Yüzsüz damat ve ailesi

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sen mi çok hassasın yoksa benim mi ayarlarım anormal dedim yazını okuduktan sonra.
1.) Evinizde 2 pc varsa eğer birini baban aldıysa muhtemelen evde olan diğerini kastediyor eşin. Ben bunda bir tuhaflık göremedim. Babanın aldığını kullanırken diğerinin turşusunu mu kurdun acaba?
2.) Ben de eşime diyorum bazen: şöyle zengin olsaydın da ben çalışmasaydım yatlarda tatil yapsaydım diye tamamen geyik amaçlı. O da bana diyor: sen zengin olsaydın.ben diyorum ki: ben zengin olsaydım cemiyetten biriyle evlenirdim senle neden evleneyim diyorum.. tamamen geyik yapıyoruz. Burada da bir tuhaflık göremedim.
3.) İş konusunda herkesin geçim eşikleri farklıdır. Biri karnı doyduğu zaman kadının çalışması gereksiz der. Birinin evine 10 bin tl para girer yine de çıtası yüksektir. Eşinin senin çalışmanı isteme konusunda da radikal bir sorun göremedim. Uç noktalarda sana bunu kompleks yaptırmıyorsa eğer. Ve sen de bir mesleğin varsa ve sağlığın yerindeyse neden çalışmayasın ki??

Evet! Bende senin ile hemfikirim. Kadinlarin evlendikten sonra neden çalismak istemediklerini hiç anlam veremiyorum.
Geçinmek ve yatirim yapmak arasinda çok büyük fark var. Bak çoçukta varmis. Ben çoçugum iyi okullarda okuyabilsin, ileriye
yatirim yapayim diye daha çok çalismak isterdim.

Kesinlikle çalışsam bana faydası var,kendi ailem de öyle diyor.ama onlar onun için demiyorlar.çok benciller,eve para gelsin öyle beleşe ekmek su yok yani anlatabildimmi.hayat zorlaştı bunu ben de görebiliyorum fakat söylenenler ve söylem şekli terbiyesizlik.nerde eski insanlar.

Haklısın. İnsanın inadından calısmayası gelir :47:

Bu da Kadınlar Kulübünde yeni moda.

Soru soramayacak mıyım ben? Anlamadığım konularda anlamaya çalışamayacak mıyım?

Bu ne rahatlık ya, ben burda kimsenin yorumunu sorgulamıyorken herken benim yorumlarımı, üslubumu, cizdiğim imajı sorgulama hakkını nerden buluyor kendinde?

İyi biriyim ya da kötü biriyim bu beni bağlar, ailemi, sevdiklerimi arkadaşlarımı. Olduğumdan farklı görünmek gibi bir çabam yok.

Küfür, hakaret, yerme olmadığı müddetçe istediğimi sorarım.

Sizce gerek yok, bence var.

Şu halimle çileden çıkarıyorsunuz beni ya. Bıktım artı gerçekten. Biri iticisin der, öteki orjinal olmaya çalışma der, öteki sorgulama der.... Bana bunu yazarken yazma özgürlüğümü kısıtlamaya çalıştığınızın farkında değil misiniz?

Sorusu olan?

cezalar değiştiğinden beri bir rahatladın eski haline döndün bakıyorum :1: ayrıca ikide birde durumunu öne sürüp durma madem rahatsız oluyorsun kaldıramıyorsun ona göre yorumlar yap az çok şimdiye kadar anlaman gerekiyordu insanların neye tepki gösterdiğini bayağı bir eskisin malum..

Neyse önce aldatılmamı kullanırdım simdi de hamileliğimi kullanır oldum :) Demek ki ben yazdıklarımı ve karşı tarafı daha fazla önemsiyorum.

Aslında cok fazla dolduğum icin sana patladım.

Yargılamıyorum, sorguluyorum.net.

