• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzsüzler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

-Gri-

Bayan pozitif 😄
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4.033
Puanlar
83
Önceki konumun ilk mesajı-

Arkadaşlar acele yazacağım, moralim bozuk ve başım çatlamak üzere. Konuya giriyorum. Kayınvalide öldü, ikinci hafta bana oğul görümceler kalmaya geldiler. Kafa dağıtacaklarmış. Öncesinde büyük bir temizlik yapmıştım. Halıları yıkatmıştım ama bekletiyordum sermemiştim. Halılr nemli olduğu için nem kokmuş. Yarın kuruyunca düzeleceğini düşünüyorum. Neyse kayınpeder geldi. Bune çok kötü kokuyor dedi herkesin içinde. Anlatr
tım bak halılar böyle böyle hala nemli. Başladı konuşmaya yok ev kokuyor. Temizeseydin böyle kokmazdı. Halıları kaldırın evi temizleyin. Eşim anlatıyor, ben anlatıyorum hala evi temizleyin. Ya dedim yeter! Kendine gel! Temizlikle ne alakası var. Bu soğukta halılar kurusun diye cam pencere balkon hep açık. Ne anlatıyorsun sen, kelimelerine dikkat et deyip odama geçtim ama nasıl moralim bozuldu. Gitmiş eltimde de dedikodumu yapmış. Ev kokuyor diye. Cahil adam karın daha yeni ölmüş sen gelmiş benim hiçbir suçum olmayan konudan beni vurmaya çalışıyorsun. Halıcı sadece poşetinden çıkarın dedi öyle yaptık ama meğerse halışar ıslakmış, kurumadan getirmişler. İki küçük çocukla bal dök yala evimde, pis evi temizlemeleyen bu yüzden kokan damgası yedim.

eltimlerde de temizlik yapmıyor evi kokuyor demiş. Ya sabır! Siz olsaydınız ne yapardınız? Verdiği tepkileri bi görseniz. Boğuluyor, öksürüyor, temizlik yapın deyip duruyor. Ne anlatırsan anlat temizlik diyor.

....

Arkadaşlar bu utanmaz adam ve kızı haftasonu çocukları görmeye bana gelecekmiş. Eşim çok uzattına getiriyor konuyu, ona ağzının payını veriyorum. Yarın görümce kişisine mesaj atıp, ne yüzle geliyorsunuz hayırdır deyip engelleyeyim diyorum tekrar. Bir senelik dedikodu malzemesi de çıkmış olur yüzsüzlere. Ne dersiniz? Küçük çocuğum var cevap yazmasam da okuyorum lütfen sorun etmeyin. Eşin demeyin, o mesafe koymayı bile benim zorumla yapıyor. Mesaj atayım mı akıl verin. Gerçi atsam da bu yüzsüzler yine mağdur olup gelecekler. Torunlarına ölüp bitiyorlar uzaktan ama birincisinde kayınvalide evi karıştırıp kocamla aramızı bozdu defoldu gitti ikinci gün. İkincisinde de hiçbiri yoktu. Ben ve kocam gittik doğuma. Gelmediler.

Halıları geri verdik yine yıkayıp getirdiler ancak yine kurumamışlardı. Hiç memnun kalmadık.

Hanımlar yanda elti kişisi var, onu çok severler, orada yapıyorlar dedikodumu. Anneleri eşi yeni ölmüş ama bana düşmanlıkları çok büyük, küçük oğlu da bana duvardan hakaret etti. Eşim hepsini duydu. Ben eşimden soğudum ağzının payını verdim ailem devreye girdi eşim benden özür diledi vs. eltim hakaret eden kaynıma direkt pis demilti geçen yıllarda, kayın ağzının açıp cevap veremedi bile. Banyo yapmıyor pis demişti. Ama bu kayın kişisi alakasız konuda bile bana hakaret ediyor. Onunda o gün ağzının payını verdim. Susmadım. O gelemez cesaret edemez buraya gelmeye ama dedikoducu kızı ve yüzsüz babası gelirler. Bir şey yapmalıyım. Soğuk yapsam odamdan çıkmasam yine umurlarında olmaz. Gelmemeliler.

Görümce o olaydan sonra zaten engelliydi bende. Bir mesaj yazıp tekrar engelleyeceğim demek istedim.

Son düzenleme:
Önceki konunu bilmiyorum.
Şu an sen haklısın.. Çok ayıp yaptıkları. Söyledikleri.. ama yerinde olsam görümceye mesaj atma, engelleme olayına girmem. Kv vefatından dolayı, üste çıkarlar; haklı iken bile suçlanabilirsin. Kocan da diğer tarafa hak verebilir; çünkü hassas bi dönemden geçiyor. Dengesi şaşabilir.

Not: Nemden dolayı kokan halının kokusu tamamen kuruyunca geçmez.

