Yuva yıkanın yuvası olur mu?

chiglet

2 çiçek annesi
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2007
1.299
3
116
Kayseri
ÇOK BEĞENDİM SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.

ALINTIDIR

Ahlak anlayışında reformlar yapılmış da benim haberim yokmuş meğer. Evli insanlarla ilişki kurmak ne zaman "normal" oldu, böyle bir bildiri mi yayınlandı da kaçırdım mı acaba?

Artık zina suçu yok demek, etik değerlere gerek yok mu demek? "Hayata bir kere geliyoruz" cümlesini, "Vicdanını rafa kaldır" cümlesi mi izliyor gizliden?

Gençlere gereken değerleri aşılayamıyoruz sanırım. Herkes kendi hayatını en iyi şekilde değerlendirme ve mutlu olma derdinde. Peki, haklarımız, başkasının haklarını ihlal etmeye başladığımız çizgide bitmiyor mu artık?

Öyle çok genç kız var ki etrafta, geri alıyorum doğrusu genç kadın olmalı, babası yaşında erkeklerle hatta arkadaşlarının babalarıyla fütursuzca ilişkiye giren. Yaş farkı mı dersiniz, evliliğe ihanet mi dersiniz, sorgulamaların beşi bir yerde. İlişkiden beklediklerini sorduğumuzda ise genelde günü geçirmek, sadece eğlenmek, dilediğince yaşamak gibi cevaplar sıralanıyor. Peki, bu kadar günlük talepler, diğer tarafta yani aldatılan eş ve çocuklarda, geleceği de karartacak ne denli yıkıma sebep oluyor, kimin umurunda...

Babasının çok yakın, evli bir arkadaşıyla aşk(!) yaşayan genç kızımız diyor ki; "Adam kendi ailesini düşünmüyorsa, ben mi düşüneceğim". Diyorum ki, "intihar etmek için binanın tepesine çıkmış bir insanın yanında sakin sakin oturur, hatta nasılsa atlayacak diye iter misin onu?"
İnsan kendi yaptığını haklı çıkarmak için yüzlerce mazeret bulur da, kimse karşısındakinin mazeretlerini kabul etmez. Hele ki kurbansa...

İnsanın mutlu olabilmesi için vicdanının rahat, başının dik olması lazım. Kimsenin suçuna ortak olmaması, hayatın net ve şeffaf olması lazım. Gizli saklı yaşanan her şey, heyecan verici olsa bile, stres sonunda da mutsuzluk yaratır. Bunu unutmamak lazım.

Aşk denilen şey, evet güzel, ancak hepimiz biliyoruz ki geçici. Yerini sevgiye bırakan aşk, makbul olan. Aşkın yerine sevgiyi koyabilmek için de güven lazım, huzur ve açıklık lazım. Tek başına aşk, mantığın olmadığı yerde gerçekten AŞK değil. Aşk’ı böyle kirletmemek lazım.

Sevgiler

Yeşim Varol Şen

Yaşlı adamları para için tercih edecek kadar onursuz ve gurursuz oldukları için farketmez onlar için neye sebep oldukları yada ne oldukları...

benim babam yıllar önce annemi aldattığı için ayrıldılar ve annem okadar acı çekti,kadın hem aldatıldı hemde ben ve kardeşimi büyütmek için neler çekti ,ama babam aşık oldum dediği kadınla evlendi ve hala evlilikleri sürüyor.yani yuva yıkanın yuvası oluyor kızlar maalesef ,kadın yaptığıyla kaldı bizi babamdan ayırdı,şimdi doğru düzgün konuşmuyoruz bile ,mutlu mesut yaşıyorlar bu nasıl adalet anlamadım gitti.

Bunu yapanların şunu çok iyi bilmesi gerekir ki,
bir erkek eğer evini ve çocuklarını ve çocuklarının annesini,sebebi ne olursa olsun ona tercih ediyorsa,
yarın bir başkasını da yine ona tercih edecektir..

Bir üsteki bayan arkadaşım, Evet haklısın. Ama yuva yıkanın yuvası olmaz derler ama bence sadece kendini kandırmadır. Ailesi mutlu olupta bir kadın hayatına zorla girerse belki bir durum geçerlidir.

Bir erkeğin neden gözü dışarda olur ki? Hiç mi ALLAH korsu yok bu insanların. Kadınlarımıza kızlarımıza aileleri yeteri kadar aile olma kavramını anlatamıyorlar mı acaba. Gayri meşru ilişkiler neden aşk-sevgi için ikilemesine zevk ve eğlenceye teslim oldu?

