YÜZSÜZ İŞ ARKADAŞI

Biz 3 arkadaş sabahları kahvaltı yapıyoruz diye kahvaltılık alıyoruz. Bizim gibi olan birkaç kişi daha var öncelikle bunu belirteyim. Sorunum ise şu bir ay önce ofise yeni bi personel başladı. İlk başta bizim yanımıza çok gelmezken son zamanlarda yanımıza gelip biz kahvaltıyı toplarken bi şeyleri ekmek arası yapmaya başladı. Biz acaba şirket mi alıyor diye düşünüyor o yüzden mi rahat rahat alıyor diye düşündük. Çünkü öyle rahat ki hiç sormadan alıyor ve biz toplarken poşete mi koyuyorsunuz ben koyarım bile dedi. Arkadaşımda dedi ki biz aramızda para toplayıp alıyoruz istersen sende dahil olabilirsin para verip. O da hiç cevap vermedi. Sonra bu sessiz olan kıza demiş ki ben sizden kalanları yiyorum çöpe gitmesin diye (ki çöpe attığımız yok) rahatsız olmuyorsunuz dimi aralıklı oruç yapıyorum başka bi şey yemiyorum. Arkadaşımda buna kendisine bi şeyler almasını söylemiş.
Bir süre daha böyle devam edince ben artık masayı toplarken gelince önünden aldım biz toplarız sen karışma dedim. Bu tavrımdan anlamıştır diye düşündüm ama yok anlamamış ertesi günde saat 3 4 civarı bizim dolaba koyduğumuz tabakları çıkarmış yerken görmüş arkadaşım sonra da demiş ki aa yakalandım arkadaşım şok olmuş bi şey diyememiş o sessiz birisi zaten diyemez öyle bi şey niye yiyorsun diye. Bunu da bize söyledi akşam ve ben dedim ki artık ben başka birini beslemek istemiyorum ya sen güzellikle yaz ya da ben kendi uslubum ile konuşucam arkadaşımda yazdı. Bu da demiş ki ben zaten booksmoney nin tavrından anladım kırmadan söylediğin için sağ ol demiş.
Bu sabahta sanki yiyip içen gizli gizli bizmişiz gibi surat yapıyor. Bu arada belirtmek isterim ki hepimiz eli açık insanlarız ama bu resmen enayi yerine koymak çünkü sanal marketlerden kahveye kadar sipariş ediyor bi kahvaltıya gelince böyle yapıyor. Şimdi ben bu insana ne demeliyim? Muhatap olmayı düşünmüyorum ama böyle haklı gibi konuşamasın diye de diğer insanlara söyledim bu şekilde yapıyor diye herkes ayıpladı.
Bende hoşlanmıyorum bizim şirkettede vardı. Millet toplanıp alıyor bunlar 5 kuruş katmadan utanmadan gelip alıyor. Bir dedik 2-3 -5 abartısız 6 ay falan Sonra baya sesli laf ettik kestiler ayaklarını.

Biz 3 arkadaş sabahları kahvaltı yapıyoruz diye kahvaltılık alıyoruz. Bizim gibi olan birkaç kişi daha var öncelikle bunu belirteyim. Sorunum ise şu bir ay önce ofise yeni bi personel başladı. İlk başta bizim yanımıza çok gelmezken son zamanlarda yanımıza gelip biz kahvaltıyı toplarken bi şeyleri ekmek arası yapmaya başladı. Biz acaba şirket mi alıyor diye düşünüyor o yüzden mi rahat rahat alıyor diye düşündük. Çünkü öyle rahat ki hiç sormadan alıyor ve biz toplarken poşete mi koyuyorsunuz ben koyarım bile dedi. Arkadaşımda dedi ki biz aramızda para toplayıp alıyoruz istersen sende dahil olabilirsin para verip. O da hiç cevap vermedi. Sonra bu sessiz olan kıza demiş ki ben sizden kalanları yiyorum çöpe gitmesin diye (ki çöpe attığımız yok) rahatsız olmuyorsunuz dimi aralıklı oruç yapıyorum başka bi şey yemiyorum. Arkadaşımda buna kendisine bi şeyler almasını söylemiş.
Bir süre daha böyle devam edince ben artık masayı toplarken gelince önünden aldım biz toplarız sen karışma dedim. Bu tavrımdan anlamıştır diye düşündüm ama yok anlamamış ertesi günde saat 3 4 civarı bizim dolaba koyduğumuz tabakları çıkarmış yerken görmüş arkadaşım sonra da demiş ki aa yakalandım arkadaşım şok olmuş bi şey diyememiş o sessiz birisi zaten diyemez öyle bi şey niye yiyorsun diye. Bunu da bize söyledi akşam ve ben dedim ki artık ben başka birini beslemek istemiyorum ya sen güzellikle yaz ya da ben kendi uslubum ile konuşucam arkadaşımda yazdı. Bu da demiş ki ben zaten booksmoney nin tavrından anladım kırmadan söylediğin için sağ ol demiş.
Bu sabahta sanki yiyip içen gizli gizli bizmişiz gibi surat yapıyor. Bu arada belirtmek isterim ki hepimiz eli açık insanlarız ama bu resmen enayi yerine koymak çünkü sanal marketlerden kahveye kadar sipariş ediyor bi kahvaltıya gelince böyle yapıyor. Şimdi ben bu insana ne demeliyim? Muhatap olmayı düşünmüyorum ama böyle haklı gibi konuşamasın diye de diğer insanlara söyledim bu şekilde yapıyor diye herkes ayıpladı.
Iyy hiç sevmem böyle insan yüzsüz cimri iki zeytin iki peynir alsın gerçekten ihtiyacı olan kendini böyle yüzsüzlüğe vurmaz utanır mahçup olur biri benden bir istesin bin veririm gözüme gelmez ama böyle üç kuruşu kar sayan şark kurnazı tiplerden nefret ederim

