Merhabalar,
1.5 sene önce Hollanda’ya expat olarak taşındım. Yurt dışında yaşamak nasıl bir şey deneyimlemek istedim; gezer para da biriktiririm sonrasına bakarım dedim.
Burada yaşamanın artıları da eksileri de var. Şu zamanlarda benim için eksileri daha ağırlıklı:
Sosyal Hayat: benim için burada geçmeyen bir yalnızlık hissi var. Evet sosyal medyada benim gibi expat olarak gelmiş kişilerle yazıştım buluştum yine buluşurum ama benim bahsettiğim gerçek bir arkadaşlık, dostluk hissi. Bunu maalesef bulamadım. Bu his zaman geçtikçe daha çok huzursuz ediyor.
Mevsimler: kapalı hava beni hiç yormaz zannediyordum hatta kapalı hava yağmur aşığıydım ama artık buranın hava durumu psikolojimi çok yormaya başladı. Bu yaz neredeyse hiç güneş göremedik mesela. Evde şuan battaniyelerle oturuyorum. Bu durum insanı depresyonik bir hale sürüklüyor.
Sağlık sistemi: inanılmaz kötü, nasıl anlatayım gerçekten çok kötü… Allah korusun ölümcül olmayan(o durumda ambulans aranıyor tabi) ama ciddi bir hastalık durumu olduğunda sağlık hizmetine ulaşmak çok zor. 1 saat telefonda bekleyip doktor asistanına ulaşıp bir de ona semptomlarınızı anlatıp randevu almaya çalışıyorsunuz o da genelde zaten randevu vermiyor evde dinlenin falan diyor. Bu durum da insanı başına bir şey gelse ortada kalacakmış gibi hissettiriyor güvensiz hissettiriyor.
Artılar: İş hayatı çok güzel mesaisiz stressiz, özel hayat-iş hayatı dengesi çok güzel, hayat çok kolay ne trafik problemi var ne mülteci sorunu ne saygısız insanlar hiç bir şey, ekonomik olarak çok daha rahat, şehirler doğa ile iç içe kurulmuş istediğinizde kendinizi göllü kocaman parklara atabilirsiniz, Avrupa’yı vizesiz gezebilmek çok keyifli.