• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yuvamı kurmak istiyorum, ne yapacağım ben?

7 ayda her ay gelip bir haftaya yakın kaldı ve o vakti hergün görüşerek değerlendirdik. Bir arkadaşım aracılık yaptı bize. Aslen düzceliyim
Sizin kültürleriniz çok farklı asla yapamazsınız bide Diyarbakır'da onun akrabalarıyla hep dip dibe olacaksın. Sakın bizim evimiz ayrı olacak deme o işler öyle olmuyor akrabaları çıkmaz evinizden o taraflarda öyle. Çok pişman olursun kendi aralarında farklı bir dil konuşuyolar büyük ihitmal hiçbir şey anlamayacaksın git gör evlerini dediğime gelirsin. O konuda tecrübem var ordan biliyorum asla yapamazsın yakma kendini

Yaşayabileceğime inanıyorum. Genel anlamda aileme bağımlı hisseden biri değilim. Arkadaşım yok
Diyarbakır gayet güzel ve sosyal bir şehir
Spora gidersiniz, İstanbul’da göremeyeceğiniz kadar güzel spor salonları var, bezgin Bekir’de başka sinema filmleri izlersiniz, surda arkeoloji toplantılarına katılırsınız, sosyal çevre yapar onlarla takılırsınız, komşular bile hemen sarar sarmalar sizi
Annenizin duygu sömürülerini yemeyin, sonra çok pişman olursunuz

Nerede tanıştınız, bu yedi ayda kaç kere görüştünüz yüz yüze? Ben İstanbul’da yaşarken Gaziantep’e atandım. Burada çevrem oluştuktan sonra eşimle tanıştım, evlendim, burada kaldım. Böylesi bile zor. Siz aslen nerelisiniz?
Benle dalga gecene bakin :)

Cok uzak nasil gidip geliceksin. Bence internetten tanismissin. Iyi dusun annen hakli gibi...

Sizin kültürleriniz çok farklı asla yapamazsınız bide Diyarbakır'da onun akrabalarıyla hep dip dibe olacaksın. Sakın bizim evimiz ayrı olacak deme o işler öyle olmuyor akrabaları çıkmaz evinizden o taraflarda öyle. Çok pişman olursun kendi aralarında farklı bir dil konuşuyolar büyük ihitmal hiçbir şey anlamayacaksın git gör evlerini dediğime gelirsin. O konuda tecrübem var ordan biliyorum asla yapamazsın yakma kendini
Diyarbakırlı herkes kürt mü düzcenin farkı yok hatta türkiyenin en yobaz şehirlerinden biridir

ailen çok cahil
başka şehre gidince ne oluyor
ama başka sebepler de varsa ve ailen bunu bahane ediyorsa orasını bilemem

Benle dalga gecene bakin :)
Anca bakarsın. 💔 Şaka bir yana biz çok sevdik birbirimizi, kopamadık evlendik. Pişman da olmadım çok şükür ama görücü usulü tanışan birine asla önermiyorum. İki çocukla uçak biletleri bile çok pahalıya patlıyor. Kültür şoku pek yaşamadım, hatta Antep kültürünü çok sevmemle bilinirim bu sitede. Eşimin ailesi de kendi ailemden daha duyarlıdır, çok yardımcıdır bana, hepsi de eğitimli insanlar ama bunların ne çıkacağı belirsiz. Yedi ayda uzak mesafe ilişkisiyle ne kadar tanıyacak. Aşk da yoksa ortada zorlamaya gerek yok. Mantık deyip duruyor da ben ortada pek bir mantık göremedim. Kendisi ikna olmuş, bizi de ikna etmeye çalışıyor gibi dkdkfkkf