Aaa o kadar lafa, uyarmaya hala oturup yiyebilmiş. :KK57: İnsanın boğazına dizilmez mi ay?
Haklısınız yani, herkes maaşlı eleman sonuçta üç aşağı beş yukarı aynı durumdasınız. Kim niye birilerinin sponsoru olacak ki?
İyi takip edin bundan sonra, olay soğuduktan sonra yine yemesin. :KK53:

Valla insan yaşadıkça bu dunyada ne kadar cok garip, ne kadar gereksiz insanin dolu oldugunu anliyor. Elinizin acik oldugunu falan hic yazmaniza gerek yok. Ortadaki niyet onemli. Bu kadar cimrilik yüzsüzlük inanilmaz, tövbe tövbe. Bide hakliymis gibi tavirmi yapıyor 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ hic takmayin, yok sayın.

Aklıma gelen tek şey borç batağında maaşına icra el koyıyor tek yemek imkanı sizin kahvaltılılar 🫣 insan aç kalınca her şey yapıyor

Ben inanamadım ya Gerçekten var mı böyle insanlar
Bana teklif edilmeyen bir şeye ölsem elimi sürmem hele de habersiz yemek aman Allahim haram kavramını mi bilmiyor acaba yani o yedikleri haram oldu bunu nasıl bilmez
Çocuklarım 12 ve 10 yasindalardi hiç unutmuyorum mahalleye bir market açıldı ama kuruyemis marketi gibi düşünün ve her gittiğimizde tezgahtar işte şunun tadına bakın bunun bakın diyor ama ben asla bakmam bir gün kizlarim mutfakta konuşuyor biri diyor ki ordan alışveriş yaparken baktın mı tadına diğeri dedi ki asla bakmam annem dedi ya tadına bakın diyen oranın sahibi değil satıcısı haram olurmus sen baktın mı yoksa dedi o da kardeşine bakmadım bende bakmam dedi o an ne kadar mutlu olmuştum haram bilincini vermişim şükürler olsun Allahim diye
Bir anne baba evladına bunu nasil vermez bunu vermediyse hiç bir şey vermesin zaten ne beklenir o evlattan

Aaa o kadar lafa, uyarmaya hala oturup yiyebilmiş. :KK57: İnsanın boğazına dizilmez mi ay?
Haklısınız yani, herkes maaşlı eleman sonuçta üç aşağı beş yukarı aynı durumdasınız. Kim niye birilerinin sponsoru olacak ki?
İyi takip edin bundan sonra, olay soğuduktan sonra yine yemesin. :KK53:
Kahvaltılık getirmeye başlamış umuyorum ki düzenli bi şekilde getirir

Bu tipler bedava mezar olsa orayada girer. Aralıklı oruç yapıyorum diyerekte yaptığını basitleştirip 'zaten yemiyorum gözüne mi battı demek istiyor gibi ' Ne yapayım aralıklı oruç yapıyorsan ben mi besleyeyim seni! Zaten siz ikramda bulunmuşsunuz ortama alışması için adım atmışsınız akabinde aranızda para toplayıp alığınızı da soylemişssiniz üzerine alınmayıp devam etmiş. Arsız resmen. Çöpe gidecek diyede victan yapırıyor akıllım. Anlamayana üslubu degiştirmek şart siz kendinizi kötü hissetmeyin. Yeni gelmiş ortama uyum sağlamak yerine ne tehlikeli insan.

