Yüzde aşırı kıllanma

Pufalo

Guru
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2013
209
69
298
35
Yüzümde birden bire başlayan anı kıllanma var, yanaklarımda, favori bölgesinde hatta göz çevremde bile kıllar çıkmaya başladı önceden dudak üstünde ve çenemde vardı zaten onları alıyordum ama şimdi uzun ve sarı kıllarla kaplandı yüzüm hemde çok kısa bir sürede yarın dahiliyeye gideceğim doktora göstermeden almak istemedim ama böyle gezemem onları aldırmam lazım şu an bir çoğu sarı , sirle alırsam siyah olur mu Allah'ım hiçbir kadına bunu vermesin dehşet bir şey

Endokrinoloji bölümüne gidin. Biran önce tedaviye başlayın. Kıllanmanın artması engellenebilir ama geri dönüş zor. İğneli lazer epilasyon deneyin. Sirle almayın artar.
Erkeklik hormonlarınıza baktırın. Büyük ihtimal doğum kontrol hapı ve aldactone verirler. Geçmiş olsun.

Hormon tahlillerinizi yaptırdınız mı? Eğer bir dengesizlik varsa lazere de gitseniz çok faydası olmuyor. Aynı anda hem hormon tedavisi hem lazer epilasyon yaptırırsanız faydasını görürsünüz.

Hormon tahlillerinizi yaptırdınız mı? Eğer bir dengesizlik varsa lazere de gitseniz çok faydası olmuyor. Aynı anda hem hormon tedavisi hem lazer epilasyon yaptırırsanız faydasını görürsünüz.
4ay önce tüm değerlerime bakıldı hormonlarda dahil olmak üzere bir sorun çıkmadı tabi o zaman kıllanma yoktu sadece aşırı saç dökülmem vardı ki o hala var feritinin eksikliği çıkmıştı , ne yapacağımı bilmiyorum böyle nasıl sokağa çıkıp doktora gidicem bilmiyorum

Endokrinoloji bölümüne gidin. Biran önce tedaviye başlayın. Kıllanmanın artması engellenebilir ama geri dönüş zor. İğneli lazer epilasyon deneyin. Sirle almayın artar.
Erkeklik hormonlarınıza baktırın. Büyük ihtimal doğum kontrol hapı ve aldactone verirler. Geçmiş olsun.
Dahiliye yönlendirecek beni sanırım çıkanlar o kadar fazla ve sık ki onlara nasıl iğneli yapılır bilmiyorum

Kadın doğuma gidin pcos var bende aynı sizin gibi kıllar mevcut. Düşmanım başına gelse üzülürüm öyle fena bir durum.

Son dönemde kullandığınız ilaç, krem, bitki çayı v.s oldumu.

Son dönemde kullandığınız ilaç, krem, bitki çayı v.s oldumu.
Saç dökülmesi için biotin içtim dermatolog vermişti bitki çayı çok tüketmem kremde su bazlı hafif bir krem ama bir hafta kadar önce mavi Anemon yağı sürdüm yüzüme sivilceye iyi geliyor diye acaba o mu yaptı bunu

Saç dökülmesi için biotin içtim dermatolog vermişti bitki çayı çok tüketmem kremde su bazlı hafif bir krem ama bir hafta kadar önce mavi Anemon yağı sürdüm yüzüme sivilceye iyi geliyor diye acaba o mu yaptı bunu

Olabilir tabi ki, bitkisel yaglarin kil koklerini guclendirme ozelligi olabiliyor.

Onada aldım randevu , sizde de birden mı başladı nasıl alıyorsunuz kılları
İlk başlarda tek yerken birevirden fışkırdı resmen 😂 ben lazerle gittim ve iğneli epilasyon çok memnun kaldım doğum yaptığım için ara verdim. Lazerle gidecekseniz iyi bir yer bulun. Daha çok iğneli epilasyonu tavsiye ederim. Ama ilk önce tedavi olun.

Saç dökülmesini engelleyici. Saç güçlendirici kremler şampuanlar serumlar bazı insanlarda yüzde tüylenmeye sebep oluyor. Öyle birşey kullandınız mı.
dermotolojiye gidin bence. o da hormon testlerinizi yapar.
kullandığınız bir ürün varsa kesin hemen.

Saç dökülmesini engelleyici. Saç güçlendirici kremler şampuanlar serumlar bazı insanlarda yüzde tüylenmeye sebep oluyor. Öyle birşey kullandınız mı.
dermotolojiye gidin bence. o da hormon testlerinizi yapar.
kullandığınız bir ürün varsa kesin hemen.
Kullandım tabi dermatolog verdi hemde hiç aklıma gelmedi ki eğipte yıkamak inşallah hormonlarımda bir şey çıkmaz var olanları azaltmaya çalışırım en azından

İlk başlarda tek yerken birevirden fışkırdı resmen 😂 ben lazerle gittim ve iğneli epilasyon çok memnun kaldım doğum yaptığım için ara verdim. Lazerle gidecekseniz iyi bir yer bulun. Daha çok iğneli epilasyonu tavsiye ederim. Ama ilk önce tedavi olun.
Siz İstanbul da mısınız testlerden sonra sizin memnun kaldığınız yerde bende yaptırmak isterim gerçi çok var ve çoğu sarı yapılır mı bunlara bilemiyorum

Siz İstanbul da mısınız testlerden sonra sizin memnun kaldığınız yerde bende yaptırmak isterim gerçi çok var ve çoğu sarı yapılır mı bunlara bilemiyorum
Bne bursadayım sarı ise lazer yapmazlar iğneli yeri araştırın. Tavsiyem kılları hiç almadan başlayın iğneli ye

Saç dökülmesi var demişsiniz saç dökülmesi için şampuan kullandiysaniz o yapmış olabilir. O şampuanları kullanırken çok dikkatli olmak gerekiyormuş başını eğip sadece saçlarına değecek şekilde yıkamak gerekiyor yani yüze falan değmemeli. Bir de fazla kilo falan varsa pcos da olabilir

Saç dökülmesi var demişsiniz saç dökülmesi için şampuan kullandiysaniz o yapmış olabilir. O şampuanları kullanırken çok dikkatli olmak gerekiyormuş başını eğip sadece saçlarına değecek şekilde yıkamak gerekiyor yani yüze falan değmemeli. Bir de fazla kilo falan varsa pcos da olabilir
Kullandım o şampuanlardan dermatolog önerisiyle maalesef eğip yıkamak aklıma gelmedi , kilom yok hatta daha kısa süre önce 13 kilo verip 60 kiloya düştüm umarım PCO değilimdir

Polikistik over geldi direk aklıma, o yüzde tüylenme yapıyor çünkü. Ama tabiki bu demek değil ki pco sınız; hormonlarınıza da baktırmanızı öneririm diyeceğim ama baktırmışsınız. Ama bazen ayrıntılar çıkmayabiliyor, ben de baktırdığımda tiroid bulunamamıştı ama sonradan ayrıntılı tahlillerde tiroidlerimde sorun olduğu ortaya çıktı.

Kullandım tabi dermatolog verdi hemde hiç aklıma gelmedi ki eğipte yıkamak inşallah hormonlarımda bir şey çıkmaz var olanları azaltmaya çalışırım en azından
O zaman hormonlarınızla alakası yoktur. Merak etmeyin. Siz yine doktora gidin. Yüzeysel bir kıl kökü tetiklemesi olmuş. İlaçları falan vardır.Belki Kendiliğinden geçer zamanla . Siz doktorunuza sorun . geçmiş olsun. Moralinizi bozmayın.

Back
X