Son düzenleme:
Oncelikle haliciyi arayip bi hakkini verin
Gelip alip tekrar yikasinlar
Kurutmadan getiren halici ilk kez duyuyorum cunku
Ikinci olarak esinize soyleyin cocuklari alip kp ve gorumceler nerdeyse oraya gotursun gorsunler
Gorumcelere de mesaj atin "sizden sonra evi bide bocek basti ilaclatiyoruz o yuzden esim cocuklari oraya getirecek gorursunuz" diyin💁‍♀️

Dedikodu yapan erkek mi ıyy. Düşman başına. Konu çok basit ve saçma sma karakter belli. Kokuyorsa güle güle o zaman. Kimin ne haddine kalk evini temizle demek.

Gelmesinler istiyorsan müsait değiliz diye mesaj at geç. Ekstra tartışmaya gerek yok. Zaten kabul etmedin diye de bir sürü laf söylenir. Eşin zorlarsa da evde durmayacağını kendisinin agirlamasi gerektiğini söylersin.

Kafa dagitmaya neden senin eve geliyorlar anlamadim sizin ev tatil koyu mu... neyse geldiniz bari susup oturun KP malin teki sanirim karisi olmus yas tutacagina hali mali mal mal konusuyor. Neyse sittirip gitsinler ne diyeyim... burdkai kadinlara da ibret olsun ayrica ben bunu cok seviyorum bunun icin olurumd emeyin valla kocaniz ertesi gun unutur haberiniz ola.

Eşinde hata susturması lazım, çok ayıp yaşlılar bıraz anlama konusunda zor oluyorlar. Eşin konuşup herkesin ağzını susturabilir eltıne de mesaj atma o ne öle ergenler gıbı yazıp engellemek asil olsun duruşunuz ıyı yönünden bakın tekrar gelmezler ,ayakları kesilir. Varsın kokuyor desinler b*k yesinler

Bu hali konusunu hatırlıyorum. Nemli ıslak kokusu iğrenç bir şey öyle kurutmayla geçmez. Eve sermeden direkt geri goturseydiniz. Evin kokusundan durulmaz yani o konuda adam haklı ama virvir konuşup dedikodu yapması saçmalık. Kafa dağıtmaya niye sana geliyorlar senin ev tatil köyü mü? Kaynın falan sana niye hakaret ediyor babasına laf ettin diye mi? Adam apir sapır konuşuyorsa kabul etmeseydin baştan keşke evine ama kocanda hata var maalesef.

O ne biçim halıcı öyle kurutmadan halı getiren halıcı ilk defa duydum halılar gerçekten çok kokuyorsa geçmez onun kokusu. Kimsenin size pis demeye hakkı yok. Ben normalde temizlik takıntım olmasa da temizliği çok severim ama eltim çok pistir İnan yerlere bile iğrenerek basıyorum ama ağzımı hiç açman yemeklerini de bir güzel yerim zaten beğenmiyorsam kapı orada bu ne arsızlık ya misafir gelmişsin bir de evin temizliğine laf edip temizleyin bu evi diyorsun. Aşırı cahil bir aileye gelin gitmişsiniz geçmiş olsun. O ailede büyüyen kocanızdan da bir şey beklenmez. Ailesi ne ki o ne olsun. İnş ailenin en iyisi sizin eşinizdir.

Arkadaşlar acele yazacağım, moralim bozuk ve başım çatlamak üzere. Konuya giriyorum. Kayınvalide öldü, ikinci hafta bana oğul görümceler kalmaya geldiler. Kafa dağıtacaklarmış. Öncesinde büyük bir temizlik yapmıştım. Halıları yıkatmıştım ama bekletiyordum sermemiştim. Halılr nemli olduğu için nem kokmuş. Yarın kuruyunca düzeleceğini düşünüyorum. Neyse kayınpeder geldi. Bune çok kötü kokuyor dedi herkesin içinde. Anlatr
tım bak halılar böyle böyle hala nemli. Başladı konuşmaya yok ev kokuyor. Temizeseydin böyle kokmazdı. Halıları kaldırın evi temizleyin. Eşim anlatıyor, ben anlatıyorum hala evi temizleyin. Ya dedim yeter! Kendine gel! Temizlikle ne alakası var. Bu soğukta halılar kurusun diye cam pencere balkon hep açık. Ne anlatıyorsun sen, kelimelerine dikkat et deyip odama geçtim ama nasıl moralim bozuldu. Gitmiş eltimde de dedikodumu yapmış. Ev kokuyor diye. Cahil adam karın daha yeni ölmüş sen gelmiş benim hiçbir suçum olmayan konudan beni vurmaya çalışıyorsun. Halıcı sadece poşetinden çıkarın dedi öyle yaptık ama meğerse halışar ıslakmış, kurumadan getirmişler. İki küçük çocukla bal dök yala evimde, pis evi temizlemeleyen bu yüzden kokan damgası yedim.

eltimlerde de temizlik yapmıyor evi kokuyor demiş. Ya sabır! Siz olsaydınız ne yapardınız? Verdiği tepkileri bi görseniz. Boğuluyor, öksürüyor, temizlik yapın deyip duruyor. Ne anlatırsan anlat temizlik diyor.

