- Konu Sahibi hande_sultan
-
çok üzüldüm. benim çevremde böyle birkaç olay oldu. olayın sonucunda babalar genelde çocuğa ilgisiz. maddi konuda da ilgisiz. tek dertleri ikinci kadınla evlenmek. sonra da resmi olarak sevişmek. kadınları nüfusuna alıp kendi ailesini ikinci plana atmak bu adilerin. insanların gözleri nasıl bu kadar kör olabiliyor anlamıyorum. kadınlar da hep mi güzel hep mi iyi niyetli insanlar olur. çok yazık. bu olaylardan sonra kadınlar genelde büyük depresyonlara giriyorlar bazen kocalarının geri dönmesini bile umuyorlar, duyduklarına inanmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. yaşadıkları psikolojiden dolayı... zaman zaman hala sevdiklerini düşünüyorlar. ben doyurdum ben giydirdim ütüsünü ben yaptım ben hazırladım halbuki başka kadına hazırlamışım diyorlar, bu çok acı. hele ki bir de severek aşkla evlenildiği hesaba katılınca... ama bence yapılması gereken iki tarafa da maddi olarak kesinlikle taviz vermemek, duygusal olarak da taviz vermemek, güçlü durmak. ve asla içine kapanmamak. yani birinin adi yüzünü görünce hayata küsmek de ne. kendini bırakmamak ve yeniden sevebileceğine güvenebileceğine inanmak en önemlisi. genelde bu acıyla insanlar kendisini çocuğuna adıyor ama bunun esas sebebi içe kapanmak oluyor. mutlu olmaya hakkınız var, dik durun, hayata küsmeyin, geç de olsa gerçek yüzünü gördüğünüz için sevinin, yeniden sevememeye şartlanmayın. ikinci baharınızı yaşayabileceğinizi, kızınızla mutlu bir yuvada yaşayacağınızı unutmayın.
Eşim beni 4 yıldır aldatmış.ben bunu çok geç öğrendim.bana işlerinde sıkıntı olduğunu ve biran evvel anlaşmalı olarak boşanmamız gerektiğini söyleyip anlaşmalı olarak dava açtırdı.ve mahkemeye dava açmaya gittiğimizde o da varmış.ve benim ağladığımı görmüş.mahkeme gününden kısa süre önce kadın bana kendi ağzı ile itirafta bulundu.eşim ile 4 yıldır birlikte olduğunu.ve bütün herşeyi itiraf etti.bunun üzerine eşimde açıkladı.ve onunla olmak istediğini söyledi.onu tercih etti beni ve 8 yaşındaki kız çocuğumuzu terk edip gitti.onun üzerine bende anlaşmalı boşanmayı çekişmeliye çevirdim.mahkeme hala devam ediyor.bu arada çok yıprandım.ailem çok destek oldu.onların birlikte olduklarını düşündükçe çıldırıyorum.yedi aydır çocuğunu bile aramıyor.biz eşimle ilk görüşte aşık olup evlenmiştik.nasıl bu hale geldi.anlam veremiyorum.hala onu unutamıyorum.çok ızdırap çekiyorum.biliyorumki boşandığımız anda evlenecekler.ve ben bunu hazmedemiyorum.evlenseler bile bir kadın ve bir çocuğun ahını aldıkları için sizce mutlu olabilirlermi.çevresinde bunun gibi olay yaşayanlar yazabilirmi.
Bu soruyu okadar kişi sorduki. benim onu takip etme gibi bir şansım olmadı.çünki o işi gereği sürekli seyahatlerdeydi.son iki sene psilolojik çok baskı yaşadım.ilgisizlik,sevgisizlik vs.ama hep işlerinin kötü gittiğini, bu nedenle morelinin çok bozuk olduğunu,seyahatlerde daha uzun kalmak zorunda olduğunu ,bunun gibi birsürü bahane.mecburen inanmak zorunda kaldım.çünki kendimde inanmak istiyordum.çevremdeki herkes beni aldattığına okadar inanmıştıki ama ben hala yok öyle birşey diyordum.ona hiç konduramıyordum.
