yurtdışında yeni bir hayat kurmak

teşekkür ederim. eşim mühendisti ve b2 almanca sertifikası vardı. ancak tr deyken almanyada iş bulamamıştı.
o da master başvurusu yaptı (master araçtı bizim için). master kabulü alıp öğrenci olarak geldi. almanyaya geldikten sonra c1 almancasını yaptı (8 ay sürdü, bayagı zor bir seviye çünkü). daha sonra iş buldu.
ben de aile birleşimi yaparak geldim. şimdi dil kursuna başladım.

Size katılıyorum. Biz de sonradan gelenlerdeniz ve metroda Alman yok bırakın almanı Almanca konuşan yok. Gözleriyle rahatsız edenler, tacize uğrayan arkadaşlar oldu.
5 sene önce böyle değildi ben de şoktayım.
Orta sınıf olmakta çok sıkıntılı. Çalışmayanlara biz bakıyoruz resmen. Çalışmayıp, yatan grup diyeyim sağlık sorunu olmayan, onlar da kaçak işlere gidip benden daha fazla kazanıp üstüne yardım alıyor

Enflasyona rağmen yine de ülkemizdeki kadar uçuk değil fiyatlar marketlerde ama eskisi gibi de değil.
Kira bulmak dert, ücreti ayrı dert. Ben doğma büyüme değilim ama geldiğimizden beri bazı değişimler çok olumsuz.

Eğitim başarı gerçekten düşüyor.
Düzensiz göçten tuhaf salgınlar çıkmaya başladı burada da.

Ben de güneydeyim bu arada.

Doktorların ve hemşirelerin çoğu yabancı ve dil bilmiyorlar. Ama gene çok kötü diyemem sisteme.(randevu bulmak zor.)
Özetle gidişatı ben de iyi göremiyorum. Hollanda ya da İsviçre’ye taşınmayı düşünüyorum..

Siz neredesiniz bilmiyorum ben 4 yıldır buradayım hadi 5 diyelim. Öncesinde de gidip geldim. Evet yaşam standartları ülkemizden iyi ama burada da olumsuz gitmeye başlayan şeyler var.

Her şeye de harika diyemem.
Ben de sağlıkçıyım. Denklik için kaç yıldır uğraşıyorum. Eşim de keza. Ehliyet sayılmıyor. Hollanda , Fransa sayıyor.
Ayrıca Türkiye’den gelen her sağlıkçı da çok iyi değil. Sağlıkçılar arasında olduğum için söylüyorum. Ve zaten amacımız “göç ettiysek” dil öğrenip entegre olmak. O yüzden de çok tercih etmiyorum.

Bölük pörçük yazıyorum ama 4 yıl öncesi gibi asla değil burası da..

merhaba. evet ben de daha öncesinde gidip geldim. koşullar ekonomik olarak eskisi gibi değil ama diğer tüm standartlar aynı kalmış yıllardır. Almanlar değişimi çok sevmiyorlar :)
bir de prosedürsel anlamda zorlandıgımız şeyler var tabi ki olacak da, olmalı da. sonuçta göç edip geliyoruz adamların ülkesine. zorlamaları hakları. keşke bizim devlette zorlasa aldıgı insanları biraz..
çok çabalıyoruz, çok zorlanıyoruz yeri geldiğinde. herşeyden ötesi özlemle yaşıyoruz. ama Tr ile kıyaslama çok yanlış olur bence.
türkiyeden gelen her sağlıkçı iyi değil tabi ki. ama kalanların da hepsi iyi değil. her meslegin iyisi de var kötüsü de. keşke çok önemli olan saglık sektörü her zaman iyiye dogru gitse. hem burda hem tr de. ama maalesef.. yabancı uyruklu doktorlar da çok fazla mesela tr de şu anda. annem geçen tıp fakültesinde afgan bir genel cerrahi doktoruna muayene olmak zorunda kaldı
dünya deiğişiyor ve çok göç almak zorunda olan almanyadan bahsediyorsak, ayak uydurması tabiki zor olacaktır ve 4 yıl öncesinin aynısı olmasını bekleyemeyiz. yine de tr den gelen ve çok kötüsünü görmüş biri olarak bence standartları tr ye kıyasla çok çok iyi

