Yürütecmi yürüme arabasımı ??

MinnakinAnnesi

Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2014
112
27
13
36
Arkadaslar 6 ay 10 gunluk kızım var yavas yavas yürütece koymak ıstıyorm ama bazı yazılarda zararlı oldugunu soyluyor bı ıkı ay sonra yürüme arabası daha ıyı olur dıye okudum siz nasıl yaptınız arkadaslar sızce hangısı daha iyi ?

ben kızıma yürütec aldım.başta bende karşıydım nette okuduklarım falan.Ancak kendi doktorumuz önerdi .Uzun süre bırakmadım en fazla 20 -25 dakika.Açıkcası benimde çok işime geldi yürüteç .Çünkü ona koyup işimi yapabiliyordum, o da peşimde benim gittiğim yerlere geliyordu.Tabi tehlikeleri var dikkatli olmak lazım. Yürümesine de yardımcı olduğunu düşünüyorum.

Bence kesinlikle yürüteç almayın. Zaten yurtdışında kalça çıkığına neden olduğu ve ev kazalarına neden olduğu gerekçesiyle satışı yasak yürüteçlerin. Bir çok eğitim metodu da yürütecin duyu gelişim için zararlı olduğu görüşünde.
Alıntıdır " Waldorf yöntemine göre yütüteç ve hoppala kullanmak doğru değildir, çünkü yürüteç kullanarak bir çocuğu bu tür pozisyonlara erkenden yönlendirmek gelişimini henüz tamamlamamış eklem ve kasları zorlar ve buna ek olarak hareket duyusunun gelişimini tehlikeye atar. Çünkü yürütecin çocuğun vücuduna söz konusu hareketleri aslında yapabileceği mesajı verdiği ama gerçekte çocuğun bu hareketi yürüteç olmadan yapamadığı için duyu gelişiminin tamamlanmasını tehlikeye atar. Denge duyusunu sağlıklı olarak geliştirmek için çocukluk döneminde önerilen aktiviteler ip atlama, denge tahtasının üzerinde yürüme gibi faaliyetlerdir."
Eğer çocuğunuz yanınızda ev işleriyle uğraşırken rahat olmak istiyorsanız bumbo oturma koltuğunu tavsiye ederim ama çok uzun süre oturmayacaktır.
İsterseniz bloguma da bu konuyla ilgili göz atabilirsiniz

http://anneceblog.blogspot.com.tr/2015/01/alternatif-okullar-ve-waldorf-metodu.html

Back
X