Kahvaltılık getirmeye başlamış umuyorum ki düzenli bi şekilde getirir
Bizim eski is yerinde de bi eleman milletin oglen icin getirdigi yemegin suyuna ekmek baniyordu
Aa suyunu birakmissin diyordu ortada sabahtan kalan simit ekmek falan varsa alip yiyordu
Herkese de soruyordu bugun ne yiyon diye
Misal kahvaltiya cikolata getirmisiz aa markasi ne bunun guzel mi falan derdi al bak tat derdik hemen ekmekle gelirdi sjdjjdk
Bugun bende yemek getirdim derdi yemek ismi soylerdi ama asla cantasindan birsey cikarmazdi cok tuhaf bir tipti ya 🥴
Bu arada durumu da cok iyiydi esi de kendi de memurdu ve ne kadar dolar ve altin birikimi oldugunu soylerdi🥶

Bu sabah kendine kahvaltılık getirmiş demek ki yapabiliyormuş.
işte o sizden azarı yiyene kadar ne yersem kar yapmış
aslında gidip onun da önünden alıp veya dolaba koyuyorsa ondan tırtıklayıp yemek var da neyse

ne oluyor derse sen o kadar yiyemezsin çöpe gitmesin diye yaptım diyeceksin :D

işte o sizden azarı yiyene kadar ne yersem kar yapmış
aslında gidip onun da önünden alıp veya dolaba koyuyorsa ondan tırtıklayıp yemek var da neyse

ne oluyor derse sen o kadar yiyemezsin çöpe gitmesin diye yaptım diyeceksin :D
Herhalde bizden izinsiz alıp yediği için dolaba koymamış odasında tutuyor bizim alacağımızı mı düşündü anlamadım:halay:

Bu tipler bedava mezar olsa orayada girer. Aralıklı oruç yapıyorum diyerekte yaptığını basitleştirip 'zaten yemiyorum gözüne mi battı demek istiyor gibi ' Ne yapayım aralıklı oruç yapıyorsan ben mi besleyeyim seni! Zaten siz ikramda bulunmuşsunuz ortama alışması için adım atmışsınız akabinde aranızda para toplayıp alığınızı da soylemişssiniz üzerine alınmayıp devam etmiş. Arsız resmen. Çöpe gidecek diyede victan yapırıyor akıllım. Anlamayana üslubu degiştirmek şart siz kendinizi kötü hissetmeyin. Yeni gelmiş ortama uyum sağlamak yerine ne tehlikeli insan.
Evet biz ilk başta bi şey demedik herhalde getiremedi bi şey yiyor diye. Ama aldığımız şeyler birkaç gün içinde bitmeye başladı. Hatta o kadar yüzsüz ki arkadaşımın önünden çekip yemeye başladı bi kere.

Evet biz ilk başta bi şey demedik herhalde getiremedi bi şey yiyor diye. Ama aldığımız şeyler birkaç gün içinde bitmeye başladı. Hatta o kadar yüzsüz ki arkadaşımın önünden çekip yemeye başladı bi kere.
Arada sırada olur ya, mesela bir keresinde iş arkadaşımın poğaçası aşırı sertleşmişti. Ben de yemeğimden böldüm verdim.
Sonra bu kişi alıştı, her yemeğime sulandı. :KK53: Yarın da şunu pişir demeye başladı. Neymiş çocuğu varmış, o yapamıyormuş. Bekarlar da sizi doyurmak için var zaten.
Bir daha vermedim, yemeği az koydum.

Arada sırada olur ya, mesela bir keresinde iş arkadaşımın poğaçası aşırı sertleşmişti. Ben de yemeğimden böldüm verdim.
Sonra bu kişi alıştı, her yemeğime sulandı. :KK53: Yarın da şunu pişir demeye başladı. Neymiş çocuğu varmış, o yapamıyormuş. Bekarlar da sizi doyurmak için var zaten.
Bir daha vermedim, yemeği az koydum.
Yüzsüzler her yerde var demek ki

Dikkat edilmesi gereken insan tipi baya bencil. Ouf iş ortamında böyle birinin olması da can sıkıcı oluyor istemsiz soğuk hava esiyor. Daha çok dikkat etmeyi gerekitiriyor. Bu kişi burdan başlayan konuyu başka konularla birleştirip huzursuzluk çıkarmaz umarım.

Back
X