yurtdışından gelen bir bilgisayar mühendisi türkiye'de iş bulabilir mi?

sonbaharyaGmurlari

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2012
1.022
342
83
Konya
gözüştüğüm biri var.bangladeşli.önceki konularımda bahsetmiştim.bilgisayar mühendisliği okuyor.sizce türkiyede iş bulma ihtimali var mıdır? buraya gelecek ve benimle evlenecek.ne dersiniz? var mı yurtdışından gelip de türkiyede iş bulan???bu çok mu zor olacak?

Merhaba,
Bence gayette bulur zaten İngilizce biliyordur. Türkçede biliyorsa, en azından derdini anlatabiliyorsa havada kaparlar bile denebilir Türkiyede.
Tabi hangi ilde olduğunuzu bilmiyorum oda önemli bir etken ama sadece yurtdışından gelmiş yada türkiye dışından olması bile artı puan bence bu sektör için tabiki çalışma izni ayarlamasında problem olurmu bilemem .

öyle mi diyorsun canım.ingilizceyi ana dili gibi konuşabiliyor.bangladeşten gelecek.çok teşekkür ederim yorumun için.

Ingilizcesi varsa türkçeye zaten gerek bile yok :)
Bilgisayar müh. Pek konuşma gerekirecek bir meslek değil zaten:))
Bundandır ki çoğu asosyal insanlardır :))

Son düzenleme:
Benim abimde bilgisayar mühendisi şöyle söyleyeyim bu sektör de iş bulmak çok kolay değil ama yazılım tecrübesi varsa ve iyi bir üniversiteden mezunsa yabancı dil biliyorsa bu onun artısı olur.

öyle mi diyorsun canım.ingilizceyi ana dili gibi konuşabiliyor.bangladeşten gelecek.çok teşekkür ederim yorumun için.

Rica ederim canım, ama burada çalışabilmesi için çalışma izni vs konusu ciddi bir mesele bunu araştırmalısınız diye düşünüyorum...
İnşallah gelir, bulur, senide alır :))

Rica ederim canım, ama burada çalışabilmesi için çalışma izni vs konusu ciddi bir mesele bunu araştırmalısınız diye düşünüyorum...
İnşallah gelir, bulur, senide alır :))

evlendikten sonra çalışma iznini almak kolaymış canım araştırdık internetten tekrar teşekkür ederim yorumların için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…