Yurtdışından Türkiye'ye gelin giden arkadaşlar... Buraya...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ÜMITSIZ_KIZ
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
huuuu huuuu kizlaaar nasilsiniz?
Bende birsey sormak istiyorum, günlerdir internette arastiriyorum ama hicbir bilgi edinemedim tam olarak.
Esimde bende alman vatandasiyiz, mavi kartlarimiz var. Ama aldigim duyumlara göre biz bu mavi kartla türkiye´de emekli olamiyormusuz.
Yani biz simdi TR´de calissak dahi, emekli olamicakmiyiz ilerde? Valla ben birsey anlamadim bu isten.
Ayrica benim mavi kartimda kizlik soyismim yaziyor, okudugum kadariyla bu yüzden cok sorun cikariyorlarmis. Offfff iyice kafam karisti benim, cikamiyorum isin icinden :18:

Birkac yorumu okudumda hayret ettim.
Ben almanyada dogdum büyüdüm suan burda Üniverste okuyorum ve insallah seneye bitiriyorum. Ben dogdugumdan beri sevemedim bu memleketi. Sevmiyorum alisamadim ben kendimi bi türlü buraya ait hissedemedim düsünceleri yasayis tarzlari hersey bana itici geliyor.
Özellikle Abitur zamanindan beri nefret ettim burdaki herseyden.
Türklerin ilerlememesi icin ellerinden geleni yapiyolar benim önüme egitim hayatimda ne engeller cikardilar sirf türk oldugum icin bunu ögretmenin biri yüzüme karsi bile söyledi ki bu ögretmen 10sene istanbulda özel bi okulda ögretmenlik yapmis türkleri en iyi anlamasi gerek biri...ilk baslarda hadi bu benim sansizligim böyle ögretmenler bana denk geldi dedim ama simdi bakiyorumda 1 senedir baska bi okulda baska ögretmenler sirf kardesim Abitur yapmasin diye cocuga yapmadiklarini birakmadilar 16 yasindaki cocuk bile nefret ediyorum bu memleketten diyor...
Ek olarak suan bir iste calisiyorum benimle calisan bayan eleman ananemleri annemleri 20senedir tanir bizimkilerde pek sever türklere karsi cok anlayisli diye kadinla bi muhabbet ettik ben kadinin duymak istedigi seyleri masustan zarf atmak icin söyledikce ( örnegin daha cok türkmüsün almanmisin diye sorup almanim dedigimde) o 20senelik türk dostu cok sevindi ve ancak benim gibi düsünenlerin almanyada yasamayi hak ettigini geri kalan türk gibi yasamaya calisan (yani basörtüsü takan oruc tutan türkce konusan domuz eti yemeyen) türleri almanyadan geri "AHIRLARA" yollamak gerektigini söyledi. Benim memleketimin ahirina kurban olsun onlar. Bunlari düsünen insanlarin memleketinde ben napim söylesenize? Neyini sevmeye calisim? Benim milletimi kücümsemelerinimi? Ben domuz eti yemiyorum diye bana yan yan bakmalarinimi? Bide bunlar göööyaaa cok "tolerant" hadi be pabucumun toleranti gözünüzü acinda iyi bakin etrafiniza. Almanyayi öve öve bitiremeyen türkiyeyide yerden yere vuran insanlari bunca senelik ömrümde anlayamadim hic birzamanda anlayamicam. Ben türkiyenin ege gibi cennet kösesinden geliyorum insallah en tez zamandada oraya geri dönecegim...

arkadas cok güzel yazmis :46: istersen almanim,müslüman degilim,almanyai seviorum de , ne dersen de sen onlar icin "yabanci"sin..herkes kendi memlektinde yasamali.Allah isteyen herkese nasip etsin tabiki banada :1: gerci ben daha yeni geldim almanyaya ama bizde trye dönmeyi düsünüyoruz

Bende iyiyim caniim tesekkür ederim. Bende Almanya´da yasiyorum ve kesin dönüs yapmak istiyorum, ama alman vatandasiyim ve TR´de mavi kartla emekli olunamaz diye biliyorum, suan onu arastirmaya calisiyorum.