....

Arkadaşlar bu utanmaz adam ve kızı haftasonu çocukları görmeye bana gelecekmiş. Eşim çok uzattına getiriyor konuyu, ona ağzının payını veriyorum. Yarın görümce kişisine mesaj atıp, ne yüzle geliyorsunuz hayırdır deyip engelleyeyim diyorum tekrar. Bir senelik dedikodu malzemesi de çıkmış olur yüzsüzlere. Ne dersiniz? Küçük çocuğum var cevap yazmasam da okuyorum lütfen sorun etmeyin. Eşin demeyin, o mesafe koymayı bile benim zorumla yapıyor. Mesaj atayım mı akıl verin. Gerçi atsam da bu yüzsüzler yine mağdur olup gelecekler. Torunlarına ölüp bitiyorlar uzaktan ama birincisinde kayınvalide evi karıştırıp kocamla aramızı bozdu defoldu gitti ikinci gün. İkincisinde de hiçbiri yoktu. Ben ve kocam gittik doğuma. Gelmediler.

Halıları geri verdik yine yıkayıp getirdiler ancak yine kurumamışlardı. Hiç memnun kalmadık.

Hanımlar yanda elti kişisi var, onu çok severler, orada yapıyorlar dedikodumu. Anneleri eşi yeni ölmüş ama bana düşmanlıkları çok büyük, küçük oğlu da bana duvardan hakaret etti. Eşim hepsini duydu. Ben eşimden soğudum ağzının payını verdim ailem devreye girdi eşim benden özür diledi vs. eltim hakaret eden kaynıma direkt pis demilti geçen yıllarda, kayın ağzının açıp cevap veremedi bile. Banyo yapmıyor pis demişti. Ama bu kayın kişisi alakasız konuda bile bana hakaret ediyor. Onunda o gün ağzının payını verdim. Susmadım. O gelemez cesaret edemez buraya gelmeye ama dedikoducu kızı ve yüzsüz babası gelirler. Bir şey yapmalıyım. Soğuk yapsam odamdan çıkmasam yine umurlarında olmaz. Gelmemeliler.

Görümce o olaydan sonra zaten engelliydi bende. Bir mesaj yazıp tekrar engelleyeceğim demek istedim.
Onlar varken siz gidip başka yerde kalın.Ancak bundan anlarlar gibi.

Evin halısız olması kokmasından iyidir geri toplasaydınız keşke.
Kayınpeder çok dan dun bu ne yahu birde dedikodusunu mu yapıyor misafir geldiği evin? Müsait değiliz deyin başka bir şey söyleyip engellemenize gerek yok. Hem laftan anlamıyor hem dedikodu yapıyor rencide ettiği insanın evine gelmesin.

Ses etmeyin gelsinler, halıcının yine ıslak getirdiği halıları serin eve, eşiniz, görümceniz ve kayınpederinizi salona alıp çay ikram edeceğim diyerek odadan çıkın ve ıslak halı kokulu salon kapısını onların üzerine kilitleyin.

"Dedikodumu yapanları istemiyorum evimde, yine dedikodumu yaparlar nasılsa bari gelmeden yapsınlar" de eşine, o çocuklarla gitsin nereye gidecekse bulusacaksa, madem begenmiyorlar, senin "pis" evine niye geliyorlarmis ki hâlâ

Ayrıca bir halı yıkamacı neden ısrarla halıları ıslak getirir ki? Kapatsın o dükkanı o zaman.

Halı bir kere koktu mu yıkamakla da kurumakla da geçmiyor malesef. O konuda da mağdur olmuşsunuz çok. Bir tanesinde karbonat deneyebilirsiniz. Üzerine serpip bekletin ertesi gün süpürün. Hatta bolca serpip rulo yapabilirsiniz daha iyi olur.
Kuru çayda çok iyi koku çeker ama halıdan temizlemesi çok zor olur.

Eminim kendi evleri kirlenmiş nevresim kokuyordur. Hasetlikten eleştirmiştir. Boşver de geç. Onlar pis dedi diye evde kendini yıpratip temizlik yapma. Erkeğin dedikoducusu hiç çekilmiyor.

....

Eee bu konu aylar önce açılmamış mıydı?

Konu sahibi takıntılı mısınız? 🧐

Bir bucuk yil boyunca engellediginiz insana neden mesaj atip tekrar engelliyeceksiniz

Müsait degilim diyip kapatin konuyu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X