Her erkek babayı anneyi örnek alarak büyür ve çevresinden öğrenir iyiyide kötüyüde o yüzden ben kendi halime her zaman çok şükrederim.

Annem bunu ablamla bana hep söyler
Sakın evli adama bakmayın yuva yıkanın yuvası olmaz diye.
Ki çevremde iki tanede çok kötü örneği var ne yazık kı ..

yuva yukanın yuvası olmuyor bu bi gercek he yuvası olsada öle huzurli bi yuva olmuyor...
böle kızları pordon kadınları gördükce duydukca hayat kadınlarına saygı duyuyorumm bedeblerini para için satıyolar hiç diilse ruhlarını satıp adınada ask demiyyorlar !!! askın adnı kirletmiyorlar!!
evli bir erkekle birlikte olmanın hiç bir mazereti yoktur hiç birini masum görmüyorummmm !!!!

Bende masum görmüyorum. Ama Allah korusun bizim bile başımıza gelebilir. Peki biz nerden bilicez karşımızdaki kişinin evlimi bekar mı olduğunu?
Allah korusun en çok da erkekler saklıyorlar evli olduklarını bir çoğuda kadınları kandırıyor.
O yüzden kimin haklı kimin haksız olduğunu bilmeden ben asla suçlamam kimseyi. O yüzden ne büyük konuşurum nede köütü söz söylerim Allah korusun bizim alnımıza yazma derim dua ederim.

Pardon konuyu daha önce okumuştum. Şimdi aklım başka bir konuya kaymış sanırım :))))
O yüzden erkeğin evli olduğunu bile bile ilişkiye giryorsa YAzık zavallı karektersiz kiişiliklere!!
Okurduğu yuva ona hayır getirmesin.

neden sadece kadının ahlakı, namusu sorgulanır bu konuda anlamıyorum.
aşkın adını kirletip bu şekilde ilişki yaşayan kadın da erkek de aynı derecede namussuzdur.
adam evli.
evliliğin sadakat gerektirdiğini bilerek evlendi.
o kadın olmasa diğeri; o olmasa başkasıyla yaşayacak bu çarpık ilişkiyi.
oltayı salladığında da özellikle evli erkeklerin, parası olanların peşinde koşan kadın çok; illaki birisi denk gelir.
Allah yaşatmasın benim eşim beni aldatmışsa kadının kim olduğu, ne derece ahlaksız olduğu önemli değildir benim için.
eşim ondan bin kat daha namussuz olur gözümde.

yuva yıkanın değil yıkanların diye olmalıydı başlık yuvayı sadece kadınlar değil erkeklerde yıkar tek taraflı değildir hatta daha çok erkek yıkar çünkü kadınlarda çapkınlık duygusu yoktur.

boyle bı durumu yasayan bı genc kadına genc kızımız dıye hıtap eden sevgılı yazara ne denılır pekı!..
gununu eglenmek amaclı evlı adamların altına atan ne oldu belırsızler oldu muddetce sevgılı dolu gıden evlılıklerde bıter..zor durumda kalıpda para karsılıgı bedenını satana saygı duyarımda gunu eglenmek amaclı gecıren bırıne ....yuva yıkanında yuvası oluyo..yuvayı yıkanda vıcdan olmadı ıcın ...

Kadınların da çapkın olanları var. "Çapkın kız" - Yoncamik - şarkısını bile yapmış :bbo:

Allah kötüye çattırmasın.

Ben artık genç kız yerine genç kadın olarak takılan, heryerleri,herşeyleri, arları, namusları, şerefleri çatlamış o tiplerden öyle bıktım ki,
utanmasalar evli adamlarla birlikte olmak için üzerine para verecekler, onlara göre evli erkekleri ayartmak, çok önemli, onurlu ve takdir edilmesi gereken şeyler.
eşimin işyerinde o kadar var ki ,resmen adamların tepesinde geziyolar, öyle bir açıyolar ki, heryerlerini, öyle bir konuşuolar ki erkeklere, adamların kendi karıları öyle konuşmamıştır.
ben hepsini Allah' a havale ediyorum, Allah onları ıslah etsin.
O tiplerle karşı karşıya kalan , onlara ne derse desin laf anlatamayan adamları da ALLAH ŞAŞIRTMASIN...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…