- 13 Ağustos 2021
- 501
- 516
- 23
- 32
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Kafanız baya dağılmıştır muhtemelen :) gerçekten artık ağlanacak halimize gülüyoruz.. daha beteri olamaz dedikçe daha beterine gidiyoruzBu arada 40.000 ₺ evet çok para ama biz 3.5 saatlik şehir dışı yapalım dedik pazar günü, 4,000₺ lik oldukdönüşte de sürprizs 888₺ cezamız geldi
biz eşimle kafa dağıtalım diye şehir dışı yaptık Pazar günü, 4 saatlik yol. İnanamadık ne kadar harcadığımıza. Döndüğümüzde de 30% mu ne hız sınırını aşmışız, sürppriiiz: 888₺ ceza(güldüğüme bakmayın içime oturdu) kapıdan adım attığınız an parametre çalışmaya başlıyor
kanka oraya gidince hep eliyle her seye dalan araplar oluyo o yuzden biz yine ingiltere prensesiyiz
Zaten Cocuklar arabada olduğu icin cok dikkatli kullanıyorum ama arada hız göstergelerini atlıyorum. Teşekkürler bilgilendirme için. Bence hızlı sürmek cok bişey kazandırmıyor , yirmili yaşlardayken hızı cok severdim şimdide seviyorum ama yaş ilerledikçe anlamsız olduğunu anlıyosun. Sokağa atılan para gibi düşünün. Geçmiş olsun bu aradaVar evet radar yazıyor bu yolda dronela hız kontrolü yapılmaktadır yazıyor hız limiti tabelaları oluyor
Ama misal 80 yazan yerden 89 la geçerseniz affetmiyorlar
Özellikle Giresun ordu oralar da çok ceza yedık biz
Bu arada 40.000 ₺ evet çok para ama biz 3.5 saatlik şehir dışı yapalım dedik pazar günü, 4,000₺ lik oldukdönüşte de sürprizs 888₺ cezamız geldi
biz eşimle kafa dağıtalım diye şehir dışı yaptık Pazar günü, 4 saatlik yol. İnanamadık ne kadar harcadığımıza. Döndüğümüzde de 30% mu ne hız sınırını aşmışız, sürppriiiz: 888₺ ceza(güldüğüme bakmayın içime oturdu) kapıdan adım attığınız an parametre çalışmaya başlıyor
Bizim hep aklımızdaydı, hız sınırına uymaya çalıştık. Hatta eşim "arkadaşım burada ceza yedi dikkat edelim yavaş yavaş gidelim" dedi. Tabi ki bir kural ihlali yaptıysak ödeyelim ama 890₺ nedir yahu.Bende bunu cok merak ediyorum . Örnegin hız sınırı kontrolü olduğunda her hangi bir gösterge var mı ? Burda mesela kamera işaretleri var yada polis kontrolü var diye küçük bir tabela olur. Şimdiye kadar Türkiye’de ceza yemedim ama yinede bilmekte fayda var
Burdada mesela yüzülecek cok sayıda göl var , halka açık ücretsiz yüzme havuzları var. Suları zaten musluktan içiyoruz markette su yok, kahveyide termosa koy oh mis. Köy gibi küçük yerlerde yasamak masrafları gerçekten yarı yarıya azaltıyor burdaAdım atmak para gerçekten. Türkiyede adım atmak anlayamadığım şekile paraAlmanyada para harcamadan da geziliyor. misal bugün hava sıcak burda, öğle yemeğinden sonra çalışmaya evimin y akınındaki parka geldim. Oturcam diye çantama su koymuştum, 1 bardak da kahve içtim 2.40euro verdim. 2 saattir oturuyorum bu kadar çıktı benden.
Gecen sene bende ödediğim park ücreti icin ceza yemiştim , cuk diye oturdu içime. Ödemeseydim hata yaptım derdim. Neymiş içerden de camlar donmuş ve bilet görünmüyormuş . Gittim gösterdim ama nafile . 60 euro park cezasıBizim hep aklımızdaydı, hız sınırına uymaya çalıştık. Hatta eşim "arkadaşım burada ceza yedi dikkat edelim yavaş yavaş gidelim" dedi. Tabi ki bir kural ihlali yaptıysak ödeyelim ama 890₺ nedir yahu.
Uyarı falan yoktu.
