Yürüteç almalımı

_Twety_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2017
303
112
103
Mrb arkadaşlar
5 aylık bir kızım var ve yavaş yavaş emekleme pozisyonun da ilerliyoruz dik tutunca sağlam basıyor maşallah :nazar:
Sizce yürüteç almalı mıyım kimisi zararlı diyo.
Anneme sordum ben hepinizde kullandım dedi bi sorun olmadığına göre al dedi.
Hem sana iş yapman için fırsat olur dedi.
Evet arkadaşlar benim çocugum biraz kucağa alıştı bide sürekli yanımda olmak ilgi istiyo napmalıyım sizce Zıpzıplı olanlar dan alırım sanırım alırsam bilemiyorum lütfen tecrübeli anneler bir el atın... :halay:

Ben aldım. Bana çocuk doktoru alma zararlı dedi aa yok almam dedim gittim aldım. Bende yürüteçte büyüdüm ablamda şükür dipçik gibiyiz. Ben kızımı bindirdim sadece yemek yaparken ve çok rahat ettim o da rahat etti yürümenin zevkine vardı. 1 yaşında yürüyordu d. Gününde. Mesela çevremde örümceğe bindirmeyen 2 aile var çocuklar 15 aylık hala emekliyor şimdi diyolar keşke bizde alsaydık diye yeni aldırlar örümceği. Ben inanmıyorum zararlı olduğuna gün boyu tutmcksın ya yemek yaparken koyarsın. Ben 6.5 aylıktı koydum örümceğe sizinki gibi çok sağlam basıyordu yere bide kucağa alışıktı çok rahat ettim.

Ben aldım. Bana çocuk doktoru alma zararlı dedi aa yok almam dedim gittim aldım. Bende yürüteçte büyüdüm ablamda şükür dipçik gibiyiz. Ben kızımı bindirdim sadece yemek yaparken ve çok rahat ettim o da rahat etti yürümenin zevkine vardı. 1 yaşında yürüyordu d. Gününde. Mesela çevremde örümceğe bindirmeyen 2 aile var çocuklar 15 aylık hala emekliyor şimdi diyolar keşke bizde alsaydık diye yeni aldırlar örümceği. Ben inanmıyorum zararlı olduğuna gün boyu tutmcksın ya yemek yaparken koyarsın. Ben 6.5 aylıktı koydum örümceğe sizinki gibi çok sağlam basıyordu yere bide kucağa alışıktı çok rahat ettim.
Hmm o zaman bende alayım sizce erken mi şuan 5 aylık

Yurutecin zarari yok.butun gun cocuk ustunde durmadikca.
3.cocugum ve 3 unde de kullandim/kullaniyorum.
Ilk cocugum yuruteci sevdi kullandik yasinda yurudu.ikinci cocugum yuruteci sevmedi kullanamadik yine o da yasinda yurudu.3.cocugumda suan kullaniyor.10 ayligiz siralamaya calisiyoruz.premature benim cocuklarimin hepsi.hic bir zararini gormedim.
Anneye yardimci yurutec onemli isin oldugun acil bi evde hazirlik yapman gerektiginde cok buyuk kurtarici yurutec.

Yurutecin zarari yok.butun gun cocuk ustunde durmadikca.
3.cocugum ve 3 unde de kullandim/kullaniyorum.
Ilk cocugum yuruteci sevdi kullandik yasinda yurudu.ikinci cocugum yuruteci sevmedi kullanamadik yine o da yasinda yurudu.3.cocugumda suan kullaniyor.10 ayligiz siralamaya calisiyoruz.premature benim cocuklarimin hepsi.hic bir zararini gormedim.
Anneye yardimci yurutec onemli isin oldugun acil bi evde hazirlik yapman gerektiginde cok buyuk kurtarici yurutec.
Saolun yorumunuz için kaç aylıkken başladınız kullanmaya

Benim iki oğlumda da kullandık yürüteç 6 aylıkken az az binmeye başladı hiç bir sorunda yaşamadık çok uzun süreler bırakmayın sadece

Bizim doktorumuz da kesinlikle önermiyor. Ama ben çok heves etmiştim çocuk oturur gezer hem ben de azcık işlerimi hallederim diye. Doktorumuz önermeyince moralim bozuldu açıkçası.

Erkek çocuklarına önermiyor doktorlar. Diye biliyorum. Hem ne zarari olabilir ki ya ? . Doktorlar da her seye zararli diyor. Bizim annelerimiz bizi nasil yetistirdiyse artık .. bu ardaa yukarida biri yorum yapmis. Butun gün durmamak sartiyla olur diye. Mesela benim kizim 5 bucuk aylik. Suan alsak ne kadar oturmali yurutecte bütün gün ?

Mrb arkadaşlar
5 aylık bir kızım var ve yavaş yavaş emekleme pozisyonun da ilerliyoruz dik tutunca sağlam basıyor maşallah :nazar:
Sizce yürüteç almalı mıyım kimisi zararlı diyo.
Anneme sordum ben hepinizde kullandım dedi bi sorun olmadığına göre al dedi.
Hem sana iş yapman için fırsat olur dedi.
Evet arkadaşlar benim çocugum biraz kucağa alıştı bide sürekli yanımda olmak ilgi istiyo napmalıyım sizce Zıpzıplı olanlar dan alırım sanırım alırsam bilemiyorum lütfen tecrübeli anneler bir el atın... :halay:
Bende aldım valla. İşimi gücümü yapıyorum en Ziya'sından tüm gün kucakta olmuyor. Allah'a emanet çocuklarımız inşallah bi zararı olmaz

