Yuvam yıkılıyor 😔

Esler namusa laf atınca yukselmek abartı mı?
Ben burdaki bazı kadınları anlamiyorum eşlerini dibine kadar şikayet ediyorlar olumsuz yorum gördüklerinde aslında öyle değil şöyle demeye
başlıyorlar.iyilik meleği oluyor eşler birden.

Ben burdaki bazı kadınları anlamiyorum eşlerini dibine kadar şikayet ediyorlar olumsuz yorum gördüklerinde aslında öyle değil şöyle demeye
başlıyorlar.l iyilik meleği oluyor eşler birden.
Sonra onlar gene ezilip hakaret duyup sevılmemeye devam ederken evliliklerinde, bız askı memnu izleyip cıpslı parmaklarımızı yalıyor olucaz
Bızı kandırmalarına gerek yok yani, burayı kapatınca herkes hayatına bakıyor.
Onlar cekıyor.
Kendileri bilirler.

Kırıcı bir sey soylemedim. Onun da pekâlâ farkinda oldugu bir seyi soyledim. Baskasindan duymak zor gelmis olabilir. Insan kendini gelistirmeli. Dunya akip gidiyor. Neden oldugi yerde durmaya ısrar ediyor? Kisisel gelisimi kültürel birikimi sadece diploma belirlemez elbet. Ama düşüncelerinden gördüğüm kadariyla bir santim ilerlememis. Çocuğunu da boyle yetiştirecek. Sonra onun kötü yetismis cocuklari bizim cocuklarimizi bulacak allah korusun.
bunu hiç birimiz bilemeyiz zaman herseyi gösteriyor maalesef

Şoktayım.. keşke yaşadığınız şeyin evlilik olmadığını ortada bir yuva olmadığını ve hayatınız boyu sürecek bir ızdırap için direttiğinizi azıcık olayın dışından bakıp görebilseniz...
Cam açma, benle konuşma(bunu hiç anlamadm) babanla gitme namusuna sahip çıkamazsın, bebek falan uğraşamam... al bu telefonun, bu su, bu da yemek ve ben ihtişamlı varlığımla her gün bu evi şenlendireceğim bunlarla yetin demiş beyfendi. Ve size göre herşey normal.. cidden diyorum ben birini kendmden soğutmak evlilikten vazgeçen taraf olmasını sağlamak için azını yaparım fazlasını yapamam. Eşiniz sizi sev mi yor.

Şoktayım.. keşke yaşadığınız şeyin evlilik olmadığını ortada bir yuva olmadığını ve hayatınız boyu sürecek bir ızdırap için direttiğinizi azıcık olayın dışından bakıp görebilseniz...
Cam açma, benle konuşma(bunu hiç anlamadm) babanla gitme namusuna sahip çıkamazsın, bebek falan uğraşamam... al bu telefonun, bu su, bu da yemek ve ben ihtişamlı varlığımla her gün bu evi şenlendireceğim bunlarla yetin demiş beyfendi. Ve size göre herşey normal.. cidden diyorum ben birini kendmden soğutmak evlilikten vazgeçen taraf olmasını sağlamak için azını yaparım fazlasını yapamam. Eşiniz sizi sev mi yor.
Bilmiyorum hersey harfi harfine doğru sevmesini beklemiyorum artık bitti üzüntüden gözüme uyku girmiyor sabah olsun git derse giderim demezse de kovarım eve almam soğudum resmen

Şimdi sana kocan şöyle böyle yazmanın manası yok çünkü ne desem görmeyeceksin, iyisiyle kötüsüyle yaşadıklarını sen yaşadın ve onunla olmayı sen tercih etmişsin bu yüzden ne desem kafandakiler doğrultusunda tercihi sen yapacaksın. Şöyle bir gerçek var malesef bu boşanma lafı telaffuz edildikten sonra o yuvada hiçbir şey hatta hiçbir kavga bile eskisi gibi olmuyor. Sinirle söylenecek şey var söylenmeyecek şey var, bu kesinlikle söylenmemesi gereken bir kelime. Çünkü söylenince dediğim gibi ileriki kavgalarda vs her durumu etkiliyor ve zihninizden çıkmıyor.

sizi neden bu kadar kısıtlıyor anlamadım, anlattığınıza göre sanki bahane arıyormuş ve o kavga her halükarda çıkacakmış gibi geldi bana. Namusunuza laf edilince sinirleneceğinizi bilmiyor mu yani, bunu kaldıramayacağınızı bilmeyecek kadar tanımıyor mu sizi?

