülke cennet cennet deniyordu. İyi oldu, herkes farkında artık. Elektrik zammı oldu, doğalgazda olur artık en az yüzde 50. Kiraları hiç düşünmek istemiyorum. 100 milyonu geçen bir ülke için hiçbir şey artık yetmiyor.
Evet öyle görüyorum aslında ama orda yasamadigim için insan an’yamiyor bazı şeyleri . Belki gelsm bir iki yıl yaşasam farki gorurum. Zaten çocukların masraflari yeter

Amerika hakkında gerçek bilgiler edinmek isteyenler bu hesabı takip etsin. Kaç para kazanılır, market alışverişi ne kadar tutar, ev fiyatları nedir hepsini anlatıyor çocuk.

Guneydeki eyaletlerin demografik yapisi kuzeydekiler kadar iyi degil malesef, o yuzden genel olarak gocmen nufus ve Ispanyolca konusma orani cok yuksek. Benim esim Ispanyol, geldiginden beri herhalde gunluk hayatta Ispanyolca'yi daha cok kullaniyor Ingilizce'den (guneydeyiz biz de).

Cocuklarda Ingilizcesi yetersizse English as a Second Language (ESL) destegi verir okul, neden alsin ellerinden? Zaten CPS (sosyal hizmetler) o kadar yetersiz ki, inanilmaz calisan eksigi var, davalara yetisemiyorlar ve bu yuzden surekli elestiri yagmuru altindalar. Kimse kimsenin evde cicek gibi bakilan gocmen cocugunun Ingilizcesi kotu diye islem baslatmaz, cocugun hayatini kolaylastirmaya calisir.

Hayır bilemedin Piraye . Cat pat konuşmuyorlar . Gayet güzel konuşuyorlar ancak okulda yeterli gelmiyor dile çok önem veriyolar . Bilmiyorsun. İnsan stres oluyor bundan dolayı . Burada hayat kolay dgl değişik değişik stres alanlari var maalesef . Çocuklar üç dil öğreniyor haliyle zorlaniyolar ancak okullar bunu göz onunde bulundurmuyor. İlla istdedikleri seviyeye gelecek . Neyse
Şey sorucam, 2 yaşında kreşe göndermeye başladınız. Bu yeterince geliştirmedi mi yoksa kısa süreli mi gitti çocuğunuz? Orda sosyalleşmesi faydalı olur diye düşünmüştüm.

Konu sahibi Tr de eviniz var mı?
Varsa süper yoksa da sorun değil. 50.000 siz alsanız 50.000 de eşiniz eder 100.000. Kira çıkın 30.000. Kalan 70.000 le gül gibi geçinirsiniz. Toplam 6 kişilik nüfus yeme içme dığal gaz telefon su elektrik vs çıkar kalanla Çocuklara özel okul da okuma imkanı bile olur. Ha özel okulda okumazlarsa da sorun değil imam hatiplerimiz var orda okurlar. Siz gelin orda durmayın, orda alacağınız 5000 dolar ne ki burdaki 50.000 tl nin yanında

Guneydeki eyaletlerin demografik yapisi kuzeydekiler kadar iyi degil malesef, o yuzden genel olarak gocmen nufus ve Ispanyolca konusma orani cok yuksek. Benim esim Ispanyol, geldiginden beri herhalde gunluk hayatta Ispanyolca'yi daha cok kullaniyor Ingilizce'den (guneydeyiz biz de).

Cocuklarda Ingilizcesi yetersizse English as a Second Language (ESL) destegi verir okul, neden alsin ellerinden? Zaten CPS (sosyal hizmetler) o kadar yetersiz ki, inanilmaz calisan eksigi var, davalara yetisemiyorlar ve bu yuzden surekli elestiri yagmuru altindalar. Kimse kimsenin evde cicek gibi bakilan gocmen cocugunun Ingilizcesi kotu diye islem baslatmaz, cocugun hayatini kolaylastirmaya calisir.
Ben hep kısa süreli kaldım. Bürokrasi işlerine şahit olmadım ama konu aşırı sallama geldi bana. Amerika'da taksiye biniyorsun Pakistanlı. Çinliler vardı. Chinatown'dan dışarı çıkmamışlar. İngilizce bilmiyor. Çalışmaya gönlü olanın en kolay iş bulacağı ülke Amerika. Hem çok güzel paralar kazanıyorlar, hem de inanılmaz tüketiyorlar. Yemek porsiyonları XXL Kozmetikte sürekli yeni seriler çıkarıyorlar. Kızlarda her seferinde sanki farklı bir şeymiş gibi alıyorlardı.
Sizinde hayırlı uğurlu olsun. 🙏🏻 En son Singapur'daydınız sanırım. Orda kalmıştım 🙂

Bunda çok şaşıracak bişey yok

orada plastik 1 tane şişeyi mutfak çöpüyle atsa cezayı yiyip sesini de çıkaramayacak adamlar, 5te kalkıp işe giden ve kuzu kuzu çalışan kadınlar buraya gelince edirneyi geçer geçmez makaslaya makaslaya hayvan gibi araç kullanıp ne kadar kural kaide biliyorlarsa (bilmediklerinden değil, elbette biliyorlar) çiğneyip zevk alıyor....param var diye de ego tatmini yaşıyor

ha anasının babasının mezarına kardeşinin düğününe geliyordur, dediğiniz gibi ailesine memleketine gelip insan gibi davranandan zaten bahsetmiyorum. ben, herşey dahil otelde öküz gibi tepsiler hazırlayıp böğüre böğüre konuşanlardan filan bahsediyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X