- 25 Mart 2013
- 570
- 321
- 323
- Konu Sahibi MamasLiebling
-
Öncelikle Allah sana sabır versin canım böyle insanlara hayret ediyorum.
Yani benim bi sabrım var taştı mı sinirlendim mi dobra olurum açıkça söylerim çünkü bişeylerin birikimi olmuş oluyor ve patlıyorum artık dayanamıyorum.Karşı komşun olması kötü olmuş en azından başka bi dairede olsaymış iyiymiş ya
Ayy okurken bana daral geldi..yuzsuzun daniskasi..ekmek elden su golden ohh pasaya bakk..ben hic sewmem bole insanlari oncelikle allah sabir wersn bacim..ama biran once yakani kurtarmaya bak aile icinede karsmay baslar ilerde esin bise demiyomu benmki kmseyle samimi olmami istemez ben olursam o uzaklastrir surat yapar karsidakine..bilemedmki smdi ne yapsN ???
Yok kalmadı de..
Kek kalibini da sakla
Sen bile unut yerini
Ve aynı şeyleri sen ona yap
Bakalım ne yapacak?
erzak türü bişey istese kalmadı diyorum da, viledaya kalmadı diyemiyorumama onu da vermicem artık... kızım hasta oluyor dicem.. herkesin evinin hijyeni temizliği ayrı dicem..
evet bende öyleyim aslında, bir noktadan sonra dobra olur hatta kırar dökerim maalesef... o raddeye gelmesin istiyorum, karşı komşum olması zaten işi çok zorlaştırıyor :/
Canım yaşın kaç bilmiyorum ama hayattan öğrendiğim şeylerden birisi de, sinirini bozan insanı hayatından çıkaracaksın..Ekmeğini o mu veriyor?
Tabii komşusunuz karşılıklı dairelerde..Her dakka yüzyüze bakıyorsunuz belki..
Bu gibi durumlarda yani canına tak ettiğini varsayarsak, en mantıklısı, ya açıkca konuşmak, yani..komşum bak,ben bunlardan bunlardan rahatsız oluyorum, benim huyum böyle seni de kırmak istemiyorum ama ben kimseyle içli dışlı olmak istemiyorum huyum böyle lütfen hayır dediğim konularda üstüme gelme vs vs.. demek, ya da, bunu hareketlerinle ama net bir şekilde belli etmek..yani kek kalıbını mı istiyor, ..canım sen de alamadın bir kalıp kaç para, bana da lazım oluyor, kullanılmaktan eskidi...vs gibi, ya da, bana kurabiye yap..dediği zaman...kusurabakma işim var..deyip kestirip atmak vs..gibi..
İnsanlara karşı fazla iyi niyetli olmak her zaman iyi değildir..
Kırmak istemiyorum..lafını anlarım ..Ben de istemem kırmak ama bir yere kadar..
Sınırı aşana da belli ederim kırılırsa kırılsın, benim sinirlerim bozulacağına o kırılsın napayım.
Bir yerden sonra da bencil olmayı öğrendim hayatta çünkü.
sen ondan daha çok şey istemeye başla.
belki kendi yaptığı ayıbın farkına varır..
bizim karşı komşumuzun da şu huyuna gıcık oluyorum, biz evden çıkıyoruz hemen kapıyı açıyor yada eve geliyoruz yine açıyo ona birileri geldi sanıyor yani her şeyimizi görüyor resmen markete gitsem gelsem elimde poşetler açıyor kapıyı hemen görüyor bu durumada sinir oluyorum
ay allahım sankı benım kom başıma gelenlerı anlatmışsın tabı ben okadar samımı olmamama ragmen yıne yuzsuzdu herşey ama herşey ıstıyordu elektrık supugem sac kurutma makınam allahım çıldırdım allahtan tasındım ama ben çok hata yaptım her geldıgınde yok dıyemedım sen sen ol surat as evıne gıtme bışey ıstedıgınde yok de kocam kızar de ne bıleyım de ışteMerhaba hanimlar..
Benim basim komsumla dertte... yaklasik 6 ay once karsi daireye tasindi... ben yeni tanistigim insanlarla normalde hemen yuzgoz olmam ama bu komsum oyle bir evirdi cevirdi ki kisa surede ya o surekli bende ya ben onda olmaya basladik... surekli benden biseyler istemeye basladi.. balkonuma camasir sermek istedi surekli.. evi silmek icin viledam dan tutun da her hafta kek kalibima.. camasir askiligimdan tutun da ekmek su vs. Akliniza ne gelirse.. sanki ortak yasiyoruz :)))
Neyse bir zaman sonra bunun bir kac ters davranisini yakaladim ve zaten bu kadar yakin olmaktan da sikildim.. biz bir konu hakkinda tartistik ve konusmamaya basladik.. kapi komsu olmamiza ragmen selam bile vermedik birbirimze. Hatta benim.duyacagim sekilde ogluna 'onun kiziyla artik oynamayacaksin, oyuncaklarini da vermeyeceksin ' dedi... cok cocukca dimi? :) ama benim isime geldi, yaklasik iki ay kadar konusmadim.. onun bulundugu ortamlara girmedim.. gecen bayram diger komsularim artik barisin dediler.. en azindan selam verin biririnizi dediler... hakli buldum.. cok samimi olmayarak sadece arada selamlasirim diye dusundum..
Ama oyle olmadi... bu yine bana sirnasmaya basladi.. yine her gun bisey istemeler basladi.. bir gun gelir 'sen kurabiyeyi guzel yapiyorsun, ben sana malzemeleri verim sen bana yap' der.. tarifi vereyim sen yap derim, yok kabul etmez.. kapida duran terligi giyip diger komsulara bakkala filan gider...
Bisey istedigi zaman olmaz da diyemiyorum, nasil diyecegimi nasil atlatacagimi bilmiyorum... keske yine bisey olsa da tartissak, yine konusmasak demeye basladim :)
Bi ara kapiyi calmasina ragmen kapiyi acmadim ama bu sefer ismimi bagirarak kapiyi yimrukluyor.. bi ara bilerek gormemezlikten geldim o da olmali...
Kizlar ne yapayim sizce? Yuzgoz olmak istemiyorum, kotu de olmak istemiyorum... nasil davranayim?
Az once yine kek kalibimi aldi.. olmaz veremem diyemedim... 1000. Kez istiyor galiba... sonunda ona hediye edecegim...
Bence fazla olmuş. Hem vileda verilir mi? Kimbilir nerelere sürüyor. Misal ben mutfağa kullandığım viledayı banyoya yada kapı girişine kullanmam. Biri temizlendiğimiz yer, diğeri sokak tozunun ilk döküldüğü yer. Ya tuvaleti o viledayla temizliyorsaHayır demeyi öğrenmelisiniz.
kesinlikle banyosunu silmemesini söylüyorum ama dinliyor mu bilmiyorum( inşallah silmiyordur yaa ( ooooffffff
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?