• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yurtdisinda yasayipta turkiyede tupbebek yaptiran varmi yardim lutfen

merhaba kardelen bende seninle ayni durumdayim ve bende hollanda da yasiyorum
bizede aynen pgd uygulanacak bende ilk konusmaya gittigim gun hamileymisim
ama tam orada doktor demezmi hap kullanacaksin kendiliginden hamile kalmayacaksin
senin dedigin gibi hersey iptal edilecek ve dogacak bebegin sakat olma tehlikesi
ustune bide bebekte ayni hastaligin olma riski yuzde 90 ama bebegim 3 aylikken karnimda öldu
demekki doktorlar hakliydi bebek sakat olacakti gelisemedi ve öldu simdi bende ocak ayinda pgd
e basliycam hayirlisiyla bu kez doktorlari dinleyip hapi kullaniyorum korunmak icin
he eger buradaki ilk tup bebek tutmazsa iste ozaman tr ye gidicem once buradaki sansimi denemek istiyorum
benim sana diyecegim sabret ne kadar erken randevu alirsan iyi olur bekleme karar vermek icin bekledigin surece zatn zaman kaybin oldu biran once randevu al ve sabret herseyde vardir bir hayir
bu arada hollanda da nerede oturuyorsun ben Den Haag dayim ve Maastricht e gidiyorum tedavi icin

bende rotterdamda oturuyorum
sizde ne problemi var benim esimde 13 14 robertson translokasyon var
ama ben 3 senedir hic hamile bile kalamadim
bende ilk gorusmeyi maastrichtle 13 september da yapicam
ilk gorusmeden sonra ne kadar suruyo beklemek canim ya
sana tavsiyem tr ye gitme tedavi icn ben bu yaz gittim ve yaptirmadan geri geldim
sanki ticari bi arac gibi davraniyolar insana
bazen artik olmek istiyom
zaten burda yalnizim ailemden hic kimsede bilmiyo bu durumu kimseyle konusamiyorum
ne diyim allah yardimcimiz olsun senin sansin daha coktur sen en azindan dogal hamile kalabilmisin

ben ohra da sigortaliyim fiyat acisindan bilgim yok cunki biz odemiyoruz sigortamiz karsiliyo
pgd bize anlattikalrina gore cok gelismis benim esimin de 2 ve 10 da translokasyon var bize anlattiklarina gore spermleri sececekler yani bozuk olan spermleri temizleyip saglam olanlari
yerlestirecekler pgd in anlamida buymus normal tup bebeklte bunun arastirmasi yapilmiyormus spermler yikanip yerlestiriliyormus bu arada benim ailem in hepsi turkiye de benimde kimsem yok ve ustune gorumcem 5. cocugunu dogurdu bu aralar cok yanlizim ve depresyondayim 4 senedir izine gitmiyorum cocuk yuzunden yani benim dururmumda cok zor ama uzulme herseyin sebebi vardir kendini boyle dusunerek kotu seylerden uzak tut ben iki kere hamile kaldim ilki dustu ikincisi öldu maalesef oda yeni oldu
pgd e karar verirsen 3 yada 6 ay icinde basliyorsun ilk muaynelerden sonra konusmaya gidince soracaklar sana zaten orada gereken bilgileri veriyolar birde pgd i utrecht de ve maastricht de yapiyorlar soruyorlar nereyi istersiniz diye biz maastricht i sectik uzak olmasina ragmen cunki oarada daha gellismis hastaneye gidincede goreceksin zaten bize dediler ki utrecht e giderseniz orada yapilan butun tahliller bizim elimize geliyor sonuclar bizden cikiyor ama buraya gelirseniz hersey daha kisa surer ve daha gelisimli ondan maastricht i sectik hakkinda hayirlisi olsun insallah sabret bekle zaman oyle geciyoki insallah herseyin zamani gelcek

hayir benim ailem tr de
hic arkadasim falanda yok burda
zaten kimsede bilmiyoki bizde boyle bi sorun oldugunu
annem her bebek yap yalnizligin gecer dediginde bogazimda biseyler dugumleniyo
hayat iste zaten benim hayatim hep boyle gecti
hic guldugumu hatirlamiyom hayatim boyunca
benimde butun arkadaslarimin hatta benden cok kucuklerin cocuklari var
ben cok ta korkuyom tupbebekten ilaclardan falan
hic gucum yok aslinda butun bunlar icin
bilmiyom sizde oyle bi risk varmi ama bizim saglikli cikmama ihtimalide varmis
yani tum tedavi iptal olcak eger oyle olursa
sen ilk maastricht le konusmani ne zaman yapmistin

