- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi greengirll
-
Bu yola koca ile çıkılır sevgili ile değil.
Yari yolda kalırsın sonra, elindekinden de olursun.
Sert olabilir ama dost tavsiyesi
Birlikte nasıl gideceksiniz? Erkek arkadaşın mühendis diyorsun ki mühendislerinde belli meslekteki olanlarını alıyorlar direkt. Siz hangi statüde gideceksiniz? Dil konusu büyük problem ki gidenlerin en büyük yaşadığı sıkıntı bu aslında.
Siz nasıl gideceksiniz ki? Turist vizesiyle giderseniz çalışamazsınız zaten. Mesleğiniz yurt dışında kabul görüyor mu?
Ailen ne diyor çok merak ettim bende düşündüm ama benimle düşünen yok tek gitmeye cesaretim yok sanırımArkadaşlar, her şeyi bırakıp yurtdışına yerleşenlerden fikir almak istiyorum, neler yaşadınız değdi mi zorluklara ? Erkek arkadaşım mühendis, o iş bulursa gidelim diyoruz ama ben ne yapabilirim hiç bir fikrim yok ? Ben kamuda sözleşmeliyim gidersek muhtemelen işimden de ayrılacağım ve mesela yurtdışında doğum yapmayı tavsiye eder misiniz ? Özellikle Almanya, Hollanda, Belçika vb gibi ülkeleri merak ediyorum.
Ailen ne diyor çok merak ettim bende düşündüm ama benimle düşünen yok tek gitmeye cesaretim yok sanırım
Ailen ne diyor çok merak ettim bende düşündüm ama benimle düşünen yok tek gitmeye cesaretim yok sanırım
Geriye evlenmek kalmış düzen oturtmak kalmışKardeşim de yurtdışında yıllardır, aileler destek zaten giderseniz bizde geliriz diyorlar benim babam yok zaten annem de yeşil pasaportlu gelir gider
Geriye evlenmek kalmış düzen oturtmak kalmış
Destekciniz varmis ben gitsem tek gidicem desteksiz :)
Sevindim sizin yerinize
Herkes Almanya’ya gitmek istediği için açıkçası kıyaslamanızı merak ettim. Sebepleri nelerdir? İroni olarak yazmadım bu arada son zamanda 3 arkadaşım direk Almanya’ya taşındı.Ben Almanya’da doğdum büyüdüm. 12 senedir Türkiye’de yaşıyorum.
Şu an Almanya’da ailemi ziyarete geldi. Almanya eski Almanya değil. Yurtdışı düşünüyorsanız Almanya’yı tavsiye etmem. Sebeplerini gerçekten say say bitiremem.
Benim doğup büyüdüğüm yer benim çocukluğumda nezih diye tabir edilecek bir yerdi. Küçük, sakin bir yer. Yabancılar tek tüktü ve bir şekilde Almanların kurallarına ve yaşam düzenine ayak uydurulmuş bir şekilde yaşanıyordu. Şimdi dışarı çıkıyorum mülteci kaynıyor. Bizdeki gibi Suriye’li değil. Aklınıza gelen gelmeyen her milletten insan var. Almanca bilmiyorlar. Medeniyette uzak bir yaşam sürüyorlar. Bugün çocukları büyük bir parka götürdüm. Başımı nereye çevirsem akıl almaz şeyler gördüm. Üstelik çalışmadıkları için devlet bakıyor. Emekli olmak için ömrünü tüketen babama ve anneme geçenlerde maaşlarına komik bir miktar zam geldi. Sığınmacılar her türlü haklardan faydalanıyorlar. Devletten her türlü yardımı alıyorlar.Herkes Almanya’ya gitmek istediği için açıkçası kıyaslamanızı merak ettim. Sebepleri nelerdir? İroni olarak yazmadım bu arada son zamanda 3 arkadaşım direk Almanya’ya taşındı.
Hiçte abartmıyorsun bence.Benim doğup büyüdüğüm yer benim çocukluğumda nezih diye tabir edilecek bir yerdi. Küçük, sakin bir yer. Yabancılar tek tüktü ve bir şekilde Almanların kurallarına ve yaşam düzenine ayak uydurulmuş bir şekilde yaşanıyordu. Şimdi dışarı çıkıyorum mülteci kaynıyor. Bizdeki gibi Suriye’li değil. Aklınıza gelen gelmeyen her milletten insan var. Almanca bilmiyorlar. Medeniyette uzak bir yaşam sürüyorlar. Bugün çocukları büyük bir parka götürdüm. Başımı nereye çevirsem akıl almaz şeyler gördüm. Üstelik çalışmadıkları için devlet bakıyor. Emekli olmak için ömrünü tüketen babama ve anneme geçenlerde maaşlarına komik bir miktar zam geldi. Sığınmacılar her türlü haklardan faydalanıyorlar. Devletten her türlü yardımı alıyorlar.
