• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yüzügümüzü satacakmış inanamıyorum :(

benim eşimde nişanlıyken satmıştı ama aynısının gümüşünü yaptırdı. parasını da ne yaptı hiç hatırlamıyorum şuanda . ama ben problem etmedim çünkü sevgi saygıyı şahsiyetime gösterir her zaman. eşyaya pek önem vermemde. ona aldığım birkaç şeyi de beğenmeyip adabınca söyleyip değiştirdiğimiz olmuştur. kırılmam da.

hadi altın diye takmıyor gereksiz diye düşündü diyelim o zaman satsın onun yerine sana takı alsın işte o zaman amacı parasını yemek değilde dediği gibi kullanamıyacağı birşeyi bekletmeyelim diye düşündü deriz
bide aklı ilk alırken nerdeymiş aldırmasaymış onun yerine size saat aldırsaymış sonuçta o günü seni hatırlatan manevi değeri olan bir şey olması amaç, saatte bu amaca uygun olurdu
mesela benim arkadaşımın eşi kullanmam onun yerine bana saat alın dedi bide gümüş yüzük aldılar halende kullanıyor

benim eşimde nişanlıyken satmıştı ama aynısının gümüşünü yaptırdı. parasını da ne yaptı hiç hatırlamıyorum şuanda . ama ben problem etmedim çünkü sevgi saygıyı şahsiyetime gösterir her zaman. eşyaya pek önem vermemde. ona aldığım birkaç şeyi de beğenmeyip adabınca söyleyip değiştirdiğimiz olmuştur. kırılmam da.

begenmeyip degiştirmesi farklı sey hem eşyaya önem vermiyorm ben biizim yüzügümüz o öylesine bi esya degil...

kızlar dün gece aradı burda sizin söylediklerinizi benm söylediklerimi birbir sıraladım ona. bana yanlış yaptıgını benm bukadar düşkün oldugumu bilse böyle bişe yapmıcagını söyledi. ama deger vermedignden yaptına eminim deger verse yapmazdı. çok kırıldıgımı söyledim.gerçektende ona artık nasıl yaklaşırım bilmiyorm çok yıprattı bu olay...

İşte iş işten geçmedi, önce bunu idrak etmelisin tkgrck..

Evet zor, evet her yönden zor ama imaknsız değil sonlandırmak.

Ben ayrıl demiyorum, öyle bir çırpıda yapılmaz bu zaten ama evlilikten daha kolay sonlandırılır.

Önce bir düşünmelisin, enine boyuna..
Bugun böyle olan yarın nasıl olur..

Amenna, tabiiki Allah bilir, fakat bizlerin cüzzi iradesi var, görünen bazı konular bizler için işarettir,
dolayısıyla yolumuzu kendimiz seçeriz aklımızla istişare ettiğimiz konuları katarak.

Eksisini, artısını oturup düşüneneksin bu insanın, daha sonra hatrı- aklı sayılır, duygusal yaklaşmayacak bir insanla oturup istişare edeceksin, sonra nişanlınla konuşacaksın.

En sonda kalbine soracaksın, mutmain olmuş mu diye ?

Sonra son kararını vereceksin..

İnan bana, olumsuz karar verirsen bir ay sonra unutuluyor herşey, düşünme bile.

Fakat şimdi bunun sırası değil, önce bu duygusallıktan ve kırgın halinden sıyrılman gerekiyor.

Belli ki yeterince ağlamış ve üzülmüşsün..

Bir kaç gün sonra belkide ne yapman gerektiğini düşüneceksin.

İnşaallah hayırlısı olsun, hayırlısı hangisiyse gönlüne razı eylesin Mevlam..

aminnn canım valla yazın okadar rahatlatıyoki beni . dediklerini yapacam düşünecemm canım tşkler

bende olsam aynını derdim sanırım

ne kadar zor durumda olursa olsun böyle bişeyi teklif etmeye bile utanır insan

hem kayınvalideniz mi demiş sat yüzüğü die

ona ne demeye hakkınız var ki

konuyla ne ilgisi var kayınvalidenizin
:26::26::26:

ben ilk bebeğime hamileyken çok sıkışmıştık
bebekte geldi gelecek doğum yaklaşıyo ve paramız yok
eşimin aldığı maaş evin taksidi borçlar falan bişii kalmıyodu
ben eşime dedim ki yüzüklerimi satıyım
sonra yine alırız neolucak dedim
bana dedi ki

o yüzük ancak öldüğünde cenazen yıkanırken çıkar parmağından
evi satarım yüzüğünü sattırmam

al işte erkek dedigin böyle olur.. onunda bunu demesini beklerdim:14:

kızlar dün gece aradı burda sizin söylediklerinizi benm söylediklerimi birbir sıraladım ona. Bana yanlış yaptıgını benm bukadar düşkün oldugumu bilse böyle bişe yapmıcagını söyledi. Ama deger vermedignden yaptına eminim deger verse yapmazdı. çok kırıldıgımı söyledim.gerçektende ona artık nasıl yaklaşırım bilmiyorm çok yıprattı bu olay...