Aşk bir yere kadar, bir süre sonra o yıpranmalar fazla gelince, artılarla eksileri tartınca aşk maşk kalmıyor. Kendinizi değersiz hissettiren hiçbir şeye katlanmak zorunda değilsiniz.

Bilmiyorum hersey harfi harfine doğru sevmesini beklemiyorum artık bitti üzüntüden gözüme uyku girmiyor sabah olsun git derse giderim demezse de kovarım eve almam soğudum resmen
Soğumanız da çok önemli değil aslında bunları yaşarken bile dayanmışsınız burada bir kaç sanal yorumun gerçekten etkili olabilceğini düşünmüyorum ancak şunu söylemek isterim.. hala deli gibi aşık olsanız da ne yaparsa yapsın vazgeçemem deseniz de bu hareketlere boyun eğerek, kendinden tavizler vererek, git dediğide kalarak ve onun bu kadar korkunç yaklaşımının karşılığında bu kadar çabalayarak; eşinizin farkına varma, değerinizi anlama veya size tekrardan aşık olma yollarının da hepsini kapatıyorsunuz. Kimse bu şekilde davranan bir kadına saygı duymaz... oluru olma ihtimali olsa da olmaz yani..

Merhametlidir diyorunuz ya, sizin kafa baskılardan gitmiş, hiiiç kusura bakmayın. Şu evliliği yuva zannetmek, kaçmanız gereken yerde çocuk yapayım çabası sağlıklı bir kafadan çıkamaz. Tabi yapın çocuk, çocuk dediğiniz oyuncak çünkü, ruhu yok, fikri yok, duygusal dünyası yok. Çocuk yapın da onu da ruh hastası edin, bu yuva zannettiğiniz tımarhanede başka türlü çocuk yetişmez çünkü. Karı koca muhteşem bir uyum içindeymişsiniz gibi çocukla taçlandırın bu birlikteliği. Off offf ki ne offf!

Nerden başlayacağımı bilmiyorum altı senelik evliliğim bitiyor eşime o kadar çok aşığım ki gözüm kör. Çocuğumuz olmuyor (oldu ama kürtajla sonlandı bir tanesi üç sene önce) memleketimden başka şehire taşındık iki sene önce buraya geldiğimden beri dünyayı bana zindan etti. Neymiş beni insanlardan koruyormus gunesliklerim 7/24 camdaydi Bi şekil açtım kimseyle konuşmama izin vermedi bitek telefonunla uğraş benimle konuşma dedi tek isteğim Bi evlat tüp bbege gidelim dedim uğraşamam dedi burda çok bunaldım memlekete gitmek istedim kafa dağıtmak için geçen gün yok gitme gideceksen bile birlikte gider döneriz oda ne zaman olur bilmem dedi hep geçiştirdi en son bu akşam konu açtım babam geliyor onunla birlikte gideyim iki hafta içinde dönerim diye başladı yok efendim gidip dönersen beni kaybedersin çok değişirim. Yok efendim namus diye bisey kalmamış o namus diyince gözüm döndü sen ne diyorsun diye çaydanlık yanımdaydı aldım üniteye fırlattım cami kırılmış başladı işte ben boşanmak istiyorum diye bende dedim ben boşamak istemiyorum darlandım anla yanliz kalmaktan bunaldım. Tüp bebeğe gidelim devlette daha çok aşama var diye aşılama süreci nerden baksan bir seneyi bulur. Yok anlamıyor tutturdu yarın benden sonra çık git diye gitmek istemiyorum yuvam yıkılsın istemiyorum ama çok bunaldım kaldıramıyorum gözüm kapalı aşığım her yaptığına susuyorum gitsem bile ailem benimle perişan olur. Kimseden bisey beklemiyorum sadece içimi dökmek istedim yazım yanlışlarım varsa kusura bakmayın 😔
Adam namusunuza kadar sallamış hani sizi köle gibi eve kapatmasını falan geçtim zaten de daha boşanalım demesi gereken sizken hala istemeyen sizsiniz. Aileniz niye perişan olsun ki kendinizi kurtardığınız için mi

