yurtdışında yeni bir hayat kurmak

eşim ve ben 1 eylülde almanyaya gidiyoruz. 1 ayda bunun kararını verdik.
eskiden asla gitmem burda düzenim var neden sürüneyim derdim
ama artık net bir şekilde burada mutlu değilim.
ha orada fabrikada üretim personeli olarak çalışacağız. ama sosyal haklarım kat be kat fazla olacak.
artık burada nefes alamıyorum. bir kahve içmeye çıkmak için bile düşünüyoruz. geçen akşam yanlış otobüse binip bilmediğim bir yerde indim ve eşim almaya gelene kadar ödüm patladı oturdum ağladım. hayat standartlarım gün gün azaldı ve bitti.
eskiden bir sürü hayalim vardı. artık yok. biliyorum ki hayallerim mevcut koşullarda asla gerçekleşmeyecek.
en kötü geri döneriz ama denemiş oluruz diye düşünüyorum. burada artık kaybedecek bir şeyim kalmadı

iyi derecede dilim yok. yaşım 33. maceraya hazırım :halay:

ha orada fabrikada üretim personeli olarak çalışacağız. ama sosyal haklarım kat be kat fazla olacak.
artık burada nefes alamıyorum. bir kahve içmeye çıkmak için bile düşünüyoruz. geçen akşam yanlış otobüse binip bilmediğim bir yerde indim ve eşim almaya gelene kadar ödüm patladı oturdum ağladım. hayat standartlarım gün gün azaldı ve bitti.
eskiden bir sürü hayalim vardı. artık yok. biliyorum ki hayallerim mevcut koşullarda asla gerçekleşmeyecek.
en kötü geri döneriz ama denemiş oluruz diye düşünüyorum. burada artık kaybedecek bir şeyim kalmadı

İnşallah mutlu olursunuz :)

Süreç nasıl oldu iş bulma konusunda ?

İnşallah mutlu olursunuz :)

Süreç nasıl oldu iş bulma konusunda ?
ben bulgaristan üzerinden çift vatandaşım. eşimede bulgaristandan oturum izni aldık. böylelikle vizesiz gidebiliyoruz.
orada da eşim için biraz evrak işleri olacak sonrasında yasal çalışma izni olacak. fabrikadaki iş için orada yaşayan arkadaşımız referans oluyor.
bakalım neler yaşayacağız göreceğiz :)

ben bulgaristan üzerinden çift vatandaşım. eşimede bulgaristandan oturum izni aldık. böylelikle vizesiz gidebiliyoruz.
orada da eşim için biraz evrak işleri olacak sonrasında yasal çalışma izni olacak. fabrikadaki iş için orada yaşayan arkadaşımız referans oluyor.
bakalım neler yaşayacağız göreceğiz :)

Sizin için ben de heyecanlandım :) Yazın buraya olur mu ilerleyen süreçte :)

Açıklayabilirseniz çok sevinirim. Türkiyedeki yaşamdan ne kadar kötü olabilir ki?
Ben Türkiye ile kıyaslamadım. Eski Almanya ile kıyasladım.
Herkesin maddi durumuna, gelirine göre yaşam şartları değişir. Benim için şu an Almanya tercih edilecek bir ülke değil. Başkası için bu anlattıklarıma rağmen tabi ki olabilir.

Avrupada en fazla Suriyeli alan ülke Almanya diye okumuştum. Büyük şehirlerde sorun vardır muhakkak. Önlem alınmazsa da artarak devam eder. Kardeşim aylar öncesinde gitti, kuzeyde mültecilerin nispeten daha az olduğu bir yerde. Çok memnun şimdilik. İyi ki gelmişim diyor. İstanbulda gayet iyi maaş alırken bile şu an bu fiyatlarla geçinmesi imkansız olurdu. Mültecilerin bir kısmının tek amacı da eşlerini, çocuklarını getirtip çocuk parası almak demişti yakın zamanda. Çok üzücü aslında ama demek ki bu toprakların insanında var bu. Kardeşim şimdilik memnun ondan gördüğüm kadarıyla da gidin derim imkan olursa. Doğum gibi konular gerçekten en son sırada düşünmek için.