Bence de tartışmayalım cünkü sonu yok. Birazdan kibci basları da gelir, sen iticin sen iğrencsin sen bilmemnesin deyince benim de karnım sinirden geriliyor ve taş gibi oluyor.
kendini ne kadarda iyi tanıyorsun ama bu karşı tarafı değil sadece kendini önemsediğin anlamına geliyor kendini bir vurgulamasan olmuyor demii...

cezalar değiştiğinden beri bir rahatladın eski haline döndün bakıyorum :1: ayrıca ikide birde durumunu öne sürüp durma madem rahatsız oluyorsun kaldıramıyorsun ona göre yorumlar yap az çok şimdiye kadar anlaman gerekiyordu insanların neye tepki gösterdiğini bayağı bir eskisin malum..

kendini ne kadarda iyi tanıyorsun ama bu karşı tarafı değil sadece kendini önemsediğin anlamına geliyor kendini bir vurgulamasan olmuyor demii...

Pardon siz kimsiniz? Bir münasebetimiz ya da münakaşamız olmuş muydu? Ceza sistemi değişmeden bir gün oncede de banliydim dün neysem bugün oyum.
Ben kimsenin işine burnumu sokmuyorum rica ederim siz de oyle yapın.
Kendimi haddinden daha fazla önemsiyordum ama bu durum sizi enterese etmez, yoksa eder mi?

Hoscakalin ve benden uzak durun lütfen. Herkes işine baksın, yorumlarım hoşunuza gıtmıyorsa engelle butonunu kullanmaktan çekinmeyin.

Canim ayni seyleri bende yasadim.esim ve kaynanam gorumcelerim sene de bir kere beni gormelerine ragmen ne zaman caliacaksin diye sorup dururlardi kendilerine giden para azalmistya ondan.kendileri eve oturup benim kocamin paralarini yicekler ben esek calisip eve bakicam hele ki kucuk kizim varken.hep sustum taki oatlayincaya kadar esim de ayniydi cunku gozumun icine bakiyodu ve surekli calismicakmisin diyordu.ve artik evet calisicam ve ilk isim seni bosamak olucak dedim annesi gilinde agzinin payini verdim simdi gik diyomiyorlarcalismiyorum kardesim ben istersem calisirim cokr haklisin seni cok iyi anliyorum.ezmezsen eirsin insanlar eskisi gibi saf ve temiz degil malesefki herseyi para belirler oldu

:43:

Isterseniz dikkatli konusun hanımefendi. Biz calisiyoruz diye esek mi oluyoruz. Bende şimdi cisam evde oturanlara bir benzetme yapsam hosunuza gider mi.

Isterseniz dikkatli konusun hanımefendi. Biz calisiyoruz diye esek mi oluyoruz. Bende şimdi cisam evde oturanlara bir benzetme yapsam hosunuza gider mi.

Hayir yanlis anlasildim galiba asla oyle bisey demek istemedim lutfen sonucta bende suan calismasamda egitimci univers mezunu calisan bayanim asla oyle demek istemedim demem de

Hayir yanlis anlasildim galiba asla oyle bisey demek istemedim lutfen sonucta bende suan calismasamda egitimci univers mezunu calisan bayanim asla oyle demek istemedim demem de

Bende alinganlik yapmis olabilirim. Toplumumuzun calisin kadin hakkindaki kotu dusuncelerine tahammül edemiyorum malesef. Biri kocasini bayan is arkadasindan kiskanir, biri olduk olmadik laf eder. Bende size patladim.

Ya çalışılır da adam gibi mesleğin varsa çalışılır öğretmenlik vs Yada kariyer bi iş erkeğin çalışmadığı yerde bi kere kadın da psikoloji kalmaz biraz vicdanlı konuşun Yada yazın . Erkek erkektir kadın erkeğin fıtratında evini gecındırmek var o ne ala kadın çalışırsa boşasın daha iyi iyi o zaman yan gel Osman öyle koca olmaz olsun adam olan ekmeği tastan çıkarır hayale aleminde yasamayın sırf yazmış olmak için moral bozuyorlar ya sinirim zıplıyor!

Pardon siz kimsiniz? Bir münasebetimiz ya da münakaşamız olmuş muydu? Ceza sistemi değişmeden bir gün oncede de banliydim dün neysem bugün oyum.
Kendimi haddinden daha fazla önemsiyordum ama bu durum sizi enterese etmez, yoksa eder mi?

