Selam arkadaşlar,
Az önce 4. seansımdan geldim. Tüm boyun 3 seferde ancak temizlenmişti. Yani iğneli yapılıp tekrar çıkanlara yapıldı bu seansta. 20 dakika sürdü. Birkaç gün önce merkezdeki doktor bana uygulamayı yapan kişiyi uyarmış. Tek seferde yarım saat, bir saat çalışmayın. Cilt deforme olur demiş. Bende kendisiyle görüşmek istedim tekrar. Aynılarını söyledi bana da. 10-15 dklık seanslarla sık sık gel, tek seferde tüm boyun yapılmasın dedi. Ve iz kalmaması için bir jel daha verdi. Scarex jel. Elimde şuanda 4 krem var. Madecassol, dermovate, scarex jel ve cildim çok kuruduğu için günlük nemlendirici olarak panthenol.
Aklıma takılan şu. Bu kremlerin bazıları soyucu özellik gösteriyor. Bu şekilde izleri geçiriyor. Özellikle dermovate. Gerçi düzenli kullanımda yan etkileri fazla olduğundan onu çok az kullanıyorum. Gerçekten etkili bir krem. Ama soyarak iyileştiriyor o da, scarexte sanırım öyle, bilemiyorum. Madecassolu sürdükten sonra da dökülmeler olduğunu farkediyorum. Benim aklıma takılan bunca kremi uzun süre (epilasyon boyunca yaklaşık bir yıl) kullandığımızda cilltte incelme olması. Merkezdeki doktora özellikle sordum. Bu krem de soyucu mu diye. Hayır dedi. Ama aklıma takıldı işte. Şöyle bir şeyde var benim cildim karmadır normalde. Epilasyona başladığımdan beri ve bu kremlerle beraber çok kuru olmaya başladı. Ve dediğim gibi işte ince ince soyulmalar var. Bir yandan iyi birşey çok çabuk iyileşiyor, hiç iz kalmıyor. Ama bu olurken cildim incelir, doğal yapısı bozulur diye korkuyorum. Bu süreçte ayrıca bir dermotoloğa danışmadan rahat edemicem sanırım.
Bunlar endişelerimdi. Biraz da güzel şeylerden bahsedeyim. Tüylerin 5te 1i çıktı ve çıkanlarda da gözde görülür bir incelme farkettim. İşe yarıyor olması sevindirici. Bunca çektiğimiz acıya değecek inşallah.
Günlüğüne kendi günlüğümmüş gibi yazdım ama güzel gelişmelerden haberdar etmek istedim. Burayı okuyan arkadaşlara da devam etme azmi verir diye düşünüyorum. Çünkü gerçekten acılı ve uzun bir süreç. Sonuç alan insanları görmek umut veriyor. Birde burada iğneli epilasyon yaptıran arkadaşlar ne sıklıkta hangi kremleri kullanıyorsunuz? Merak ediyorum. Kremlerle alakalı endişelerimi söyledim. Sizde soyulma vb şeyler yaşıyor musunuz?