Yurtta kalmak

Yalnızlığı seven biri öğrenci yurdunda yaşamaya dayanabilir mi?

• Ankete Katılan
    23

abbey dawn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2016
17
4
1
30
Herkese merhaba. Arada sırada bu bölüm okuyorum ama yeni üye oldum.

Yurtta kalmışlığı olan arkadaşların tecrübesine ihtiyacım var. Yaşadığım şehirde bir okul yazmama rağmen çok uzak olduğu için zorlanıyorum. Otobüs, metro tekrar otobüs şeklinde 3 vasıta kullanmak zorunda kalıyorum ve yol 2 saat sürüyor. 1 saat de hazırlanma süremi hesaba kattığımız zaman sabah 9 dersleri için 6'da kalkmak zorunda kalıyorum.
Okula yakın bir yurt ayarlasam mı diye düşünüyorum ama anlatılanlar beni korkutuyor. Uzatmak istemiyorum biliyorsunuz işte yurt gerçeklerini :) En iyi ihtimal tanımadığım 3 kişiyle aynı odada kalacağım ve yalnızlıktan hoşlanan bir insanım. Çoğu zaman bir kitabın arkadaşlığını bir insanın arkadaşlığına yeğlerim.

Cevap yazmakla uğraşmak istemeyenler için anket seçeneği ekleyeceğim. Şimdiden teşekkürler!

Ben de yalnızlığı severim. İki kişiden fazlası buhranlara sokar beni. Kaçıp kurtulmak isterim ama yurt ortamı bambaşka ya. İyisiyle kötüsüyle insanlar oluyor farklı hayatlar farklı tecrübeler. Bunların içinde olmaktan aşırı keyif alıyorum ve evde sıkılıyorum artık. O curcunanın havası başka geliyor bana nedense. Yalnızlığı seven biriyseniz zaten kendinize bu alanı bir şekilde yaratabilirsiniz, siz muhatap olmak istemedikçe kimse paçanıza yapışmaz.

Benim kaldıgım oda 6 kişilikti ya sen ne diyorsun :KK70:
Ama inanılmaz özledim. Kavga da ettim, sıkıldım da. Mesela bayram zamanları falan herkes gidip odada 1,2 kişi kaldıgımız zamanlar olurdu. Çok sıkılırdım, özlerdim.
Yurt olayı başka. Ev gibi değil.
Yalnızlığı sevmek için fazla gençsin bence. İlerde seversin :D

yalnızlıgı sevıyosan yurt çok zor,ya kafa dengın ınsanlar olacak odadakıler,ki o bile yeterli olmayabılır bazen
özel yurt yokmu okul cevresınde,tek kişilik odada kalabılecegın

Valla cok zor. Geri donup baktigimda gulerek hatirladiklarim da var asla bir daha yasamaya katlanamayacaklarim da. Tamamen sans isi. İyi insanlara denk gelirsen, belki mutlu olursun. Ama yalnizligi seviyorsan her sey batacaktir.

yurtta kalmadım

ama her gün 3-3,5 saat yolda giderek 15 yıl geçiridm ortaokul lise üni ve yüksek lisans şeklinde

yurtta kalmak yolu azaltır ama yemek çamaşır vs gibi dertler olur

hafta sonu eve gidecek iseniz Cuma akşamı gideyim pazartesi sabahı geleyim desen 4 gec e kalır geriye

bir de ders programı nasıl yani sabah 9 da her gün mü ders var ve kaçta bitiyor

her sabah 6.30 da kalkar 07.10 otobüsüne biner ve okula giderdim ilk derslerim boş olsa bile düzenimi bozmaz gider okulda kantinde kitap okurdum akşam da derslerim erken bitse bile gezer tozar 10-11 gibi de eve gelirdim özellikle sıcak havalarda

Ben de yalnızlığı severim. İki kişiden fazlası buhranlara sokar beni. Kaçıp kurtulmak isterim ama yurt ortamı bambaşka ya. İyisiyle kötüsüyle insanlar oluyor farklı hayatlar farklı tecrübeler. Bunların içinde olmaktan aşırı keyif alıyorum ve evde sıkılıyorum artık. O curcunanın havası başka geliyor bana nedense. Yalnızlığı seven biriyseniz zaten kendinize bu alanı bir şekilde yaratabilirsiniz, siz muhatap olmak istemedikçe kimse paçanıza yapışmaz.

