Yüzme fobisi

Oğlunuz için endişe etmeyin, yüzme derslerinin bitiminde gayet güzel yüzecek hale gelir, denize gittiğinizde ilk başlarda oğlunuz yüzüp sizin hakim olamayacağınız gitmeye çekindiğiniz mesafeye gidince korkacaksınız otomatikman ama onun yüzebildiğine, boğulmayacağına ikna olmaya başlayınca korkunuzu yenersiniz, ben ki yüzerim, eşim de iyi yüzer ama kızım yüzmeyi öğrenince bir süre ben de tedirgin olmuştum, özellikle arkadaşlarıyla denize gittiği zamanlar ama zamanla endişelerimden kurtuldum, lakin Karadeniz'de yüzmeye kalksa asla izin vermem, yüzdüğünüz denizi tanımanız gerekiyor çünkü, Karadeniz biraz hoyrattır ufacık bir hatayı bile affetmez ve maalesef en fazla boğulma vakaları Karadeniz'de yaşanır.
Malesef öyle, istanbulun yakın çevresinde çok talep gören, kalabalık olan bir tatil beldesine kısa bir akraba ziyaret için gitmiştim, sahilden gelen anonslar, hastane acilinde gördüklerim şahit olduklarım... Birde küçük yaşta yaşadığım boğulma tehlikesi, üstüne birde oğlumun cahil cesareti birleşince kaygılarım daha da artttı😞 çocuğuma bu korkuyu yansıtmamaya çalışmakta yıprattı sanırım kaygılarım arttı iyice

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar, herkese iyi geceler
Uzun yıllar önce denizde boğulma tehlikesi atlatmış biri olarak yüzme işine hep korkuyla yaklaştım. Kendimce önlemler alarak birkaç kez havuza denize girdim ama korkumu aşamıyorum. Oğlumun yüzme dersi alma işini hep öteledim, onu havuzda kolluksuz korunması yüzerken hayal edince iyice korkuya kapılıp vazgeçtim. Halbuki astım hastalığı için yapılabilecek en iyi spor yüzme bunuda biliyorum. Tüm bu korkulardan oğlumun haberi olmuyor içimde yaşıyorum kaygımı... Bu yaz birebir ders alabileceği bir hoca bulduk derslere başladık ama ben çok huzursuzum, şimdilik kollukla suya giriyor olası beni bir miktar rqhatlatıyordu, dersler bittikten sonra kolluk kullanmayacak olduğunu düşündükçe başıma ağrı giriyor. Bu sorunu aşabilmek için ne düşünmem kendimi nasıl telkin etmem gerekiyor lütfen yardım edin...

Aynı durumu yaşıyoruz yüzmeyi çok iyi biliyorum ama boğulma tehlikesi geçirdikten sonra uzun yıllar kıyısına bile yaklaşamadım şimdi sadece boyumu geçmiycek yerlerde sırt üstü yüzüyorum yüzüstü bile değil :) birebir derste aldım yok olmuyor bana öğreten kişiyide boğma tehlikesine atıyorum bide bezdim artık ama çok zor sevgiliyle arkadaşlarla denize gitme en büyük kabusum hala o yüzden bence oğlunuz öğrensin biran önce zaten şuan en kolay öğrenebileceği yaşlarda

Back