Hoscakalin ve benden uzak durun lütfen. Herkes işine baksın, yorumlarım hoşunuza gıtmıyorsa engelle butonunu kullanmaktan çekinmeyin.

sormadan gecemeyeceğim,
sende yepyeni 4 mesajlık üyesin ama elmeyradan da ceza puanlarından da haberin var,
Kaçıncı üyelik:1:

durumunuz olmadığı için babanız size bilgisayar alıyorsa demek ki, geçim konusu biraz sıkıntılı
eşinizin ailesinden bir beklentiniz yoksa çalışıp çalışmama fikri sadece size aittir

Son düzenleme:
Konu sahibi arkadas kusura bakma derdine derman olamiycam icin.

Bende konu icerisinde gecen bi mevzuya takildim.

Sadece hamilesin baska bir sey yok denilmis bir arkadas icin.

'sadece hamilesin' demek cok kolay. Hamd olsun hamileyiz hasta degiliz.

Ama hamilelikte rushal ve bedensel acidan hic kolay bir durum degil.

Bunu belirtmek istedim. Herkes yasadigini kendi bilir kimseye cektiklerimizi ispatlamak zorunda degiliz.

Ama keske daha anlayisli olabilsek. Gercekten o arkadasimiza yüklenmek moda oldu sanirim.

Ben de bir cok kisinin yorumlarini begenmiyorum ama bunu soyleme ihtiyaci duymuyorum. Yorumlarini takip etmem olur biter.

Amac nedir yani? Neyse..

Bende hamileligimi bahane ederek icimi dokeyim dedim ;)

boşver canım takma,illa herkess konu sahibini mi pohpohlayacak.beğenmeyen küçük oğluna almasın.:38:

kimse için fikirlrimden vaz geçemem.sen doğrusun kim ne derse desin:34:

sormadan gecemeyeceğim,
sende yepyeni 4 mesajlık üyesin ama elmeyradan da ceza puanlarından da haberin var,
kaçıncı üyelik falan değil canım neden 4 mesajımın olduğunu site sahiplerine sormak lazım geçenki olaydan sonra oldu galiba yoksa iyi tanışıyoruz kendisiyle

Söyledikleriniz çok tutarsız bir kere. Sende iki bilgisayar varmış zaten oysa ki babam durumumuz olmadığı için ve bilgisayarım olmadığı için bana bilgisayar aldı demişsin. Öbür bilgisayar neydi o zaman. İki tane olunca birini eşin şehir dışında çalıştığı için almak istemiş siz de babanızın size aldığını değil öbürünü verirdiniz durumunuz iyi değilse öbürü nasıl alındı o enteresan.

Peki bilgisayar alacak kadar durumumuz yok babam aldı diyorsun sonra da ben işten ayrıldım ama çalışmamı istiyorlar oysa tek eşimin maaşıyla geçinebiliyoruz diyorsun. O zaman durumunuz babanın sana bilgisayar alacağı kadar kötü değil yok bigisayar bile alamıyorsanız durumuz kötü demektiir. Hangidi bir karar verin yani durumunuz senin çalışmanı gerektirmeyecek kadar iyiyse baban neden sana bilgisayar alıyor durumunuz kötü diye yok gerçekte kötüyse neden çalışıp yardımda bulnmuyorsun bu laf arasında geçmiş sadece çalışsa iyi olurdu diye.

Eşiniz de anladığım kadarıyla bir süre işsiz kalmış şu an şehir dışında da olsa bir şekilde çalşıyor yani ama daha önceden çalıştığın için çocukta olunca zorlanırsınız diye çalışmanı önermişler neden artniyet arıyorsunuz yüzsüz diyorsunuz eşinize ayrıca neden eşinizden damat diye el oğluymuş gibi sözediyorsunuz. Öyle yazınca kardeşinizin ya da görümcenizin eşi zannettim. Ortada büyütecek birşey yok yani hayat müşterek bakın eşiniz eve para getirmek için şehir dışında çalışıyor siz evde oturuyorsunuz pekala bebeğinizi annenize ya da kaynananıza bırakabilir çalışabilirsiniz yani 2 bilgiayardan birini bile sizin için şehir dışında çalışan birine çok görüyorsun bir de rahat gamsız diyorsun. Anlayamadım doğrusu yanii.