Tabii istemediğim sürece kimseyle muhatap olmak zorunda değilim ama evdeki gibi değil. Odaya girdim kapımı kapadım. Benden uzak durun olayı olmayacak. Kavga konusuna da üzüldüm ama hakettiyse iyi etmişsin eline sağlık :D

Benim kaldıgım oda 6 kişilikti ya sen ne diyorsun :KK70:
Ama inanılmaz özledim. Kavga da ettim, sıkıldım da. Mesela bayram zamanları falan herkes gidip odada 1,2 kişi kaldıgımız zamanlar olurdu. Çok sıkılırdım, özlerdim.
Yurt olayı başka. Ev gibi değil.
Yalnızlığı sevmek için fazla gençsin bence. İlerde seversin :KK70:

Okulu bitirmiş bir arkadaşıma daha sordum. O da çok mutlu olduğunu söyledi. Ben gidip sonra yapamadım diye geri dönmek istemiyorum. Bizim de bir karizmamız var ahaha :D
Bütün olay buradan çıkıyor zaten. Yapamadı dedirtmek istemiyorum..

yalnızlıgı sevıyosan yurt çok zor,ya kafa dengın ınsanlar olacak odadakıler,ki o bile yeterli olmayabılır bazen
özel yurt yokmu okul cevresınde,tek kişilik odada kalabılecegın

Özel yurt var okulun içinde var ama 1000 dolar sanırım depozito istiyorlar ve ücreti senelik 8000 lira. Okulun dışındaki yurtlar da bundan farklı değil açıkçası. Çünkü semtler lüks. Üstüne şehir dışında okuyan bir kardeşim var. Biri de özel lisede okuyor. Özel yurt zor değil, imkansız gibi bir şey :D

Valla cok zor. Geri donup baktigimda gulerek hatirladiklarim da var asla bir daha yasamaya katlanamayacaklarim da. Tamamen sans isi. İyi insanlara denk gelirsen, belki mutlu olursun. Ama yalnizligi seviyorsan her sey batacaktir.
Sanırım denemeden bilemeyeceğim. Teşekkürler.

Tabii istemediğim sürece kimseyle muhatap olmak zorunda değilim ama evdeki gibi değil. Odaya girdim kapımı kapadım. Benden uzak durun olayı olmayacak. Kavga konusuna da üzüldüm ama hakettiyse iyi etmişsin eline sağlık :KK70:
Ay hak etmedim kız. Kız resmen daldı saçıma sinir krizi geçirip bak hatırladım gene sinirlendim :KK16:
En fazla kulaklığını takarsın dönersin totonu. Hani dozunda samimiyet taraftarıysan bir en fazla iki arkadaş belirledikten sonra sıkıntı olmuyor. :) Ki bi akşamları birlikte oluyorsun genelde. Herkes kendi derdinde koşturuyor, kötü yanları var temizlik konusunda hassas olmamama rağmen sinirden tepindiğim de çok oldu ama bu tamamen şans işi. İşin özeti oradaki hayatlar bana genel anlamıyla çok şey kattı ve yurttan sonra yalnızlık bana hiç iyi gelmedi.

yurtta kalmadım

ama her gün 3-3,5 saat yolda giderek 15 yıl geçiridm ortaokul lise üni ve yüksek lisans şeklinde

yurtta kalmak yolu azaltır ama yemek çamaşır vs gibi dertler olur

hafta sonu eve gidecek iseniz Cuma akşamı gideyim pazartesi sabahı geleyim desen 4 gec e kalır geriye

bir de ders programı nasıl yani sabah 9 da her gün mü ders var ve kaçta bitiyor

her sabah 6.30 da kalkar 07.10 otobüsüne biner ve okula giderdim ilk derslerim boş olsa bile düzenimi bozmaz gider okulda kantinde kitap okurdum akşam da derslerim erken bitse bile gezer tozar 10-11 gibi de eve gelirdim özellikle sıcak havalarda

Hafta sonu eve mutlaka giderim. Çamaşırı var rahat rahat banyo yapma ihtiyacı var, ohoo :)

Derslerim minimum 3 gün saat 9'da başlıyordu geçen yıl. Gezme konusunda da 11'de dışarıda olsam kız kayboldu diye polisi arayabilirler. Kışın 7.30'da bizimkilerin taciz telefonları başlıyor. Aslında bu da yurtta kalmak için başlı başına bir sebep. Örneğin bazı kulüpler film gösterimleri düzenliyorlar. Saat 8de başlıyor etkinlikler. Ben gitmeyi düşünemiyorum bile, çünkü izin alamayacağım belli.

