- 4 Kasım 2024
- 1.249
- 362
- 38
- 25
- Konu Sahibi dahadogurmam12
-
Herkes diyor ya yaşını karşıladı tam yaşında yürüdü falan diye yaşında genel olarak yürümeseler de bir iki adım kendileri atıyorlar ya o yüzden birazcık paniğe kapıldımKızım 16 aylikken tam yürümeye başladı tam deniz ay emekledi . Kim demiş ki bebekler bir yaşında yürür diye
Sizce bi uğraş içine gireyim mi yani uğraş derken elinden tutup yürüteyim mi sık sık yoksa kendi haline mi bırakayımYürüme için En geç 18 ay . Ama sizin yakın gibi okadar sürmez.
Ben de yapıyorum öyle ama emeklemeye daha meyilli olduğundan yere çöküp emekleye emekleye gidiyorKendi haline bırakın derken mesela ben evde aayaga kaldirip istediği birşeyi karşı koltukda bırakırdım en fazla böyleydi sonra iki 3-4 adım derken yürüyüşleri başladı. Günde 3-4 kere kısa denemeler yaapbilirisniz.
Benimki zayıf ama uzun. Doktorlar uzun bebeklerin daha geç yürüdüğünü söyluyorOğlum hiç emeklemedi, 14 aylıkken popo üstünde zıplayarak gezmeye başladı. 16 aylıkken fizik tedavi aldırmaya başladım. Fizik tedaviden sonra tutunup kalkmaya başladı ve 20 aylıkken yürüdü. Şimdi 30 aylık koşturup duruyor. Kilosu fazla bir bebekti hep
Mama sandalyesi kullanıyorum ayak desteği var evetBuyuk kizim 11 ay 20 gunlukken yurudu, kucuk kizim 17 aylikken yurudu, fiziksel özellikleri (kilo, boy vs) birebir ayni.
Dil gelisimi yasitlarindan onde olan cocuklar bazen gec yürüyebiliyor.
18 aylikken hala yürümezse, norolojiye goturun, onlar sizi ortopediye gonderecek, ordanda fizik tedavi.
Yalniz sunu sormaliyim mama sandalyesi kullaniyor musunuz, kullaniyorsaniz mama sandalyenizin ayak destegi var mi?
Ayaklari temas ediyor mu peki? Bu aşil tendonunu kisalttigi icin yurumeyi geciktiriyormusMama sandalyesi kullanıyorum ayak desteği var evet
Tam olarak temas ediyor diyemem ama ediyor yine birazAyaklari temas ediyor mu peki? Bu aşil tendonunu kisalttigi icin yurumeyi geciktiriyormus
Bir sure altina yukseltecek bir yastik benzeri destek koyun annesi ya da fonksiyonlu bi urunse (bebek arabalari gibi) ayaklarini uzatacagi bir hale getirin.Tam olarak temas ediyor diyemem ama ediyor yine biraz
Anlamadım yani alt desteğin olmaması mı gerekiyorBir sure altina yukseltecek bir yastik benzeri destek koyun annesi ya da fonksiyonlu bi urunse (bebek arabalari gibi) ayaklarini uzatacagi bir hale getirin.
Dedigim gibi benim kucukte gec yurudu, doktorumuz bu dahil bircok seye bakmisti.
Hayir alt destek olmali ama sizin bebeginizin ayagi yetismedigi icin oneride bulundum, yani bebegin ayagi bir yere temas etmeli.Anlamadım yani alt desteğin olmaması mı gerekiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?