Erkek çocuklarına önermiyor doktorlar. Diye biliyorum. Hem ne zarari olabilir ki ya ? . Doktorlar da her seye zararli diyor. Bizim annelerimiz bizi nasil yetistirdiyse artık .. bu ardaa yukarida biri yorum yapmis. Butun gün durmamak sartiyla olur diye. Mesela benim kizim 5 bucuk aylik. Suan alsak ne kadar oturmali yurutecte bütün gün ?
Haklısın dr hiç bişey önermiyor . Biberon emzik vs. biberon emzik kullanmayan çocuklar sanki diğerlerinden çok üstün oluyor. Benim çocuğum almıyor bunları ama alsaydı emzik çok isterdim valla. Annem çağ me kadar ilerlemiş biz çocuk büyütmedik mi acaba diyor.hepiniz sağlıklı eğitimlisiniz diyor. Haklılarda. Yürüten ben aldım günde öğlen akşam yirmi dk kullanıyırum. Saat saymıyorum açıkcası işim bitince alıyorum

Benim iki çocuğumda severek kullandı. Erken başlatmadıktan sonra sorun yok. Biraz dik basmaya alıştıktan sonra kullanması daha iyi olur. Yalnız çok dikkat etmek lazım vın vınn dolaşmaya başlıyorlar evin içinde :) gözü ayırmamak gerekiyor.

biz 4 aylıkken yürüteç kullanmaya başladık. yürüteçle çok güzel yürüyor hatta yürümüyor koşuyordu. yaşına geldiğinde yürüteci attık (bacakları yamuk olur falan dediler) doktora götürdüğümüzde yürüteçle yürütmeyi deneyin dedi biz de attık bile dedik. tamam o zaman dedi. 15 aylık olana kadar yürümesi lazım dedi. bakalım bekliyoruz :) doktorumuz da iyi yrd doç. yürüteç zararlı olsa önermezdi diye düşünüyorum.

2 çocuk annesi olarak ve ikisine de yürüteç almış biri olarak al tabii ki.
Çocuk sıkılıyor belli bir noktadan sonra, anne - baba da bir noktaya kadar kollarından tutup destekle yürütebiliyor.
Bizim ki yürüteçte fıldır fıldır geziyor, zararlara bile başladı...

benim kızım hep dik durmak istyrdu uzanmayi sevmiyordu 3.5 aylık olunca babası aldı ne kadar koyma desemde koydu zaten hep dikte dedi ve şuan 8 aylık kızım yurutecini öyle bir kullanıyor ki usta sıfır gibi gorumcemin kizi 20 gün buyk daha kullanamiyor bi skntisinigormedimm

Arkadaşlar merhaba, doktorlar yürüteç kullanmayı önermiyor diyoruz. Aslında önemli olan sebebini bilmek ve ona göre tercih etmek. Ben de açıkçası yürüteç kullanımına olumsuz bakıyorum.

Doktorla konuştuklarımızı toparlayım siz, siz de ona göre karar verin.

Şimdi şöyle: Bebeklerimizin fizyolojisi yürümek için yeterli olgunluğa eriştiğinde zaten kendi kendilerine yürümeye başlayacaklar, ama siz yürüteç verdiğinizde daha bu olgunluk oluşmaya başlamadan bebeğin ayakları yere basmaya başlayacak. Bebeğin Vücudu daha yer çekimine karşı dik durmaya hazırlıklı olmadığından yığılarak duracağı için bazı omurga eğrilikleri oluşabilir. 2. olarak Ayak yapısı daha hazır olmadan bastırıldığı için ayak deformasyonu oluşabilir.
3. olarak Kalça yapıları tam gelişmeden, tüm vücut ağırlığının simetrik ya da asimetrik olarak kalçalara yüklenmesi sonucu kalça problemleri oluşabilir.

Daha birkaç nokta daha var ama aklımda kalanları toparladım. Siz bilirsiniz, ama bu noktaları göz önünde bulundurmakta fayda var.

Arkadaşlar merhaba, doktorlar yürüteç kullanmayı önermiyor diyoruz. Aslında önemli olan sebebini bilmek ve ona göre tercih etmek. Ben de açıkçası yürüteç kullanımına olumsuz bakıyorum.

Doktorla konuştuklarımızı toparlayım siz, siz de ona göre karar verin.

Şimdi şöyle: Bebeklerimizin fizyolojisi yürümek için yeterli olgunluğa eriştiğinde zaten kendi kendilerine yürümeye başlayacaklar, ama siz yürüteç verdiğinizde daha bu olgunluk oluşmaya başlamadan bebeğin ayakları yere basmaya başlayacak. Bebeğin Vücudu daha yer çekimine karşı dik durmaya hazırlıklı olmadığından yığılarak duracağı için bazı omurga eğrilikleri oluşabilir. 2. olarak Ayak yapısı daha hazır olmadan bastırıldığı için ayak deformasyonu oluşabilir.
3. olarak Kalça yapıları tam gelişmeden, tüm vücut ağırlığının simetrik ya da asimetrik olarak kalçalara yüklenmesi sonucu kalça problemleri oluşabilir.

Daha birkaç nokta daha var ama aklımda kalanları toparladım. Siz bilirsiniz, ama bu noktaları göz önünde bulundurmakta fayda var.

Lafı ağzımdan aldınız :) Ben de kullanmadım çocuğuma. Bize bişey olmadı diye çocuğumuza olmayacağının garantisi yok.(Allah korusun cümlemizin çocuğunu ama tedbir de almak gerekir.) Şu an bel fıtıklarının, omurilik sıkıntılarının, sırt ağrısına meyilin bizim neslimizde neden bu kadar sık olduğu, bize bişey olmadı kanısını çürütüyor zaten. Ama yine de siz bilirsiniz.

Back
X