yüz felci geçiriyorum

sadist34

Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2013
2
0
16
İstanbul
arkadaşlar herkese merhaba ben 32 haftalık gebeyim ve yüz felci geçiriyorum kortizona malesef hamile oldugum için iki gün sonra yani geç başladım antiviralde alamadım ve şu an 21 gün oldu henüz bir iyileşme yok kalıcı olur diye çok korkuyorum acaba bu tarz birşey başına gelen varmı yada duyan lütfen beni bilgilendiriseniz çok sevinirim bu hastalık beni resmen yıktı moralim çok bozuk yüzümü değil hayatımı felc etti desem yeridir. kulak altından çeneye kadar bir ağrı gözümü kapatamıyorum kaşlarım hareket etmiyor ve dudaklarım konuşurken felçli yöne kayıyor lütfen desteklerinizi esirgemeyin

cevap ve yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler..

hiç korkma. hamileyken değil ama daha öncesinde bende geçirmiştim yüz felci. stresten falan oldu heralde. ben fizik tedavi gördüm her gün de yüzüme masaj yapıyorduk. tutuk taraftan diğer tarafa doğru masaj yap. daha 15 yaşındaydım okula gidiyordum ve gülemiyordum arkadaşlarım benimle dalga geçti ama tamamen geçti. hiç bir iz kalmadı. şimdi böyle bir şeyin daha önce başıma geldiğini söylediğimde inanamıyorlar yüzünde hiç bir iz yok diyorlar. yüz felci diğer felçler gibi değil. bu yüz kaslarının özelliğinden kaynaklanıyor. hiç korkma sabret tedavini ol geçecek merak etme. sinirlerini de bozma. herkesi de dinleme. insanlar bilip bilmeden konuşurlar. ahlar vahlarlar. saçma aslında. tedavisi olan bir rahatsızlık. ayrıca bir gebede daha duymuştum hamileyken yüz felci geçirdiğini. ama geçmiş tamamen iyileşmiş hiç bir sorunn da yokmuş.

çok geçmiş olsun, inşallah bir an önce iyileşirsin.

önemli olan ilk belirtiler çıktıktan sonra ilk 5 gün içinde kortizona başlamak. ben de hamileliğimden bir ay önce geçirmiştim. hafif düzeyde olmasına rağmen tamamen geçti demem 2 ayı buldu. hala arada yüzümün sağ tarafı geriliyor. duşta yüzüne sıcak su ile masajı ihmal etme, bir de bol bol sakız çiğne. geçmiş olsun.

Back
X