Tabi ki önce saglik ama her yer acikken, herkes disarda geziyorken ogrencilerin okullarindan mahrum kalmasi ne kadar dogru? Bu cocuklar o kadar cok sey kaybetti ki bu süreçte. Ben en fazla 4-5 ogrenciyle canli ders yapiyorum. Geri kalan 25 cocuk ne olacak peki?
En ust duzeyde onlem alinarak bu cocuklarin tekrar okula kazandirilmasi gerekiyor. Artik bu onlemler nasil olacak bilmiyorum. Mumkun olan en az saatle en yogun egitim verilerek, hijyen kurallarina dikkat edilerek, seyreltilmis siniflar oluşturularak egitime baslamamiz gerekiyor. Cocugunu okula gondermek istemeyenlere saygi duyuyorum, ancak bu virusun bitmesini beklemek sanirim biraz hayalcilik artik. Asi ciksa, ne kadar guvenebiliriz? Ondan da emin degiliz. En dogrusu bununla yasamaya alismak ve kendimizi korumayi ogrenmek. Bizler okullarda cocuklarin temasini minimuma indirmek icin elimizden geleni yapmaliyiz. Aileler de bizimle isbirligi halinde olarak buna destek olmali. Okullar kapali kaldikca telafisi cok zor bir surecle karsi karsiya kalacağız.