Bende iyiyim caniim tesekkür ederim. Bende Almanya´da yasiyorum ve kesin dönüs yapmak istiyorum, ama alman vatandasiyim ve TR´de mavi kartla emekli olunamaz diye biliyorum, suan onu arastirmaya calisiyorum.

hayirli olsun cnm :) valla nasil emekli olunur hic bir haberim yok

canlarim size bir sorum olucak:

ben evlendikten sonra türkiyede yasamayi düsünüyorum ama evde oturmak istemiyorum

kpss sinavlarina girmeyi düsünüyorum fakat tek düsüncem "yapabilirmiyim? basarili olabilirmiyim?"

kpss sinavlarin zor oldugunu duydum asli var mi??

aranizda bu sinava giren var mi??

nolur yardimmm :31:

bende türkiyeye evlenip geldim.simdi burada okula devam etmek istiyorum acikögretimden sinavlara girerim diye düsünüyorum ama nasıl olacagını bende bılmıyorum.almanyanın neresindensin.?ben duisburgdan geldim.bu yaz 4yıl olucak.arada oglumla beraber ailemin yanına gıdıyorum gezmeye.

bende türkiyeye evlenip geldim.simdi burada okula devam etmek istiyorum acikögretimden sinavlara girerim diye düsünüyorum ama nasıl olacagını bende bılmıyorum.almanyanın neresindensin.?ben duisburgdan geldim.bu yaz 4yıl olucak.arada oglumla beraber ailemin yanına gıdıyorum gezmeye.

cnm siegen de yasiyorum köln´e 80 km.
bende arada bir gelmeyi düsünüyorum buraya. zor oldumu oraya alisman?? kac yasindasin?

bende 24 yasindayım canım.evet biraz zorlukları oluyo tabi ama alısıyo insan zamanla.en cokta ailemden uzak olmak cok zorluyo beni
nekadar istedigim zaman esim gitmeme izin versede yakın Olmaya benzemiyo:(ha diyince gelemiyolar,sen gidemiyosun iste zor oluyo ya.ama mutlu olduktan sonra dogru insanı bulduguna inandıktan sonra insan dayaniyo.sonucta sen mutlu olunca ailende senın mutlulugunla mutlu oluyo onlarda alısıyo.sen kac yasındasn canım.nzamn düsünüyosun buraya dönmeyi

bende 24 yasindayım canım.evet biraz zorlukları oluyo tabi ama alısıyo insan zamanla.en cokta ailemden uzak olmak cok zorluyo beni
nekadar istedigim zaman esim gitmeme izin versede yakın Olmaya benzemiyo:(ha diyince gelemiyolar,sen gidemiyosun iste zor oluyo ya.ama mutlu olduktan sonra dogru insanı bulduguna inandıktan sonra insan dayaniyo.sonucta sen mutlu olunca ailende senın mutlulugunla mutlu oluyo onlarda alısıyo.sen kac yasındasn canım.nzamn düsünüyosun buraya dönmeyi

22 yasindayim cnm seneye dügünüm olucak kismetse ozaman dönücem. benim ailem´de temelli gelecegi icin cok zorlanmam sanirim ama yinede korkularim var

suan okuyomusun orada?nerede yasamayı düsünüyosun canım buraya gelince?

ben istanbulda yasiyorum canım.ben kastamonuluyum esim adapazarlı ama burada oturuyorlar esim ve ailesi.ailemde yazları istanbula geliyorlar zaten.bizim akrabalarımız hep istanbuldalar

ben istanbulda yasiyorum canım.ben kastamonuluyum esim adapazarlı ama burada oturuyorlar esim ve ailesi.ailemde yazları istanbula geliyorlar zaten.bizim akrabalarımız hep istanbuldalar

istanbul cok güzel bir sehir cok seviyorum istanbulu :16:

bi 2 sene sonra allah kismet ederse bende kesin döncem tr ye ama cok korkuyorum :( sevgilim trde yasiyo evlenip orda yasicam.. sevdigim adamla evlenmek istedigim icin karsi cikan yok ama destek cikanda yok bana ! ben ailemle isvicrede yasiyorum ve burda o kadar rahat bi hayatim olmamasina ragmen tr de yapamicagmi söylüyolar bana :( napcagmi sasirdim yani :( cok yanlizim coookk..allahim yardimci olsun benim gibilere..

merhaba kizlar... bende almanyada dogup büyüdüm ve yaklasik 4 yildir antalyada yasiyorum. suan hamileyim ve kismet ise aralik ayinda almanyada dogum yapmak istiyorum. aranizda bu konu ile ilgili tecrübesi olan var mi? bu arada alman vatandasiyim. sorularim.. almanya sorun cikartiyor mu, ilk etapda nereye bas vurmam gerekiyor ve ilerde türkiyede yasayip wohnsitzimi almanya olarak gösterip de kindergeld alma sansim var mi?

Ya arkadaslar yok mu soruma kimseden cevap??

Back
X