• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yüzgörümlüğünüz neydi?

arsel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2010
1.485
1.930
133
yüzgörümlüğü olarak eşiniz ne taktı?

Nikah memuru evlilik cüzdanını elime verdikten sonra eşim sırataş yüzük taktı parmağıma,ama ona da yüz görümlüğü denmez herhalde kaydirigubbakcemile3

Ben de Estel'e katılıyorum.Bu yüzden de düğünümde hiç adet filan dinlemedim.Canımın istediği şekilde davrandım. Bazı arkadaşlarıma kalsa, adetleri yerine getirtip bi güzel nasipleneceklerdi. Ama vbana verdikleri gaz boşa çıktı.Sonuçta neyimiz varsa eşim ve bana ait.Borç da bizim,para da bizim...Ne ekersek onu biçeriz bence

Nikah memuru evlilik cüzdanını elime verdikten sonra eşim sırataş yüzük taktı parmağıma,ama ona da yüz görümlüğü denmez herhalde kaydirigubbakcemile3
O yüz görümlüğü değil, hediye bence. İçinden gelmiş ve takmış

Ben de Estel'e katılıyorum.Bu yüzden de düğünümde hiç adet filan dinlemedim.Canımın istediği şekilde davrandım. Bazı arkadaşlarıma kalsa, adetleri yerine getirtip bi güzel nasipleneceklerdi. Ama vbana verdikleri gaz boşa çıktı.Sonuçta neyimiz varsa eşim ve bana ait.Borç da bizim,para da bizim...Ne ekersek onu biçeriz bence

Erkek durumu varsa eşine bir şey takmışsa soyulmuş mu oluyor ?
Durumu olan içinden gelirse alır takar,durumu olmayan takmaz..
Adet olsun diye illa birşeyler takmış olmak değil söz konusu....
Sonuçta aynı kaptan yiyeceğiz,aynı wc ye gideceğiz..Sıkıntıyı da üzüntüyü de paylaşacağız..
Tabi takı adetlerinden elalem de nasibleniyorsa,bilemiyorum..:sm_confused:

hiçbişi takmadı istemedimde öyle adettir yapılır olaylarına girmedim evlenirken girsemde düğünden sonra borca gidecegi için hepsi gerek duymadım

Erkek durumu varsa eşine bir şey takmışsa soyulmuş mu oluyor ?
Durumu olan içinden gelirse alır takar,durumu olmayan takmaz..
Adet olsun diye illa birşeyler takmış olmak değil söz konusu....
Sonuçta aynı kaptan yiyeceğiz,aynı wc ye gideceğiz..Sıkıntıyı da üzüntüyü de paylaşacağız..
Tabi takı adetlerinden elalem de nasibleniyorsa,bilemiyorum..:sm_confused:

Bence de, durumu olan içinden gelen bir erkek hediye almalı eşine. Zaten bundan daha doğal bir durum olamaz.
Ama adettendir diyip, yüz görümlüğü,gelin kendi evinden çıkarken para ister,gelin arabasından inmeden önce gelin inmez para ister, arabanın önünü kesen çocuklar para ister,damadın ayakkabısını saklayanlar para ister,sandığa oturan para ister, bazı aileler kızıma altın kemer...vs takçan diye diretirler...daha neler neler...benim kastettiğim buydu. Yanlış anlaşılmak istemem

Bence de, durumu olan içinden gelen bir erkek hediye almalı eşine. Zaten bundan daha doğal bir durum olamaz.
Ama adettendir diyip, yüz görümlüğü,gelin kendi evinden çıkarken para ister,gelin arabasından inmeden önce gelin inmez para ister, arabanın önünü kesen çocuklar para ister,damadın ayakkabısını saklayanlar para ister,sandığa oturan para ister, bazı aileler kızıma altın kemer...vs takçan diye diretirler...daha neler neler...benim kastettiğim buydu. Yanlış anlaşılmak istemem

kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
Tamam canım,:1hug:zaten ben de bu tarz adetlerden bihaberim..Komik de geliyor zaten...

hiçbirşey lafı bile edilmedi bizdekaydirigubbakcemile3
bencede gereksiz gelenekler bunlar:umursamaz:

aynen bu çerçevede banada saçma geliyor...
yoksa hediyelere bayılırım..
ama zorunda olduğu adet olduğu için değil..

Bu yüzgörümlülügü kelimesi görücü usulü evlenipte
erkek esini nikahtan sonra ilk defa duvagini
acipta alnini öpüp boynuna taktigi taki degilmi ...

Bu kelime bana hic yabanci gelmedi :)

Hicbisiiiy takmadi..Burda yazinca farkettim bende bunu:)

Demekki hic takilmamisim bu konuya..7 yil sonra taksa yine yerini bulurmuki? :)

düğünde odadan çıkıp salona girince ortaya geldiğimizde kırmızı kurdaleye dizili 5 li altın taktı ortada ki büyüktü.:) Türk filmlerindeki gibi oldu:) duvağımı açıp taktı ve alnımdan öptü dans ettik:)

ben sevmiyorum böyle adetleri
yüzümü görmeek için rüşvet verecekse neden evlendik

iyiyymis vallahi kizlar,niye bana diyen olmadiki bunu?yada niye sevgili kocama demedilerki yüz görümlügü al diye?

yarin bi söyleyeyim gecikmeli olarak taksin..iclendim simdi ..

Back
X