- Konu Sahibi aysunkndmr
-
Özel yurtta kaldım 4 sene.Harikaydı, en iyi dostlarım hala onlardır.
1-En başta insanları gözlemle, hemen samimi olma, özel ve ailevi sırlarını anlatma.
2-Eşyalarını paylaşma, kimseden de isteme.
(1ve2 bir zaman sonra gerçekten tanıyıp samimi olduğun insanlar için esneyebilir)
3-Paranın tümünü yanında taşıma, azar azar ihtiyaç duydukça bankadan çekip kullan,kart şifreni kimseyle paylaşma.
4-Plastik renkli kasalar vardır, yatağın altına koyabileceğin, içine kitaplarını filan koyabilirsin.
5-Hem sınıfından hem de yurttan arkadaşların olsun, aradaki dengeyi güzel kur.
6-Oda kurallarını hep birlikte belirleyin.( Odada sigara içilmeyecek, belli bir saatte ışıklar kapanacak vs.) Gerçi benim kaldığım odalarda kural koymaya hiç gerek kalmamıştı. Herkes başkasının hakkına saygılıydı.
7-Başarılar dilerim tatlım.
Hiçkimseyle fazla samimi olma. Sonra pişman oluyorsun. Arkadaşların da bahsettiği gibi eşya ödünç alıp verme olayına hiç ama hiç girme. Samimi olduğun birileri olursa çok fazla da güvenme. Gruplaşmalar olabilir. Kaldi ki çok samimi olduğun insanın birdenbire karşında yabancı olduğunu görebilirsin. Her şeyini paylaşma. Yurt ortamı farklıdır. Her çeşit insanla karşılaşabilirsin. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.
bende ıkı yıl ozel yurtta kaldım zamanla alısıyosun ama asla esyanı verme bende vermem dıyodum afedersınız kulak cöpüme kadar kullandılar yinede kısmen eğlencelihayır özel yurt
bende ıkı yıl ozel yurtta kaldım zamanla alısıyosun ama asla esyanı verme bende vermem dıyodum afedersınız kulak cöpüme kadar kullandılar yinede kısmen eğlenceli
giderken de iğne ipliğe kadar herşeyi götür hatta sarma flanda götür uyurken acıkırsın belki ilk gunun kimseye bişeyde dyemezsin bide mümkünse el havlusu kullanma senin haberin olmadan gelir elini flan siler ben genel olarak havlu kullanmam ama buna şahit olmuşluğum varteşekkür ederim. mesafemi korumayı düşünüyorum zaten.
cok fazla bişey alma odayada zaten alısırsın bız hep petege asıyoz ben asıyom valla ne varsaMerhabalar, ben ilk kez yurtta kalacağım ne yapılır ne edilir bilmiyorum. Kalmış olanlar veya kalanlar her türlü tavsiye ve önerilerinize açığım. Yurt hayatı nasıldır, insanlara nasıl davranmalıyım, ne gibi eşyalar lazım olur... Bir de ağda olayını nerde nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok. Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler. :)
Bende senin gibiydim ilk sene cok zorlandım sonra dedim boyle olmuyor :) eger sen en bastan kendini bu sekilde orataua koyarsan cokdaha kolay olur. Bak orası cok yeni bi yer kimse sizi tanımıyor bu hayatta basil biri olmak istiyorsanız oyle davranın yeni bi baslangic bu senin icinteşekkür ederim. tam da bende olmayan şeyler bunlar :) ben insanların hakkımda olumsuz düşünmelerini çok takarım mesela kimseyle sorunum olmasın isterim, hayır deme problemim de var ama ileride zorluk çekmemek için dikkate alıcam.
Bende senin gibiydim ilk sene cok zorlandım sonra dedim boyle olmuyor :) eger sen en bastan kendini bu sekilde orataua koyarsan cokdaha kolay olur. Bak orası cok yeni bi yer kimse sizi tanımıyor bu hayatta basil biri olmak istiyorsanız oyle davranın yeni bi baslangic bu senin icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?