Ben de yalnizligi cok seven bir insanim bu sene tek basima eve cikiyorum o kadar mutluyumki :) Ben bu zamana kadar evlerde kaldim 10 kisilikte de kaldim 6 kisilikte de. Ayni ortami birileriyle paylasmak zor bisey. Cok acayip tipler var unilerde bilirsin. Duzgun insanlara denk gelemessen ve bazi kurallarin varsa kendince zorlanirsin.

Hafta sonu eve mutlaka giderim. Çamaşırı var rahat rahat banyo yapma ihtiyacı var, ohoo :)

Derslerim minimum 3 gün saat 9'da başlıyordu geçen yıl. Gezme konusunda da 11'de dışarıda olsam kız kayboldu diye polisi arayabilirler. Kışın 7.30'da bizimkilerin taciz telefonları başlıyor. Aslında bu da yurtta kalmak için başlı başına bir sebep. Örneğin bazı kulüpler film gösterimleri düzenliyorlar. Saat 8de başlıyor etkinlikler. Ben gitmeyi düşünemiyorum bile, çünkü izin alamayacağım belli.

Haftasonu gideceksen ve 3 gün erken kalkacaksan bence değmez ki maddi külfeti de çok olur ailene

Bir saat hazırlanma ayrıca pratiklik kazan 15 dakikada kapıda ol

Kahvaltını eline al durağa kadar ye mesela

Ay hak etmedim kız. Kız resmen daldı saçıma sinir krizi geçirip bak hatırladım gene sinirlendim :KK16:
En fazla kulaklığını takarsın dönersin totonu. Hani dozunda samimiyet taraftarıysan bir en fazla iki arkadaş belirledikten sonra sıkıntı olmuyor. :) Ki bi akşamları birlikte oluyorsun genelde. Herkes kendi derdinde koşturuyor, kötü yanları var temizlik konusunda hassas olmamama rağmen sinirden tepindiğim de çok oldu ama bu tamamen şans işi. İşin özeti oradaki hayatlar bana genel anlamıyla çok şey kattı ve yurttan sonra yalnızlık bana hiç iyi gelmedi.

Yurtların, yalnız eve çıkmanın hayatı öğreten bir yanı da var evet :)
Ben sen kızın saçına yapıştın sanmıştım. O seninkine yapışmış. Yelloz. :D
Geçmiş olsun :)

Ben de yalnizligi cok seven bir insanim bu sene tek basima eve cikiyorum o kadar mutluyumki :) Ben bu zamana kadar evlerde kaldim 10 kisilikte de kaldim 6 kisilikte de. Ayni ortami birileriyle paylasmak zor bisey. Cok acayip tipler var unilerde bilirsin. Duzgun insanlara denk gelemessen ve bazi kurallarin varsa kendince zorlanirsin.

Hayırlı olsun. :)

Evet, özellikle ortak kullanım alanları korkutuyor beni. Herkes titiz değil, arkasını toplamayı bilmeyen bir dünya kız var.

Bir de eşyalarıma dokunulması beni kızdırıyor. Sınır koymayı bilmeyen bir manyağa denk gelirsem çok sıkıntı çekerim :)

Haftasonu gideceksen ve 3 gün erken kalkacaksan bence değmez ki maddi külfeti de çok olur ailene

Bir saat hazırlanma ayrıca pratiklik kazan 15 dakikada kapıda ol

Kahvaltını eline al durağa kadar ye mesela

Sorun sadece erken kalkmak değil aslında. Konuyu tuğla haline getirmemek için uzun uzun anlatmadım. Sabah otobüsleri çok kalabalık oluyor. Buradan kızılay 40 dk. sürüyor ve hep sıkışıklık olan yerlerden geçiyor yol. Dur kalk dur kalk...
Çok bunalıyorum. Terliyorum, midem bulanıyor. Elim ayağım tutmuyor.
Bir de itin kopuğun tacizine uğramak var üstüne kreması.

Ben yalnızlığı seven biri olarak sevmemiştim.6 ay zor dayandım.
Özel yurt olmaz diyorsun,devlet yurdunun çıkmama ihtimali de oluyor.Nasıl ayarlayacaksın?
Devlette kal,olmadı 2gün orda 3gün evde kalırsın.Yurt öyle daha çekilebbilir olur senin için

Back
X