Merhaba ben 28 yaşında bir kadınım, 7 aydır evlilik niyeti ile konuştuğum bir kişi vardı ailelerimize durumu söyledik ve ailesi bize tanışmaya geldi. Ailesi ailemle aynı neredeyse. Tek sorun farklı şehirlerde oldukları için annem olmaz diyor. Bırakıp gidecek misin bizi diyor ve istediğimi söylediğim için benimle küstü.çok bunaldım nereye yazacağımı bilemedim ve buraya üye oldum. Aynı durumu yaşayanlar bana yardım edin lütfen. Çok iyi anlaştığım ailesinin de iyi olduğu bir insan ve yaşım da küçük değil yuvamı kurmak istiyorum ne yapacağım ben

Arkadaşlar yorumlamanıza gerek kalmadı. Teyzem annen ölürse katılı sensin dedi, annemde tasdik etti. Neyi yorumlayacaksınız zaten. Dümdüz bir evlilikten bile anne katilliğine geliyorsa olay daha kim ne diyebilir!

Arkadaşlar bin tane şey demişsiniz de "bizi de ikna etmeye çalışıyor" Cümlesi de dahil. Kimseyi iknaya çalışmıyorum. Ailesi bu kadar sıkı ve sorun yaşayan bir aile olup aynı şeyleri yaşayan varsa tavsiye almak istedim. Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim, dalga geçenleri de kendi haline bırakıyorum. Buraya üye olma sebebim de zaten bu soruydu ama ortamı daha sağlıklı bir hale getirecek tavsiye gelmedi. Hepinize iyi günler
Annelik fedakarlıktır.İnsan çocuk yaparken ileride bana baksın yalnız kalmayayım diye düşünmez.Eğer tek sebep uzaklıksa annenizin yaptığı günah.Teyzeniz de anneniz başına kalacak diye korkuyor sanırım.Karar sizin Allah yardımcınız olsun.

Daha önce ilçe bile değiştirmedim diyorsun 7 aylık yarım yamalak tanıdığın, çok da sevmediğin bir adam için aileni bırakıp taa diyarbakıra gitme motivasyonun nedir? Oralarda kimseyi tanımıyorum diyorsun anladığım kadarıyla çalışmayı da düşünmüyorsun aile, arkadaş, çevre olmadan 7/24 eve tıkılıp ne yapacaksın? Yol bilmezsin iz bilmezsin eşinin de çalışmana veya sosyalleşmene izin vereceğine hiç ihtimal vermedim açıkçası. Neyse belli ki kimseyi dinlemeyeceksin çok değil 1 seneye konu açarsın burda “eşimin yanına gurbete gittim çok sıkılıyorum bir başıma kaldım eşim hep işte benimle ilgilenmiyor üstelik hamileyim” minvalinde bir konu

Evlen git.
Annen bencillik yapıyor. Yetişkin bir kadının artık eşe, düzenli cinsel hayata ihtiyacı olur. Ana eteğinde oturup duracak mısın? Yaşlılar yalnızlıktan korkmaya başlıyorlar. Başkasını bulsan ona da laf eder.

Diyarbakır gayet güzel ve sosyal bir şehir
Spora gidersiniz, İstanbul’da göremeyeceğiniz kadar güzel spor salonları var, bezgin Bekir’de başka sinema filmleri izlersiniz, surda arkeoloji toplantılarına katılırsınız, sosyal çevre yapar onlarla takılırsınız, komşular bile hemen sarar sarmalar sizi
Annenizin duygu sömürülerini yemeyin, sonra çok pişman olursunuz
Konu sahibinin müstakbel eşinden ve ailesinden hiç eşinin sosyalleşmesini, çalışmasını isteyen bir vibe almadım açıkçası :işsiz: aile yapılarımız benziyor demiş sonra geri dönüp ailem beni başka ilçeye bile göndermez demiş hayat mantar kısacası

Arkadaşlar yorumlamanıza gerek kalmadı. Teyzem annen ölürse katılı sensin dedi, annemde tasdik etti. Neyi yorumlayacaksınız zaten. Dümdüz bir evlilikten bile anne katilliğine geliyorsa olay daha kim ne diyebilir!
Bu nasıl bi manipülasyon yayuhh
her aile haklı diye birşey yok bu arada bazı anne baba çocukları sanki emir eriymiş gibi davranıyor narsist çok, yeri geliyor aynı mahallenin insanları bile anlaşamıyor o yüzden İyi gözlemle, 7 buçuk ay kısa bir süre. acele etme.