Bende konduramadim... Yapmaz aldatmaz dedim. Sonuc mu 7 ay oldu evi terk edeli 1 yasinda oglum var. Kosarak bosanma davasi da acti. Arkasina saklandigi gerekceyide soyluyum 'sevgilimin psikolojisi bozuluyor hemen bosanmaliyim' .. Ya benim psikolojim ya bebegimin ki.. 4 yillik evliyim 10 yildir beraberim bu adamla. Yillarima aciyorum sadece. Calismiyorum. Bebegimin mamasiydi beziydi babam karsiliyor. Bes kurusunu gormedim gittiginden beri. Veee durumu cok iyi bir adam sevgilisine aldigi hediyeleri sosyal paylasim sitesinden sevgilisi gozume gozume sokuyor. İspat edemiyorum sevgilisi oldugunu. Herkes onunla oldugunu biliyor sahitlik etmeye gelince 'ben yapamam sahitlik edemem' diyor. Allah'tan reva mi bu yasadiklarimiz. Bi de soyle bir sey sokmaya calisiyorlar kafama surekli 'gururlu ol mahkemede birsey isteme' ne demek birsey isteme. Onlar bende gurur birakmadi ki ne demek isteme. Adam iki arabayla geziyor kadini artik cekinmeden karim diye tanistiriyor. Bana da ' gururlu olmak' dusuyor. Yok arkadas yokk. Bu kadar basit degil. Askmis sevgiymis. Bir cocugun mama parasina goz dikmek mi sevgi. Tamam ne halin varsa gor bende kesinlikle bosanicam kararliyim ama bu cocugun bezi mamasi var bu kadin emziriyor bir de evimden cikmadim (henuz baba evine yerlesmedim) faturalar var hic mi dusunmuyor. Evet dusunmuyor cunku ask o cocugun ekmeginden daha onemli. Haa babaligina gelirsek apartman yikiliyor eger gostermezsem hergun her arzu ettigi saatte gormek zorunda. Aklim almiyor. O kadinin da bir cocugu var. Vee halinden cok memnun su anda. Ben ilahi adalete inaniyorum. Mahkeme uc bes ne verirse versin tek bosaniyimda nasil olursa olsun raziyim. Ben ve bebegim kurtulucaz. Girerim isime gerekirse simit satarim (2 universite bitirdim ama esim istemedigi icin calismadim.geliri 17000 tl calismama ihtiyacta yoktu) yinede cocuguma bakarim. Bugunumden daha iyi olacagim kesin. Ama o ikisinin sonlarinin baslangici olduguna inaniyorum. Allah yapacagini bilir ona biraktim.
yaşadıklrın çok üzücü canım Allah o insafsızların hakettiğini mahşere bırakmasın inşaallah. kesinlikle ayrıl kurtul mecbur bakacak çocuğuna bakmak zorunda geliri de iyi diyorsun ailende senin arkanda olduktan sonra Rabbim sana çok güzel kapılar açar inşaallah bir iş bulup çalışırsın çokta güzel bakarsın evledına... biliyorum çok zor ama sabır diliyorum sana
Bende konduramadim... Yapmaz aldatmaz dedim. Sonuc mu 7 ay oldu evi terk edeli 1 yasinda oglum var. Kosarak bosanma davasi da acti. Arkasina saklandigi gerekceyide soyluyum 'sevgilimin psikolojisi bozuluyor hemen bosanmaliyim' .. Ya benim psikolojim ya bebegimin ki.. 4 yillik evliyim 10 yildir beraberim bu adamla. Yillarima aciyorum sadece. Calismiyorum. Bebegimin mamasiydi beziydi babam karsiliyor. Bes kurusunu gormedim gittiginden beri. Veee durumu cok iyi bir adam sevgilisine aldigi hediyeleri sosyal paylasim sitesinden sevgilisi gozume gozume sokuyor. İspat edemiyorum sevgilisi oldugunu. Herkes onunla oldugunu biliyor sahitlik etmeye gelince 'ben yapamam sahitlik edemem' diyor. Allah'tan reva mi bu yasadiklarimiz. Bi de soyle bir sey sokmaya calisiyorlar kafama surekli 'gururlu ol mahkemede birsey isteme' ne demek birsey isteme. Onlar bende gurur birakmadi ki ne demek isteme. Adam iki arabayla geziyor kadini artik cekinmeden karim diye tanistiriyor. Bana da ' gururlu olmak' dusuyor. Yok arkadas yokk. Bu kadar basit degil. Askmis sevgiymis. Bir cocugun mama parasina goz dikmek mi sevgi. Tamam ne halin varsa gor bende kesinlikle bosanicam kararliyim ama bu cocugun bezi mamasi var bu kadin emziriyor bir de evimden cikmadim (henuz baba evine yerlesmedim) faturalar var hic mi dusunmuyor. Evet dusunmuyor cunku ask o cocugun ekmeginden daha onemli. Haa babaligina gelirsek apartman yikiliyor eger gostermezsem hergun her arzu ettigi saatte gormek zorunda. Aklim almiyor. O kadinin da bir cocugu var. Vee halinden cok memnun su anda. Ben ilahi adalete inaniyorum. Mahkeme uc bes ne verirse versin tek bosaniyimda nasil olursa olsun raziyim. Ben ve bebegim kurtulucaz. Girerim isime gerekirse simit satarim (2 universite bitirdim ama esim istemedigi icin calismadim.geliri 17000 tl calismama ihtiyacta yoktu) yinede cocuguma bakarim. Bugunumden daha iyi olacagim kesin. Ama o ikisinin sonlarinin baslangici olduguna inaniyorum. Allah yapacagini bilir ona biraktim.
