• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yuvamı kurmak istiyorum, ne yapacağım ben?

Aileniz çok manipülatif. Hayatınız boyunca İstanbul dışına çıkmamanız ciddi bir kayıp. Siz belli ki çok bunalmışsınız, evliliği kaçış olarak görüyorsunuz. Bu kapalı kutuda bulabileceğiniz tek erkek de arkadaşınızın sizi tanıştırdığı Diyarbakır da yaşayan biri olurdu zaten. Kaldı ki yazınız ona aşık olmadığınız izlenimini verdi bana. Belki de anneniz olumsuz bir şey hissetmiştir de gurbeti bahane etmiştir bilmiyorum. Çok iyi düşünün derim. Ailelerin uyumlu olup olmadığı da bir günde anlaşılmaz.

yaşım da küçük değil demişsiniz ve aileniz yüzünden hiç istanbul dışına çıkmamışsınız (yani kendi tercihiniz olmadığı için) gercekten üzüldüm. kesinlikle şehirdışına gidin ama çalışmak ama evlenmek için. hatta bu beyefendi olmazsa kim olursa olsun, ailenizin istediği gibi aynı mahalleden de olsa tek şartım başka şehirde yaşamak deyin. ve ailenizin haberi var mı acaba hayat sadece onların yaşadığı şekilde ilerlemiyor. insanoğlu kuş misali. ben evlendiğimden beri 2 şehir değiştirdim.

Gidersen git bukadar dramatikleştirmeleri çok tuhaf yaşın küçük değil ki. Bence ailen istemiyor adamı. Güvenmemiş olabilirler.

Ailelerimiz İslâm kültürü ile yaşıyor
Kültür farkımız yok dediğim gibi hemen hemen aynı yaşayan bir aileyiz,
Aşkım cicim bebeğim tarzı şeyler yok neler yapılır beklentiler nelerdir bunlar konuşuldu birlikte zaman geçirip konuşması oturması kalkması kültür durumu nedir onlara baktık. Aileler uyumlu mu bunlara baktık hep. Toz pembe değil yani
Ben istanbuldayım o diyarbakırda
Aslen düzceliyim
mantıkla çok düşündüm

Verdiğin cevaplara bakınca pek mantık göremiyorum
Valla çok cesur ve tecrübesiz gördüm seni
Hayat sadece din kültürü mü sanıyorsun?
Yaşadığın yerin kültürü diye bir olay var.
Sen batıda büyümüş bir kadın olarak , doğu kültürüyle yetişmiş bir erkeğe ve ailesine adapte olabileceğini mi sanıyorsun?

Kültür farkınız varsa çok zorlanırsınız. İstanbul gibi bir yerden Diyarbakır'a hemde aileden uzağa gitmek biraz cesaret işi. Adamı daha 7 aydır tanıyormuşsunuz keza. O kadar sürede insan tanınmıyor. Ailenize ve dahi kendinize biraz zaman tanıyın.
+1
Ek olarak, annenin ve teyzenin tavırları çok kötü. Direkt suçlama, tehdit, manipülasyon. Sağlıklı gelmedi bana aile ilişkileriniz.

Aileniz tuhaf buna katılıyorum, ancak naçizane tavsiyem, uzaklığı kaç km olursa olsun bir erkek için elinizde garanti bir işiniz yoksa şehir değiştirmeyin. Sizin şu an işiniz yok sanırım. Evlilik istediğiniz kadar hesaplayın, ince eleyip sık dokuyun, çiçek böcek değil. Yeri gelince en kaçıp gitmek istediğiniz, kafanızı duvarlara vurabileceğiniz bir şey haline gelebiliyor. Sizin şu an işiniz de yok sanırım oraya giderseniz. Memur olup tayin olup işi ile birlikte gidecek bile olunsa insanı pişman edebilecek bir şeyi siz işsiz halinizle 2 kere düşünün.

Ben zamanında ailesini karşısına alıp evlenmiş biriyim. Ben trakyalıyım eşim doğulu. Hani kültür farkı falan çıtır çerez bana. Hiç de pişman olmadım evlendiğime, 12 sene oldu. Ama senin yerinde olsam evlenmem. Diyarbakıra gitmek falan çok abartılı, uzak mesafe ilişkisi ile zaten evlenilmez. Annen teyzen falan yanlış ama sen de doğru değilsin.

Merhaba ben 28 yaşında bir kadınım, 7 aydır evlilik niyeti ile konuştuğum bir kişi vardı ailelerimize durumu söyledik ve ailesi bize tanışmaya geldi. Ailesi ailemle aynı neredeyse. Tek sorun farklı şehirlerde oldukları için annem olmaz diyor. Bırakıp gidecek misin bizi diyor ve istediğimi söylediğim için benimle küstü.çok bunaldım nereye yazacağımı bilemedim ve buraya üye oldum. Aynı durumu yaşayanlar bana yardım edin lütfen. Çok iyi anlaştığım ailesinin de iyi olduğu bir insan ve yaşım da küçük değil yuvamı kurmak istiyorum ne yapacağım ben

Arkadaşlar yorumlamanıza gerek kalmadı. Teyzem annen ölürse katılı sensin dedi, annemde tasdik etti. Neyi yorumlayacaksınız zaten. Dümdüz bir evlilikten bile anne katilliğine geliyorsa olay daha kim ne diyebilir!
Uff aklıma 30 yaşına gelen kızı için "daha topkek için ağlıyor nr evlenmesi" diyen akrabam geldi 🙄Maddi yardım mı yapıyorsun ,annenin aklında biri mi var nedir annenin derdi ?

