YÜZSÜZ İŞ ARKADAŞI

Dikkat edilmesi gereken insan tipi baya bencil. Ouf iş ortamında böyle birinin olması da can sıkıcı oluyor istemsiz soğuk hava esiyor. Daha çok dikkat etmeyi gerekitiriyor. Bu kişi burdan başlayan konuyu başka konularla birleştirip huzursuzluk çıkarmaz umarım.
Ben bunu düşünerek yaptığı şeyi söyledim ben birkaç kişiye ve söyleyerek iyi yapmışım çünkü başkalarına da dağıtıyormuş ekmek arası yapıyormuş.

Arada sırada olur ya, mesela bir keresinde iş arkadaşımın poğaçası aşırı sertleşmişti. Ben de yemeğimden böldüm verdim.
Sonra bu kişi alıştı, her yemeğime sulandı. :KK53: Yarın da şunu pişir demeye başladı. Neymiş çocuğu varmış, o yapamıyormuş. Bekarlar da sizi doyurmak için var zaten.
Bir daha vermedim, yemeği az koydum.
Bir şey dedi mi peki karşı taraf? Millet arsız valla şaşırarak okuyorum.

oha cidden yüzsüzmüş ya
deli midir nedir
sinir olurum böyle seye ben. bir komsumuz var, yakin akraba ayni zamanda. bizim yemek saatimiz gec biraz, 9 olmak uzereyken yiyoruz. israrla tam o saatte gelir "aaa bu saate yemek mi kalir" der, ceker sandalye ona da tabak koyulur.
yani anladin ki bu insanlarin yemek saati 9
bir geldin iki geldin neden on daha yirmi daha gelip rahatsizlik veriyorsun?
valla sinir oluyorum insanlara.
iyi demissiniz. sonucta hepiniz ayni maaşı aliyorsunuz. kahvaltiya da verdiginiz para atla deve degil. pekala da katilabilir madem aralikli oruç yapıyor

İyi yapmissin konu sahibi. Okurken sinir basti. Benim de işim nöbetli ama hamileyken gündüzde çalışıyordum. İş yerinin buzdolabina peynir zeytin aldim koydum. Poşetledim, poşete ismimi yazdim. 3-4 gun izin yapip geldigimde dolapta ruhu bile yoktu :işsiz::işsiz:
Ben olsam kim yedi diye olay çıkarırdım. :KK53:
Yabancılarda kesin kurallar var, rafları bile ayırıyorlar dolapta. Ne güzel şey ya.

Yabancılarda kesin kurallar var, rafları bile ayırıyorlar dolapta. Ne güzel şey ya.
5 farkli ekip var herkes nobet usulu farkli zamanlarda calisiyor. Bulmam mumkun degil. Hadi cani cekti acikti aldi. İnsan azcik hamile arkadasina birakmaz mi yaw bi geldim finitto hersey.

Sinir oluyorum böyle şeylere. Bizim de 1-2 çalışan vardı iş yerinde. Ortak pizza alırız katılmazlar, biz yerken yanımıza gelirler, mecburi ikram ederiz. Pasta alırız katılmazlar, yerken masaya otururlar onlara da verilir. Öyle böyle bir kaç yıl geçti. İyi niyeti suiistimal ediyorlardı resmen.
Aynı katta kantin var, dışarda büfe var. Gidip ordan almazdı, benim o gün içmek için getirdiğim maden suyunu isterdi. Ee aynı maaşı alıyoruz? Maden suyu önemli değil de, çık dışarı 3 adım at, kafeterya orda.
Yani bilmiyorum paylaşmak ikram etmek ayrı bir şey de, böyle durumlarda insan çekinmeli ya. İşyerinde ortak damacana su alınıyor. Ben gebeyim çok su içiyorum, onların hakkına girmeyeyim diye, onlarla ortak almayı bırakıp kendim ayrı almaya başlamıştım. Onlardan fazla içersem hak geçer diye.