Sonradan Almanya’ya taşınan biri olarak tavsiyem küçük şehirlere gidin.ilk 3 yılımı Bayern’de küçük bir şehirde geçirdim evet her şeyden yoksun oluyorsun ( bazı küçük şehirlerde olmuyorsun) ama huzur var mülteci yok,Berlin’e taşındık anksiyete geçiriyorum geldiğimden beri Türkiye’de de küçük bir şehirde büyümüş olmamdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Mülteciler inanılmaz çok ve başı boş geziyorlar her türden var daha geçen gün Afgan biri durakta alman bir erkeğe tecavüz edip telefonunu çaldı.Ekonomi,eğitim yönünden elbette Almanya daha iyi Türkiye’de her şehre üniversite açıp eğitim kalitesi düşerken adamlar yılda tüm ülkede toplam 15 diş doktoru mezun ediyor ( kalifiyeki ve iyi doktorlar) neymiş sağlık yokmuş sağlık yok diyenler Türkiye’de antibiyotikle ömrünü geçirenler olabilir :) tek tavsiyem küçük şehir en iyisi ve iş bulmadan gelmeyin

Alman erkeğe mi tecavüz ettiler alahala nasıl oluyor bu canlandiramadim valla hani bir erkek kendini çok iyi savunur bı fiziksel engeli yoksa. Bende hep gidipte ah canım ülkem vah ülkem vb diyenlere derim hep sözde kotulerler gittikleri yeri ,ama nedense ordanda ayrılmazlar hiç!!

Valla ülke neresi olursa olsun özet bu bence . kendi ülken olmayan her ülke yalnızlık, yabancı insanlar arasında yaşamak da bir buket gülün içindeki kasımpatı olmak gibi farklı olduğunu bukete uymadığını onlar da biliyor sen de; anadilin olmayan her dil de yabancı bir dil işte o kadar . Keşke şu ülke adam gibi yönetilseydi de insanlar yollara düşmek zorunda kalmasaydı diyorum sıkça

Berlin iyice Istanbula döndü artık, karmakarışık bir yer oldu iti kopuğu, yabancısı Suriyelisi Afganı.. bir de suç oranı yükseldi bolca taciz ve hırsızlık var.

8 yildir belcikadayim ve son iki cocugumu burada dogurdum. Çocuklar icin dayaniyorum buraya. Cunku multecinin her çeşidi burada mevcut, havası berbat ve tr'de daha cok para kazaniyordum. Yani beni tatmin eden tek tarafı cocuklara sunulan olanaklar ve mutlu Güler yüzlü cocuklar. En cok ozledigim ise eski arkadas ortamım... burada yalnızlığa alismak gerek, yada sinir hastası olarak hayata devam edersin.

İyi ya yabancılık çekmez. Saydıklarınin aynısı bizde de var, sadece para birimimiz daha değersiz. Siz en azından uçakla memlekete gelince kral gibi yaşıyorsunuz, biz kendi ülkemizdeki memleketimize giderken benzin parasini hesaplıyoruz

Ben Hollandada dogdum buyudum ama artik normal bir Holladanlida görmek mumkun degil. Eskiden Türk ve Fasli cok vardir artik yolda gördüklerimin nereden geldigini anlayamiyorum
Ama tabi anliyorum, hak veriyorum herkes bizim gibi daha iyi hayat sartlari icin göc ediyorlar.

Türkiye’de yaşıyorum.

Malesef öyle olmuyor.Almanya’da Almanlar kanunları çok iyi bildiği için normal kavgalarda birbirlerine bağırsalar da dokunmazlar tabi Afgan köpek ne yaptı bilmiyoruz orda değildik belki bıçak çekti ya da başka bi şey.Ayrıca Afganlarda erkek tecavüzü çok yaygın hatta gelenekleri “bachabazi” diye geçiyor.genelde erkek çocuklara tecavüz ediliyor

Bin Muhteşem Güneş kitabında vardı bu.

Ahanda bu ben

Hep deriz eşimle, çok iyi para kazansak, çalışma saatimizi secme şansımız olsa ve trafikle işimizin olmayacağı bir iş hayatımız olsa Türkiye'ye dönerdik. Bu konuda çok şikayetimiz vardı, geri kalan çoğu şeyde ise turkiyede daha memnunduk. Ama şimdi bizim çocuğumuz yok, işimiz gereği tuhaf insanlarla muhatap olmuyorduk, güzel de bir çevremiz vardı. Çocuklu olsam ya da sağlıkçı vs dönmek istemezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…