Benim doğup büyüdüğüm yer benim çocukluğumda nezih diye tabir edilecek bir yerdi. Küçük, sakin bir yer. Yabancılar tek tüktü ve bir şekilde Almanların kurallarına ve yaşam düzenine ayak uydurulmuş bir şekilde yaşanıyordu. Şimdi dışarı çıkıyorum mülteci kaynıyor. Bizdeki gibi Suriye’li değil. Aklınıza gelen gelmeyen her milletten insan var. Almanca bilmiyorlar. Medeniyette uzak bir yaşam sürüyorlar. Bugün çocukları büyük bir parka götürdüm. Başımı nereye çevirsem akıl almaz şeyler gördüm. Üstelik çalışmadıkları için devlet bakıyor. Emekli olmak için ömrünü tüketen babama ve anneme geçenlerde maaşlarına komik bir miktar zam geldi. Sığınmacılar her türlü haklardan faydalanıyorlar. Devletten her türlü yardımı alıyorlar.
Enflasyon burada da var. Fiyatlar gerçekten fırlamış. Kiralar çok yüksek. Birikimim yoksa emekli aylığı ile burada çok fakir bir hayat yaşarsın.
Sağlık sistemi berbat. Doktorlar aylar sonrasına randevu veriyorlar. Bir çok ilaç vs cebinden ödüyorsun. Doktorların da ilgili ve tecrübeli olduğunu söyleyemem. Kendi ailemde bir şeyler yaşadık kötü tecrübeler edindik.
Eğitim sistemi kötü. Ortalık o kadar karışık ki Almanlar bile Almanca konuşamıyor artık.
(Bunu da işimle ilgili yaptığım bir kaç projede tecrübe ettim.)

Abarttığımı düşünenler olacaktır tabi. Ama fırsatı olan bence göç etmeyi düşünmeden önce vize alsın bir görsün. Benim anlattığım Almanya’nın güneyinde küçük bir şehir. Frankfurt, Berlin gibi büyük şehirlere bir gidin sokak sokak gezin. Anlarsınız.
üniversitesi özellikle tıp fakültesi iyi olan
mülteci olmayan
tamam her yerde varlar, ama bazı yerlerde az var. burada epey az mesela. mümkünse azül yurdu (iltica edecenler için) vs olmayan
mümkünse fabrikası da olmayan- fabrika olan yerlerde de eski kafa türk çok var, ben onlara bile katlanamıyorum, mülteci dolu şehirlere hiç katlanamam- küçük, düzenli şehirler tercih edilebilir
şahsen ben öyle bir şehirdeyim şu anda sabahın 3ü 5i hiç fark etmeden çok rahat dolaşıyorum

ama evet büyük şehirlerde tren garları merkezi yerler filan tekin değil. 20 sene önce de almanyada yaşıyordum ben o zaman göre çok fark var ben de gözlemliyorum. evet almanya eski almanya değil. değil de...türkiye de eski türkiye değil. onlar 3 geri gittiyse biz 33 geri gittik, sıkıntı orada.

Arkadaşlar, her şeyi bırakıp yurtdışına yerleşenlerden fikir almak istiyorum, neler yaşadınız değdi mi zorluklara ? Erkek arkadaşım mühendis, o iş bulursa gidelim diyoruz ama ben ne yapabilirim hiç bir fikrim yok ? Ben kamuda sözleşmeliyim gidersek muhtemelen işimden de ayrılacağım ve mesela yurtdışında doğum yapmayı tavsiye eder misiniz ? Özellikle Almanya, Hollanda, Belçika vb gibi ülkeleri merak ediyorum.
Merhaba öncelikle 2,5 sene önce ben de memurken eşimden dolayı istifa edip Almanya’ya taşındım. Ben henüz alışamadım pandemi döneminde gelmiştim. Burada işlerimizi halletmek çok zor gerçekten sürekli posta kutusu bekliyoruz mektup gönderiyoruz her yere. Çok evrak işleri oluyor. Mesela kızımın pasaportunu daha bir kaç ay önce çıkarabildim. 1,5 yaşında. Ayrıca Çalıştığım ortamı iş arkadaşlarımı gerçekten çok özlüyorum. Dil kursuna gidiyorum evet dili öğrenip işe başlayabilirsem daha rahat geçecektir.Burada doğum yaptım. Doğum süreci güzel ve rahattı. Şu anda 2. Hamileliğimi geçiriyorum. Sorularınız olursa yanıtlarım