Aslında kalabalık neşeli Bi ailede büyüdüm sevgi açısından öyle bi ihtiyacım yok sadece aşk mı göz körlüğü mü bilmiyorum her yaptığına sustum kendisi çok sessiz herseyi alttan yapmayı sever ben konuşan herseyi dışa vuran bir yapıya sahibim bu durum bizi yıpratıyor bitirmeyi denedim daha önce yapamadım ya yine öyle olursa korkusu var işin kötüsü herkese iyi görünen biri ailem bile onu savunur ne yapacağımı bilmiyorum ailem bana sen haksızsın dese orda kalamam gidecek başka yerimde yok anlayın beni
Dışarda hayat gürül gürül akarken sen kendi zindaninda çürüyorsun.esin seni hapsetmis..
Sevgi bu degil merhamet bu degil..
Hasta olmaniz akraba olmaniz bu eziyeti cekmenize bahane hic degil.
Ailen sana kucak acsa siz yine gitmezsiniz psikolojinizi bozmus bagimli bir tip olmussunuz.
Kocaya bagimli pardon kim dedi kölelik kalkti diye modern kölelik şanıyla devam ediyor sizin gibi insanlar sayesinde.
Saril kocacina sen ne dersen kabulum yeterki beni senden mahrum birakma diye agla sana ancak bu mustehak.ne kadar senin iyiligin icin yazsakda sen bunu anlamayacaksin..yakinda kocan olacak kisi seni tehditleriyle kendine baglayacak ve sen bir zaman sonra buraya daha acikli seyler yazacaksin lakin yine seviyorum kilifina bürüyeceksin...uyan kabustasin

Şimdi sana kocan şöyle böyle yazmanın manası yok çünkü ne desem görmeyeceksin, iyisiyle kötüsüyle yaşadıklarını sen yaşadın ve onunla olmayı sen tercih etmişsin bu yüzden ne desem kafandakiler doğrultusunda tercihi sen yapacaksın. Şöyle bir gerçek var malesef bu boşanma lafı telaffuz edildikten sonra o yuvada hiçbir şey hatta hiçbir kavga bile eskisi gibi olmuyor. Sinirle söylenecek şey var söylenmeyecek şey var, bu kesinlikle söylenmemesi gereken bir kelime. Çünkü söylenince dediğim gibi ileriki kavgalarda vs her durumu etkiliyor ve zihninizden çıkmıyor.

sizi neden bu kadar kısıtlıyor anlamadım, anlattığınıza göre sanki bahane arıyormuş ve o kavga her halükarda çıkacakmış gibi geldi bana. Namusunuza laf edilince sinirleneceğinizi bilmiyor mu yani, bunu kaldıramayacağınızı bilmeyecek kadar tanımıyor mu sizi?

Aşk bir yere kadar, bir süre sonra o yıpranmalar fazla gelince, artılarla eksileri tartınca aşk maşk kalmıyor. Kendinizi değersiz hissettiren hiçbir şeye katlanmak zorunda değilsiniz.
Aksine namusuma laf edilince gözümün döneceğini çok iyi bildiği için söyledi ki ilk kavga şiddet benden çıksın diye çok zeki bunu düşünerek söyledi.

açıkça söylediğiniz doğru ama keşke kırmadan söyleseydiniz belli ki çok dokundu hanımefendiyi de anlıyorum dan diye söylenince
Eşinizin sizi eve hapsetmesi, namusunuza laf etmesi, bebek istememesi sizi aldattığı için.
Emin olun hayatında başka kadın/lar var. Sizi kovması bu yüzden. Gitmezseniz yakında kumanızı getirip sizi sokağa atar.

Back
X