Evet yaa. 10 gündür gitmediğim iş yerime gittim bugün, buzdolabını açtım 10 gün önce aldığım meze koyduğum yerde duruyordu ki isim de yazmamıştım üzerine. İnsanlar çöpe atılacak şeyi bile ellemiyorlar. Biri ortak yenilmesi için bir şey alırsa herkese ikram ediyor kalanı ortak alana koyup üzerine “herkes için” diye not düşüyorlar.

böyle bir ev arkadaşım olmuştu onu hatırladım okuyunca. Ben çaya şeker atmıyorum diye toz şekere para vermezdi, sonra eve yatılı misafir çağırırdı hep beraber ağırlardık 😂 akşamları biz çay demlerdik o da içerdi. Ben bir kere de sen demle biz hazır içelim demiştim. Ben içmem ki, siz zaten yapıp içiyorsunuz diye içiyorum demişti. Akla zarar insanlar, bize uzak olsunlar…

Ben inanamadım ya Gerçekten var mı böyle insanlar
Bana teklif edilmeyen bir şeye ölsem elimi sürmem hele de habersiz yemek aman Allahim haram kavramını mi bilmiyor acaba yani o yedikleri haram oldu bunu nasıl bilmez
Çocuklarım 12 ve 10 yasindalardi hiç unutmuyorum mahalleye bir market açıldı ama kuruyemis marketi gibi düşünün ve her gittiğimizde tezgahtar işte şunun tadına bakın bunun bakın diyor ama ben asla bakmam bir gün kizlarim mutfakta konuşuyor biri diyor ki ordan alışveriş yaparken baktın mı tadına diğeri dedi ki asla bakmam annem dedi ya tadına bakın diyen oranın sahibi değil satıcısı haram olurmus sen baktın mı yoksa dedi o da kardeşine bakmadım bende bakmam dedi o an ne kadar mutlu olmuştum haram bilincini vermişim şükürler olsun Allahim diye
Bir anne baba evladına bunu nasil vermez bunu vermediyse hiç bir şey vermesin zaten ne beklenir o evlattan
Haram kavramını anlatmak için çok saçma bir yöntem seçmişsiniz. İkram edilen bir şeyi almak neden haram olsun? Çalışan sanki cebinden ödüyormuş gibi yanlış bilgi vermişsiniz. Bu tarz işletmelerde, işletme sahibi ikram edilmesini söylüyor. O zaman komşu ya da akraba bir şey ikram edince de çocuk haram diye yemesin. Böyle bir olayda çocuğunuza kazandıracağınız en önemli kavram, ikram karşısında teşekkür etme kavramı olmalıydı.

böyle bir ev arkadaşım olmuştu onu hatırladım okuyunca. Ben çaya şeker atmıyorum diye toz şekere para vermezdi, sonra eve yatılı misafir çağırırdı hep beraber ağırlardık 😂 akşamları biz çay demlerdik o da içerdi. Ben bir kere de sen demle biz hazır içelim demiştim. Ben içmem ki, siz zaten yapıp içiyorsunuz diye içiyorum demişti. Akla zarar insanlar, bize uzak olsunlar…
Çok pırıl pırılmış beyni. Hiç kullanmadı sanırım 😀

Ayy asiri terbiyesiz belesci iyi yaptiniz malzemelerinizi takip edinde gizlice alip yemesin durumu olamsa verirsin eyvallah ama bu resmen sizi enayi yerine koyiyor gidip bir kalip peynir alip gelemiyor ezik

Ayyy böyle bir öğretmen arkadaşımız vardı . Yaşını başını almis bekar , maddi durumu çok iyiydi . Rivayet o ki kilolarca altını varmış . Neyse bu çocukların beslenmesini yiyor diye veliler şikayet etmişti 😀😀

Herseyi ondan gizli yerdik 😀

Yine köyde görev yaparken bir kadın vardı ne yesek tadı nasıl merak ettim diyip alirdi herkesden ama idareci öğretmen hizmetli fark etmez 😀😀😀

Back
X