Merhaba öncelikle 2,5 sene önce ben de memurken eşimden dolayı istifa edip Almanya’ya taşındım. Ben henüz alışamadım pandemi döneminde gelmiştim. Burada işlerimizi halletmek çok zor gerçekten sürekli posta kutusu bekliyoruz mektup gönderiyoruz her yere. Çok evrak işleri oluyor. Mesela kızımın pasaportunu daha bir kaç ay önce çıkarabildim. 1,5 yaşında. Ayrıca Çalıştığım ortamı iş arkadaşlarımı gerçekten çok özlüyorum. Dil kursuna gidiyorum evet dili öğrenip işe başlayabilirsem daha rahat geçecektir.Burada doğum yaptım. Doğum süreci güzel ve rahattı. Şu anda 2. Hamileliğimi geçiriyorum. Sorularınız olursa yanıtlarım

kızınız alman vatandaşı mı oldu? anne yada babanın en az 8 yıl orada yaşamış olma şartı var diye biliyordum. değişti o halde bu durum?

Eşim benden önce geldi aile birleşimimiz çok uzun oldu korona sürecinizde etkisiyle tabi Berlin de ev bulmak ta çok zordu. Uzun zaman ev aradı

Beni de alın sbdbdjfj:)
Eşim yok arkadaşım yok gelecek ailemde yok of ya iyiki eşiniz var tek gidilmez mi :)

İş buldunuz mu nasıl buldunuz eş falan yok gelecek aile yok tek yapabilirmiyim

kızınız alman vatandaşı mı oldu? anne yada babanın en az 8 yıl orada yaşamış olma şartı var diye biliyordum. değişti o halde bu durum?
tabi eşim vatandaşlık aldı
İş buldunuz mu nasıl buldunuz eş falan yok gelecek aile yok tek yapabilirmiyim
hayır iş aramıyorum henüz. Kendi mesleğimi yapabilmem için C1 almanca sertifikasına ihtiyacım var ve şu anda kızım henüz kreşe başlamadığı için tam zamanlı anneyim ☺️

Masallah yaş 27 umut 0 benim
Türkiyede herşeyimi bırakıp geldiğimde 27 yaşındaydım. Yüksek lisans yapıyordum aynı zamanda güzel bir işim vardı. Tabi hayallerim arasında anne olmak yoktu ama şu anda iyi ki olmuş. Hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir diyelim :).

Türkiyede herşeyimi bırakıp geldiğimde 27 yaşındaydım. Yüksek lisans yapıyordum aynı zamanda güzel bir işim vardı. Tabi hayallerim arasında anne olmak yoktu ama şu anda iyi ki olmuş. Hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir diyelim :).
Güzel şeyler gelse iyi olacak :) hayalim var o hayale nasıl gideceğimi bilmiyorum sanki :) mesleğiniz nedir

Güzel şeyler gelse iyi olacak :) hayalim var o hayale nasıl gideceğimi bilmiyorum sanki :) mesleğiniz nedir
Sosyal hizmet uzmanıyım. Burada çok ihtiyaç olan bir meslek ama tabiki de çok iyi almanca istiyor. Almanca gerektirmeyen de bir çok meslek var teknoloji alanında tavsiye ederim.

Beni de alın sbdbdjfj:)
Eşim yok arkadaşım yok gelecek ailemde yok of ya iyiki eşiniz var tek gidilmez mi :)
tek gidilir tabi ki
tek giden de bir çok arkadaşım var
bir dönüm noktası gerek sanırım
4 yıl önce aylarca iş arayıp bulamayınca bunalıma girmiştim ve o zamanda gitmeye yeltenmiştim sonra iş çıktı kaldım :işsiz:
birazcık deli cesareti gerekli ama kısa sürede sosyal çevre edinirsiniz diye düşünüyorum
olmazsa da denemiş olursunuz nolur ki :)

Son düzenleme:
tek gidilir tabi ki
tek giden de bir çok arkadaşım var
bir dönüm noktası gerek sanırım
4 yıl önce aylarca iş arayıp bulamayınca bunalıma girmiştim ve o zamanda gitmeye yeltenmiştim sonra iş çıktı kaldım :işsiz:
birazcık deli cesareti gerekli ama kısa sürede sosyal çevre edinirsiniz diye düşünüyorum
olmazsa da denemiş olursunuz nolur ki :)
Kaybetcegim pek bir şey yok basın derde girerse ailem yokuz diyebilir :)
Bu tepkiyi çeken ben miyim sadece acaba

Back
X