Son düzenleme:
Eşimden utanıyorum.çok rahat ve gamsız.halbuki ailesinin en gamlı insanıymış meğerse,babam bana bilgisayar aldı,şu an başka şehirde çalışıyor bir süreliğine.diyorki sende iki bil.var birini götüreyim.onun da telefonu var halbuki.ben babama ne derim babam benim o bil.sevdiğimi bildiğimi ve alacak durumumuz şu an için olmadığını bildiği için aldı.evlilik iki kişilik fakat burda başka bişey var.bilmem anladınızmı.arada şaka yolla da olsa der mesela şöyle zengin olsaydın keşke diye.ama ciddiyet var içinde.bir de bebeğim olunca işi bıraktım.kayınvalidem çalışmamı istiyor eşim de.halbuki ben çalışmasam şu an geçirebiliyoruz.ne kadar menfaatçiler.yeni gelindim yeni işimde mutlu olamadım istifa ettim de eşimin annesi ne dedi biliyormusunuz evde tembellik ediyorsun haa dedi,inanabiliyormusnuz.lohusayım eşim işten çıkarıldı.lohusalık bitti bana ne dediler biliyormusunuz ne zaman işe başlayacaksın.sen önce oğlun için dua et iş bulsun.adam patlar evde değilim.taktılar benim çalışmama.yeni kaynanalar çok fena.çalışan gelin istiyorlar.hem de herşey eski usul devam etsin istiyorlar.

ya vallahi sinirim zipladi o kaynanan olacak kadina oglun niye calismiyor bebegim var nasil kiyayim diyemedinmi. senin oglun bostan korkulugumu evin erkegi degilmi de canim benim bunlari soyle simdiki devir yuzsuzluk devri baktin yuzsuz arsiz sustuca tepene cikiyor say gitsin hadsizligin bukadari olmaz asla calisma kocan bir alisir sa evim hem erkegi hem kadini olusun. sende gamsiz ol ne ala memleket bu kv deler asmislar ya kendilerini ogullari bulunmaz hint kumasi bizimde anamiz babamiz var bizde pirlantayiz. ama yok biz el kiziyiz onlari doguran sizseniz bizide anamiz dogurdu. sakin susma ezdirme kendini anlayacagi dilden konus insanliktan anlamiyosa onun gibi olki bir gerilesin haddini bilsin. hem ev de calis hem ise git kocan yan gelsin yatsin tembel damgasini sen ye. yolarim o kaynanayi ben valla. sorumluluk sahibi olmali bir es bir koca calisip cocugunada sanada bakmak zorunda...

sormadan gecemeyeceğim,
özel mesaj atamıyorum canım malum önemli değil öyle zannetmen normal

benim de yetişkin bir kızım ve oğlum var...doğrusu kızıma sorarım ne zaman çalışmaya başlayacaksın diye...kızım sadece onu düşündüğümü ve art niyetimin olmadığını bilir...neticede onu boşuna okutmadım....diplomalı ev kadını olması için o sıkıntıları çekmedim....ben onu güçlü,ayakları yere basan, cebinde kendi parasını taşıyan.kimseye muhtaç olmayan, ölsem de gözüm arkada kalmayacak bir kadın olsun diye okuttum...ve bebeğe bakacak anneanne-babaanne varsa, çocuktan sonra da çalışan kadınların iş hayatından uzun süre uzak kalmasını doğru bulmuyorum...hatta kızımı eşinin durumu iyi bile olsa bir an önce çalışması için zorlayabilirim bile....kızım bu şekilde düşündüğümü bildiği için bana darılmaz....amaaa... bu soruyu asla gelinime soramam....çünkü adım kayınvalide....ne desem yanlış anlaşılabilir....kaş yaparken göz çıkarmak istemem....belki konu sahibinin kayınvalidesi de art niyetli değildir ama görüyoruz ki gelin kızımız rahatsız olmuş....ince işler bunlar....gelinine kızın gibi konuşamazsın işte...

Back
X