Ben de uzun seneler yurtdışında yaşadım. Ben yurtdışında muazzam parklara gidiyordum, dediğiniz gibi bi kahve alıyordum o zamanlar 1 pounddu. Mesela lidl var en fakir insan 1 pounda bi atıştırmalık alabiliyordu, ailem orada hala alabiliyor. 1 kilo muz al çocukların eline ver. Demin baktım muzun kilosu 35₺.Adım atmak para gerçekten. Türkiyede adım atmak anlayamadığım şekilde paraAlmanyada para harcamadan da geziliyor. misal bugün hava sıcak burda, öğle yemeğinden sonra çalışmaya evimin y akınındaki parka geldim. Oturcam diye çantama su koymuştum, 1 bardak da kahve içtim 2.40euro verdim. 2 saattir oturuyorum bu kadar çıktı benden. Gezmeye geldiğimde İstanbulda İstanbulda öğlende 1 yemek yiyorum, yoldan biraz meyve ıvır zıvır alıyorum, 1 bardak kahve alıyorum en az 100tlydi eskiden geçen yıl 2tl oldu. Parasız hava bile alınmıyor
Adım atmak para gerçekten. Türkiyede adım atmak anlayamadığım şekilde paraAlmanyada para harcamadan da geziliyor. misal bugün hava sıcak burda, öğle yemeğinden sonra çalışmaya evimin y akınındaki parka geldim. Oturcam diye çantama su koymuştum, 1 bardak da kahve içtim 2.40euro verdim. 2 saattir oturuyorum bu kadar çıktı benden. Gezmeye geldiğimde İstanbulda İstanbulda öğlende 1 yemek yiyorum, yoldan biraz meyve ıvır zıvır alıyorum, 1 bardak kahve alıyorum en az 100tlydi eskiden geçen yıl 2tl oldu. Parasız hava bile alınmıyor
Bende çok üzülüyorum artı huzursuz ve mutsuz bir hayatım var 2 çocuk var şimdi işten eve,evden işe yurt dışı şöyle dursun bikaç çevre il dışında Türkiye’yi bile gezemedim,İstanbul’a bile henüz gitmedim..Ot gibi geldik ot gibi gideceğiz ha bi şekil İstanbul’a giderim ama 2 küçük çocukla baş edemem diye şimdilik rafa kaldırdımBenim de huzurlu bir hayatım olmasına rağmen, en büyük üzüntüm yurt dışını gezememiş olmak. Benim ailem de maddi anlamda bana bağımlıydı. Ne zaman onlar rahatladı bir baktım evli ve hamileyim. Artı hayal gibi geliyor ve çok mutsuz oluyorum düşününce. Eşim de anlamıyor, buna mı üzülüyorsun diyor… Evet çok üzülüyorum, ölürken içime dert olacak kadar çok üzülüyorum
Şimdi merak edip baktım parise , 3 gece otel iki kişi 4 bin , ucak gidiş dönüş iki kişi 8 bin , vize 160 eur 3 bin desek , orda da 250 eur harcarsanız toplam 20 bine patlar 3 günlük gezi
Eğer bu parayı biriktirebiliyorsaniz bence bunalıma görmektense gidin 3 gün gezin görün dönün
Ha yok paris olmasin ucuz olsun derseniz 10 bine iki kişi rahatlıkla balkanlarda tatil yapabilirsiniz , turkiyede bir otelde konaklamadan daha ucuza gelirdi
eskişehirin dibinde oturuyorum 28 yıldır.vallahi orada çi börek yemedim.demek ki ben vizyonsuzummHayat vizyonunu ci börek yemekle sınırlandıran insanlar varken aynen ilerleriz biz skfkkftk temel ihtiyacların lüks görülmesi beni benden alıyor artık
eskişehirin dibinde oturuyorum 28 yıldır.vallahi orada çi börek yemedim.demek ki ben vizyonsuzumm
ecük daha ilerisiKonutkent mi yoksa Eskişehirden önceki 2 .sapak oluyor
E bi zahmet.
Su memlekette Eskisehirde bi ci börek yemeyen varsa zaten yasıyorum demesin pardonda.
ben instagram ve sosyal medya kullanmıyorum.Sevdiğim bi inclufer Paris e gitti annesine,size parisin arka sokaklarını gezdireyim dedi Hint sokagına flan sasırdm beklemiyordm ,gercekten nesi abartılıyor dedim.
Tabi yerinde görmek baskadır ama hic gitmesem aramam sanırım bu saatten sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?