Enflasyon burada da var. Fiyatlar gerçekten fırlamış. Kiralar çok yüksek. Birikimim yoksa emekli aylığı ile burada çok fakir bir hayat yaşarsın.
Sağlık sistemi berbat. Doktorlar aylar sonrasına randevu veriyorlar. Bir çok ilaç vs cebinden ödüyorsun. Doktorların da ilgili ve tecrübeli olduğunu söyleyemem. Kendi ailemde bir şeyler yaşadık kötü tecrübeler edindik.
Eğitim sistemi kötü. Ortalık o kadar karışık ki Almanlar bile Almanca konuşamıyor artık.
(Bunu da işimle ilgili yaptığım bir kaç projede tecrübe ettim.)
Abarttığımı düşünenler olacaktır tabi. Ama fırsatı olan bence göç etmeyi düşünmeden önce vize alsın bir görsün. Benim anlattığım Almanya’nın güneyinde küçük bir şehir. Frankfurt, Berlin gibi büyük şehirlere bir gidin sokak sokak gezin. Anlarsınız.
Yanlış mı okudum,tr den mi bahsediyorsunuz Almanya'dan mi? Aynı tr o zaman orası?!Benim doğup büyüdüğüm yer benim çocukluğumda nezih diye tabir edilecek bir yerdi. Küçük, sakin bir yer. Yabancılar tek tüktü ve bir şekilde Almanların kurallarına ve yaşam düzenine ayak uydurulmuş bir şekilde yaşanıyordu. Şimdi dışarı çıkıyorum mülteci kaynıyor. Bizdeki gibi Suriye’li değil. Aklınıza gelen gelmeyen her milletten insan var. Almanca bilmiyorlar. Medeniyette uzak bir yaşam sürüyorlar. Bugün çocukları büyük bir parka götürdüm. Başımı nereye çevirsem akıl almaz şeyler gördüm. Üstelik çalışmadıkları için devlet bakıyor. Emekli olmak için ömrünü tüketen babama ve anneme geçenlerde maaşlarına komik bir miktar zam geldi. Sığınmacılar her türlü haklardan faydalanıyorlar. Devletten her türlü yardımı alıyorlar.
Enflasyon burada da var. Fiyatlar gerçekten fırlamış. Kiralar çok yüksek. Birikimim yoksa emekli aylığı ile burada çok fakir bir hayat yaşarsın.
Sağlık sistemi berbat. Doktorlar aylar sonrasına randevu veriyorlar. Bir çok ilaç vs cebinden ödüyorsun. Doktorların da ilgili ve tecrübeli olduğunu söyleyemem. Kendi ailemde bir şeyler yaşadık kötü tecrübeler edindik.
Eğitim sistemi kötü. Ortalık o kadar karışık ki Almanlar bile Almanca konuşamıyor artık.
(Bunu da işimle ilgili yaptığım bir kaç projede tecrübe ettim.)
Abarttığımı düşünenler olacaktır tabi. Ama fırsatı olan bence göç etmeyi düşünmeden önce vize alsın bir görsün. Benim anlattığım Almanya’nın güneyinde küçük bir şehir. Frankfurt, Berlin gibi büyük şehirlere bir gidin sokak sokak gezin. Anlarsınız.
Canım ülkenizde neden tr de yaşamıyorsunuz ,madem aynı neden ordasiniz ( orada yasiyorsunu diye anlıyorum,eğer tr de yaşıyorsunuz sözümü geri alıyorum)Hiçte abartmıyorsun bence.
Türkiyedekiler sanıyorki sadece biz açlıktan kırılıyoruz geri kalan ülkeler halay çekiyo
Ülkemde canım ülkem
Eşimi ikna edemiyorum.Yanlış mı okudum,tr den mi bahsediyorsunuz Almanya'dan mi? Aynı tr o zaman orası?!
Canım ülkenizde neden tr de yaşamıyorsunuz ,madem aynı neden ordasiniz ( orada yasiyorsunu diye anlıyorum,eğer tr de yaşıyorsunuz sözümü geri alıyorum)
Eşimi ikna edemiyorum.
Kurulu düzenim falanda yok. Erkekler çalışmak için gider ya 6 ay. Benimki çocuğa dayanamadıgı için benide peşine taktı.
Lanet olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?