Yedi ay evlilik karari almak için çılgınlık.Kusura bakmayın .Yaş olarak olgun olsanız bile ailesini iyice tanımak lazım.Tabi hoş görünürler uzaktan ilk baştan.Sonra kayınvalide elti görümce kayinpeder sarmalında ben ne yaptım demekte var .Valla olmayanda hayır vardır .
Öyle deme ya ben 4 ayda almıştım 😂😂

Merhaba ben 28 yaşında bir kadınım, 7 aydır evlilik niyeti ile konuştuğum bir kişi vardı ailelerimize durumu söyledik ve ailesi bize tanışmaya geldi. Ailesi ailemle aynı neredeyse. Tek sorun farklı şehirlerde oldukları için annem olmaz diyor. Bırakıp gidecek misin bizi diyor ve istediğimi söylediğim için benimle küstü.çok bunaldım nereye yazacağımı bilemedim ve buraya üye oldum. Aynı durumu yaşayanlar bana yardım edin lütfen. Çok iyi anlaştığım ailesinin de iyi olduğu bir insan ve yaşım da küçük değil yuvamı kurmak istiyorum ne yapacağım ben

Arkadaşlar bin tane şey demişsiniz de "bizi de ikna etmeye çalışıyor" Cümlesi de dahil. Kimseyi iknaya çalışmıyorum. Ailesi bu kadar sıkı ve sorun yaşayan bir aile olup aynı şeyleri yaşayan varsa tavsiye almak istedim. Yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim, dalga geçenleri de kendi haline bırakıyorum. Buraya üye olma sebebim de zaten bu soruydu ama ortamı daha sağlıklı bir hale getirecek tavsiye gelmedi. Hepinize iyi günler
mutlu olacağınızı düşünüyorsanız kesin evlenicem diyorsanız ya ailenizi ikna edeceksiniz bir şekilde yada ailenize rest çekeceksiniz. Bunun başka bir yolu yokki nasıl bir tavsiye arıyorsunuz onu anlamadım? Ayrıca bana kalırsa bu iş olmaz. Henüz 7 aydır konuşuyorsunuz çok kısa bir süre. Ayrıca görüştüğünüz kişi Diyarbakır’da siz istanbulda toplasan kaç kere görüşmüş olabilirsiniz ki? İnsanlar her dakika beraber olduğu aynı yastığa baş koyduğu adamı tanımayabiliyor sizdeki büyük cesaret. Bu da bir yana İstanbul gibi metropol şehrine alışan biri o tarz bir yerde yapamaz. Ayrıca aileniz sıkıysa sorun yaşıyorsanız ya tek yaşayıp ailenizle görüşmeyeceksiniz sık sık yada ailenizi dinleyeceksiniz. Bana kalırsa da annenizi Dinleyin. Anneler genelde haklıdır. Adamla da anladığım kadarıyla sadece evlilik amaçlı konuşmuşsunuz kafalar uyuşmuş ortada destansı bir aşk hikayesi de yok. Çok seversiniz bir şekilde çözersiniz gerekirse karşı çıkarsınız ama Evlenmek için evlenip aileyi çiğnemeyin.

Benim şu an 60 yaşlarında olsn bir komşu kızı tanıdığım var. 20 25 yıl önce ben çocuktum, bir genç bunu istedi. Ailesi genci fakir buldu. Kız bahçelerde ağlar gezerdi. Vermediler. Kız şimdi yapayalnız 60 yaşında anne bakıcısı biri oldu. Bunu kendinize yapmayın...

Back
X