Diyarbakır mükemmel bir şehir, gerçekten doğunun parisi ben bu sene kendi imkanlarımla geziye gittim aşık oldum açıkçası seve seve yaşardım. En kötü ihtimalle sevgiliniz b uraya gelsin nikah kıyın bir sene oyalanın bir senenin sonunda biz burda yapamıyoruz diyip gidin. Annenizle aynı semtte yaşasanız hergün ayağında sallayacak sanki sizi bu ne saçmalık.

Ben istanbuldayım o diyarbakırda
Benim eşimde Diyarbakırlı. Diyarbakır çok gelişmiş çok büyük ve modern. İnsanları da iyidir. Orda yaşayan batılı hiç kimse tayin almak istemiyor. Anneniz gelip giderse sizden daha çok sevecektir. Hele o güzel kahvaltı kültürü yok mu enfessss

Kendi ailemin iç içeliğinden sıkıldım biraz da gidip başka aileyle iç içe olayım diyorsunuz yani.
Ben ailesinin sadece km fazla diye ayılıp bayıldığını düşünmüyorum. Verdiği cevaplara baksana kafa 5 karış havada , mantık yok. Bu kızı teeee diyarbakıra gönderir misin? 1 seneye kucağında çocuk karnında 2. Yle ağlanmaya başlar. 7 ayda kim kimi tanımış. İşi mesleği olduğunu veya çalışacak bir gözü olduğunu da düşünmüyorum

Merhaba ben 28 yaşında bir kadınım, 7 aydır evlilik niyeti ile konuştuğum bir kişi vardı ailelerimize durumu söyledik ve ailesi bize tanışmaya geldi. Ailesi ailemle aynı neredeyse. Tek sorun farklı şehirlerde oldukları için annem olmaz diyor. Bırakıp gidecek misin bizi diyor ve istediğimi söylediğim için benimle küstü.çok bunaldım nereye yazacağımı bilemedim ve buraya üye oldum. Aynı durumu yaşayanlar bana yardım edin lütfen. Çok iyi anlaştığım ailesinin de iyi olduğu bir insan ve yaşım da küçük değil yuvamı kurmak istiyorum ne yapacağım ben

Arkadaşlar yorumlamanıza gerek kalmadı. Teyzem annen ölürse katılı sensin dedi, annemde tasdik etti. Neyi yorumlayacaksınız zaten. Dümdüz bir evlilikten bile anne katilliğine geliyorsa olay daha kim ne diyebilir!
18 yasindan beri ailemden uzaktayim. Su anda mesafemiz ucak yolculugu ile 11 saat 🤡Cocugun oldugunda biraz zorlasiyor o kadar, onun disinda hayatinin tamamen kendi kontrolunde olmasi gayet guzel bir his, ayrica aileni ozlediginde onlara kavusma ani da cok tatli. Her saat ucak var her yere, bu tantana bence çok fazla, annen haksizlik ediyor. Haa ama ben annemi ozledim diye aglayanlardansan onu bilemiycem, o zaman zorlanirsin tabi ki.
Not: Ay simdi diger mesajlari okudum, Istanbul’dan Diyarbakir’a gitmezdim ben olsam. Aslinda kendi ailemin yanindan esimin ailesinin yanina tasinmazdim genel olarak.

Ben ailesinin sadece km fazla diye ayılıp bayıldığını düşünmüyorum. Verdiği cevaplara baksana kafa 5 karış havada , mantık yok. Bu kızı teeee diyarbakıra gönderir misin? 1 seneye kucağında çocuk karnında 2. Yle ağlanmaya başlar. 7 ayda kim kimi tanımış. İşi mesleği olduğunu veya çalışacak bir gözü olduğunu da düşünmüyorum
Dese ki okulda/işte tanıştık, birbirimizi sevdik. İki aileden de farklı bir şehirde hayatımızı kuracağız, amenna.

Ama sırf evde kaldım korkusuyla, sevmediği bir adamla, mülakat gibi buluşmaları olan ilişkiyi evliliğe taşıyacak. Üstelik kendi ailesinden kopmaya çalışırken aynı mokun laciverdi olan bir aileye yamanacak.

Ne demiş ünlü düşünür Ahmet Kaya; nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça.

Anneniz, teyzeniz fazla müdahaleci o kesin ama size de “kendi kararınızı kendiniz verin.” diyemedim pek. Aileler arasında kültür farkı olmayacağını düşünmek hiç gerçekçi değil. Aynı memleketten olduğum eşimin ailesi ile bile kültür farkı var. Siz bir de kendi ailenizden kaçıp hiç bilmediğiniz başka bir ailenin içine gireceksiniz. Hiç akıl karı değil.

Eş adayınızın işi nedir? O gelsin İstanbul’a.

Aileniz normal değil ama sizde çok doğru gelmediniz bana. Sırf ailenizden uzaklaşmak için başka bir aileyle yakınlaşacağınızın farkında değilsiniz çünkü. Kendi çevrenizin asla olmadığı bir yerde bolca eş çevresi, ailesiyle muhatap olacaksınız.

+1
Ek olarak, annenin ve teyzenin tavırları çok kötü. Direkt suçlama, tehdit, manipülasyon. Sağlıklı gelmedi bana aile ilişkileriniz.

Onu sonradan eklemiş verdiği cevaplarda ailenin sağlıksızlığını tasdik ediyor. Bu gidişle bir hayat daha heba olacak. Aileden kaçarken beterine rast gelmeyen pek görülmemiştir.

Back
X