Allah yardimcin olsun kesinlikle cocuk konusinda haklisin brnce de nafakani bu kadar maasi olan adamdan almalisin bi de onlara su anda kısıtlı oldukları icin ask tatli geliyor merak etme ozgur oldugu anda monotonluga girdigi anda esin de ben ne yaptim diyecek bu sefer diger kadin dirdir etmeye basliyacak falan hic kimsenin yanina kar kalmaz
Mutlaka bir yerden çıkar canım tazminatı al tabii ki uzayacaksa uzasın eğer maddi güvencen varsa çünkü bu davalar çok uzuyor nafaka davası daha kısa sürüyor. Güzel bir tazminat ve nafakaya mahkum ettirebilirsin delilin de varmış. Onun dışında Allah'a havale et o öbür dünyaya bırakmaz bu dünyada verir cezasını sende duyarsın elbet hiç kin öfke biriktirme içinde sana zarar verir bitmiş gitmiş diye düşün önüne bak hayat sana çok güzellikler sunacak sabrından dolayı Allah yardımcın olsun inşallah.
İlahi adalet gerçekten var, bu dünyada göremezsen bile ahirette görürsün.
Evladın senin kadar güclü ve onurlu bir annesi olduğu icin cok sanslı. Mahkemede de diren, alacağın her kuruş evladının hakkı unutma.
Davamiz zaten cekismeli. Adam hem dava aciyor hemde anlasayimda bosanayim cocugumu yipratmiyim demiyor.
Allah sonumuzu hayr etsin. Cok zor gunler bizi bekliyor. Bu gunlerin sonu aydinlik. O gunleri bekleyerek mucadele ediyorum.
cok zor günler değil harika günler sizi bekliyor. Su sis bi kalksın elbette güneş doğacak. Allah mazlumun yanındadır.
Canım benim rabbim yardımcın olsun. Benim eski esimde sebepsiz bosanmak istedi ve bosadi bilmiyorum hayatinda biri varmiydi yokmuydu. Kizim 6 aylik bebekti henüz. Kizima bile acimadi cok yalvardim ortada ne var dedim. Ustelik sorumsuz ilgisiz olan oydu. Ben yinede sabretmeye calistim ama derlerya hem suclu hem güçlü o hesap.hemen evlendi.3 yıl oldu bosanali kizimla ilgilenmezdi yeni yeni aramaya başladı. Bu defada ben muhatap olmadim. Cunki kizim ve ben duzenimizi kurduk mutluyuz böyle. Kizim babasindan görmediği sevgiyi ilgiyi babamdan abimden gördü. Ve biliyorumki rabbim kizimin ahini onda birakmaz bize ettiklerini ceker. Ben bol bol dua ediyorum rabbime siginiyorum öyle rahatliyorum. Sende öyle yap kardesim allaha birak rabbim seninde cocugununda ahini birakmaz. Zamanla iyiki kurtulmusum diyceksin.gor daha mutlu olacaksın..
Ne buyuk acilar cekmistirsin( sabrin sonu her zaman selamettir. Bakalim ne olacak.
Aynen öyle oldu. Bekleyelim gorelim mutlaka bigun sahit olcaz bize ettiklerini ve en onemlisi gunahsiz yavrularimiza ettiklerini cekmeden olmuycekler rabbimin adaleti var. Yeterki sabredelim. Ve güçlü olalim yavrularimizin bize ihtiyaci var. Bu derdi veren allahim bize bigun ummadigimiz yerden isik yakar ve ogun sukrederiz öyle karaktersizlerden kurtuldugumuza.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?