Yüzsüzlük

jervez1

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2010
428
15
298
İstanbul
Kızlar teyzemin bir gelini var bundan bir kaç sene önce aramızda tatsızlıklar olmuştu..Ne ben ne ablam aynı sitede oturmamıza rağmen ve onların bize gelmesine rağmen o olaylardan sonra evine adımımızı atmadık.Bu akşam dayımlar iftara geleceği için annemde teyzemleri iftara davet etmiş ederkende bu da ordaymış ve onada söylemiş sizde gelin diye..Bizim onu istemediğimizi bile bile nasıl gelecek çok merak ediyorum..Onu gördükçe söyledikleri aklımageliyor sinirden çatlayacakmış gibi oluyorum..Nasıl davranayım bilemiyorum..

Sinir anında herkes ağzından çıkan sözlerden pişman olablir.
Bazıları çok gurur yapar pişman olsa da özür dileyemez.
Hem şurada bayram da geliyor küsler barışsa ne kadar güzel olur değil mi?:1:

Bazı şeyleri uzatmamak lazım, hem o bir adım atmış geleceğim demekle siz de atın düzelirsiniz belki belli mi olur?

Hem daveti kabul etmek yüzsüzlük değil, büyüklüktür.

Biz onu affedersek o zaman büyüklük olur..
Bize ettiği imadan dolayı bütün herkes onu suçlamıştı..
Kötü sözler ne olursa olsun asla unutulmuyor..

geldiği zaman hareketlerine göre davranın. sonuçta sizin evinize gelecek bir misafir o. herhangi kötü bir tepki verirseniz siz kötü olursunuz laf yapması için fırsat verirsiniz ona. hoşgeldin-güle güle daha fazla muhabbete gerek yok.

geldiği zaman hareketlerine göre davranın. sonuçta sizin evinize gelecek bir misafir o. herhangi kötü bir tepki verirseniz siz kötü olursunuz laf yapması için fırsat verirsiniz ona. hoşgeldin-güle güle daha fazla muhabbete gerek yok.

Bende öyle düşünüyorum..Bir iki saat katlanıcam artık

Sana birşey anlatayım. En küçük amcamın eşi, yeni evlendiklerinde (babamın ailesinin maddi durumu hiç yok babamların yardımlarıyla geçiniyorlardı) amcam bizde ve büyük amcamda kalıyordu. Annemler onun adına para biriktirdiler, ayda 500 tl kenara koyuyorsa babamlar üzerine 100 eklediler. Babaannem gelinlerine hiç birşey yapmadığı halde annemler eltilerle bir olup bari küçük gelinin istediği olsun diye bir dediğini iki etmediler. (düşünün eltiler yapıyor bunu). Tabi yeni yengem kafasından kurmuş kocası şu kadar sene çalışıyorsa şu kadar para biriktirmiş olacaktı eee paralar nerede diye annemlere hesap sordu. Tabi amcam bunca sene hiç para yemedi, hiç gezip tozmadı, düğün yapmadı vs. annemleri sanki elinden parasını almış gibi suçladı.

Gel zaman git zaman kocasının ne kadar müsrif olduğunu görünce annemlerin haklı olduğunu anladı. Kendi oturmaya geldi, çocuğu oldu biz gittik, vs. Şuan en iyi onunla anlaşıyorlar hatasını anladı çünkü, şimdi elti değil kızkardeş gibi herkesle. Bence bir şansı herkes hakediyor.

Aslında çok affedici bir insanım kimseyle küs kalamam.Zaten onunla da küs falan değiliz ama ben ve ablam bizim için söylediklerini imalarını bir türlü
hazmedemiyoruz..Zaten hazmedilecek şeylerde değildi.Aramızda sadece kalabalık bir ortamda bile farkedilecek kadar soğukluk ve gerginlik oluyor..
Bu akşam ki kalabalıkta da büyük ihtimalle öyle olacaktır..Gerçi hiçbirimiz muhattap olmuyoruz ama yine de o gerginlik insanı yoruyor..Ve söylenilen hiçbir söz yüzyüze gelindiğinde unutulmuyor

Gelsin ne var ki bunda...

Neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz ki...

Geçmiş geçmişte kalmıştır; olan her ne olduysa çocuk değilsiniz ki siz sürekli küs kalacaksınız..

Biraz olgunluk gösterin sizde, samimi olmayın tamam ama gelen misafiride kapıdan kovacak değilsiniz ya...

Back
X