hic korkma ne kadar olumsuz dusunursen o olumsuzluklar senin pesini birakmaz
bende gecen sen december da gitmistim ama hamile olunca birakmistik sonra
juni de gittim ve muaynelerimizi olduk sonuclar cikincada bize e mail yolladilar
sonucalr iyi cikti isterseniz december da muayneye gelin ve januari de baslayalim
bizde ok ledik belki daha erkende olabilir di ama hamieligim 3 ay da olsa cok cok zor gecti hic kimse
yok yaninda iste ben seni cok iyi anliyorum ama yapacak bisey yok
nekadar karamsar olursak okadar boguluruz hic dusunme takma kafana
soylemesi kolay oluyo bunuda biliyorum ama bak benim de basimda
ustelik iki kere hamilelik yasadim ve cok kotu sonuclandi uzulmedim hep dedim hayirlisi boyleymis
benim annem de yok bi ablam var kiz kardesim benden 3 sene sonra evlendi simdi 2 yasinda oglu var
ama allah in takdiri bu saglikli olmama riski bizdede var iste bunu ortadan kaldirabilmek icin pgd uyguluyorlar korkma kafana takma bak buradan butun derlerini paylasabilirsin ben elimden geldigi kadar destek olmaya calisirim sana insallah biraz rahatlarsin

allah razi olsun canim birbirimize destek olalim
simge diye kadinlar kulubunde bi arkadas var kac defa tupbebek denedi olmamisti
ondada kromozom bozuklugu var
sonra kendiliginden hamile kaldi saglikli bi bebege
insallah allah bizede nasip eder

hersey ALLAH in taktiri ALLAH istedikten sonra hicbirseye engel olamayiz
biz sadece tedbir almaya calisiyoruz ben iki kere kendiligimden hamile kaldim
ama sonunda sebebini ogrenince kendi kendime dedimki belki de ettigim dualar kabul oldu
belkide ALLAH bana yol gosteriyo birdaha kendiliginden hamile kalma demek istiyo
bunun icin biraktim ve doktorlar ne derse onu yapicam herseyi bilen ALLAH ve ben inaniyorum ki
ilk denememde tutucak ve saglikli bebekler dunyaya getiricez hic birzaman pes etmedim of cekmedim niye ben demedim demiycemde insallah bikmiycam yilmadan mucadele edicem
inaniyorum ki bizlerde anne baba olucaz

insallah canim bizde anne oluruz
bende senin gibi dusunuyorum biliyomusun olmasada olana kadar deniycez baska caremiz yok cunku diyorum
ama bazende ev bile supururken agliyorum
benden kucuklerin benden sonra evlenenlerin hep cocuklari oldu
oyle canim yaniyoki
ama baska alternatifimiz yok bizim olana kadar ugrasicaz
sizdede saglikli embriyo cikmama olasiligi varmi
bize saglikli cikmazsa tedavi i[tal olur dediler
birbirimize dua edelim mubarek gunlerde allah dayanma gucu versin bize

evet canim genelde tup bebek yaptiran herl\keste oluyor bu problem
sagliksiz embryo cikma riski
haklisin bu mubarek gunde bol bol dua edelim birbirimize
insallah ALLAH kabul eder en kisa surede birbirime mujde veririz

BENI habersiz koyma tamam mi
haberleselim birbirimizle ikimizdede ayni problem var sen kac yasindasin
insallah sen hemen hamile klairsinda bana umut olursun ben cok korkuyom

ben yeni 27 oldum insallah dedigin gibi olur hic uzulme sende bende anne olucaz
olamasakda allah in takdiri yapacak hic bisey yok
bi elimizden geleni yapiyoruz

selam kizlar bende sizin gibi yurt disinda yasiyorum ve tr de tedavi gördüm bilmek istediniz birsey olursa seve seve yardimci olurum...
Rabbim hakinizda hayirlisini versin...

turkiye cok paraci geldi bana hastaya burda davrandiklari gibi davranmiyolar
onun icin ben yaptirmadan geri geldim sen begendinmi bebis asuman tr yi
hatta bizden sadece kan testi icin 107 euro almislardi ama sikayet ettim simdi parayi geri yatirdilar
cok garip bi ulke turkiye

ben simdi tam 32 haftalik hamileyim ve ikizlerim olcak bunada türkiyedeki doktorum sebep oldu...
Ben almanyada yasiyorum burda bi asilama ve bi tüp bebek yaptirdik olmadi sonra tr ye karar verdik,cok arastirdim ve ankarda maya tüp bebek merkezine karar verdik esimle,biz cok mmnun kaldik hersey cok güzel ve hic bi zorluk omadan gecti...
Paracimi diye soracak olursaniz degil bence burdaki tedavimde ben 1800 euro ödedim trdeki tedavimdede 2200 ödedim bunun icinde ama burdaki kulandim ilaclarim felan var,önce ALLAHA sonra osman ve adnan hocamin sayesinde ben yavrularima kavusdum...

cok sevindim senin adina insallah biran once rabbim kucagina almayi nasip eder
saglikla saihhatle kvusursun yavrularina

Back
X