sınavla ilgili canımı sıkan tek şey matematik vb değil ki... 82-84 parlak bi puan değil bu sınava ne kadar çok insanın girdiğini ve ne kadar yüksek puanlar aldığını düşününce. ayrıca ben izmirde yaşıyorum ve burayı çok seviyorum, hayatmı burda geçirmek istiyorum. izmire atanmam için kaç puan almam lazım düşünebiliyor musun bu kadar insan da izmir'i istiyorken ve yüksek puanlar alıyorken. bu sistem neden böyle işliyor anlamış değilim. istanbul ve ankara'yı bana bedava verseler almam. önyargılı gelecek bu düşüncelerim ama öyle. samimi fikrimi söylüyorum. atandığın zaman belli bir süre sonra başka bir şehre tayin olabilmek mümkün mü? evet pek isteğim yok ama çalışmak zorundayım, iyi bi sonuç çıkarmak zorundayım. 100 net falan yapınca 90 civarı bişey gelir diyorlar bu doğru mu? bu arada teşekkür ederim yorumların çok iç açıcı.
Şu kadar net şu kadar puan getirir gibi bir durum yok bu sınavda.
Çünkü sabit bir puan hesaplama durumu yok.
Her yıl değişiyor. Kim ne kadar soru yapabilmiş, ona göre standart sapmalar hesaplanarak bir puan geçiyor elimize.
Çünkü bu bir sıralama sınavı.
Biraz gerçekçi olursak iktisat çok fazla mezun veren bir bölüm.
Her üniversitede yer alan bir bölüm. Ve inanılmaz büyük bir rekabet var.
Kendini kpssye tam anlamıyla adaman gerekir başarılı olman için. İmkansız değil elbette.
Ama mutlaka bir B planı oluştur kendine. Benim kardeşim İngilizce iktisat okuyor mesela.
Ve şu anda ilk senesi bitti ve şimdiden bir mali müşavirin yanında çalışmaya başladı deneyim kazanmak için.
Başarılı bir meslek hayatın olmasını istiyorsan fark yaratmak zorundasın.
Ailen de bilinçlensin biraz. Baskı vs. stres unsurudur. Hiç mi bilmiyorlar bunu?
Anlamıyorlarsa hiçbir şekilde, takmamayı öğrenmen lazım kendin için.
Çünkü iyi psikoloji lazım kpss yolunda. Okulla beraber ben asla yapamam mesela.
Sen bu yıl temelini at, iyice çalış.
Olmazsa seneye kafan rahat yeniden, hem de sınavın mantığını iyi bir şekilde kavramış olarak tekrar hazırlanırsın.