gece konuştuğunuzda hatasını anladığını söylediyse bence daha fazla uzatmayın..emin ol bu çok ta yıpranacak bi olay değil

cnm ilk mesajda sadece yüzük meselesi sorun sanmıstım ama sanırım ilişkinle ilgilide soru işaretleri var fakat bunu ailene ve çevrene anlatamıyorsun, sorunun sanırım bu Türkiye de ne yazıkki bir kanun sanki bu herkes ilk tanıstıgı erkekle evlenecek direk onun namusu olacak halbuki bi etraflarına baksalar senelerce birlikte yaşayan sevgililer aldatılan eşler, kumalar, gayrimeşru çocuklar (çöplere atılıyor bazı garipler) bu kadar pisliğin içinde senin nişandan dönmen yada boşanman namussuzluk yada aile şerefini lekeleyecek birşey oluyor bu dar görüşlü insanlara laf da anlatılmaz ne yazıkki helede aile yakın çevre zaten bunu yapan hangi birine laf anlatacaksın hepsi birbirinin mutsuzlugundan beslenir ama üzülüyormus gibi yapar :) bu sebeple kesinlikle ailen yada çevren kararında etkili olmasın bunu çok rahat söylüyor diyeceksin içinden kendisini rahat tabi onun böyle sorunları yok :) özel mesaj atabilirsem daha detaylı da konusuruz, şunu unutma hayatta sen mutlu değilsen çevrendeki insanlara bir faydan olmaz çocuklarını da eşine de ve bir süre sonra seni sevmediklerini görürsün çünkü kendisine değer vermeyene kimse değer vermez bunu unutma şuan senin başının etini yiyenler evlen aman nişandan dönme diyenler sen ağladığında yanında olmayacaklar baban bile olsa ne yazıkki böyle, evlendin artık ölene kadar çek diyecekler helede işin, gelirin kendine güvenin yoksa zaten bitmiştir mesele. Bu sebeple kendi kararlarını canını çok yakacagını bilsende bu durumun herkesin seni dışlayacagını düşünsende kendi doğrularınla ver annemiz ve babamızla aynı düşünmek onlarla aynı hayatı yaşamak için dünyaya gelmedik ki, yeni bir şeyler katmak için bu dünyaya bir mutluluk ışığı yayabilmek içi,n geldik :) ve biz mutlu olmazsak ne kendimizde ne de bu dünyaya bir faydamız olur, boşu boşuna geçmiş bir yaşam birçoğumuzunki gibi istemesek de böyle yaşamaya zorlanıyoruz :)

evet canım çok haklısın ama dedigim gibi kafam karışık ve askere gitcek oyüzden şimdilik susuyorum ama askerdeykende ve gelincede bakacam eger böyle devam ederse ayrılmayı düşünüyorm. özel msjını beklicem canım

maddi olarak insanız hepimiz o yüzüğü satacak kadar düşebiliriz,

ama manevi olarak yuzugu satma fikri aklına geliyorsa ve bunu size söyleyecek kadar düşüyorsa,hayır gelmicek size ondan,üzgünüm.

Son düzenleme:
Gidip cEketini satsin da erkeklik gururunu kurtarsin bence!ne demek sizin aldiginiz yuzugu satmak!o mu almis onu???ne hakki var satmaya!hadi onu da gectim manevi degeri o gunun anlami var o yuzukte yillarca tasinacak takmasa bile.
Onurlu bir erkek, kiz ailesinin aldigi yuzugu satip da parasini alayim diye dusunemez.oyle dusunen bir erkekle de yuva kurmam ben sahsen.

şimdiden nişan yüzüğünü satmaya tenezzül ettiyse evlenince evini nasıl geçindirmeyi düşünüyor acaba.
arkadaşlar evlilik zor iş iyice düşünmeden ve tanımadan alınmaması gereken bi karar diye düşünüyorum..

Bende az çok biliyorum seni canım
O kadar çok kırılmışsın o kadar çok üzülmüşsün ki bu kişi tarafından naparsa yapsın sana batıyo anladığım kadarıyla
Yani çok basit bir olayı bile büyütecek bir durumdasın
Çünkü kalbin buruk ve düzelmiyo tek başına yapamıyosun bunu.

Sana tavsiyem bir gün nişanlını karşına al ve herşeyi konuş
Kafana takılan herşeyi söyle anlat kırıldığın tüm noktaları bilsin.
Ama kendine söz ver bu konuşma seni tatmin ederse ilişkine devam et
Eğer için rahatlamazsa çıkar yol bulamazsan kendini topla ve noktayı koy.

Bu şekilde gitmez ki kendini daha ne kadar yıpratıcaksın ne kadar üzüceksin
Değermi bu kadar şeye bir otur düşün :26:

o yüzüğü elinden al ve ona takabileceği gümüş bi yüzük al o halde madem takmayacakmış aileni ne diye masrafa sokuyor beyefendi...

Yerinde olsam parmağımdakı yüzüğü çıkartır eline veririrm
satıyorsan al bunu sat derim vicdansız herif
duygusuz aşkımızın bilmem neyi falan demişsin ama canım
karşındakı sizin aşkınıza 200 tl kadar değer veriyor ozaman :47:

Canm bu senin kaçıncı konun nişanlınla ilgili ?
Offf ne diyim bidaha düşün evliliği bu adamla.
Çok problemli ya her konunu takip ediyorum falan hiç iyi değil

aaaaaaa iananmıyorum??

şok oldum..

nişanlın çalışmıyormu?

Yüzüğünü satmayı düşünen adam yarın senin takılarınıda satar hem de sormadan...

çok ii düşün derm cnm bu tarz bi adamla evlenilmez...

yakma kendini...

eşim böle bişi dile getirse valla ondan önce gider ben yüzüğümü satar mangoya tekin acara koşar eşşekler gibi harcarim :51:
hiç de vicdan azabı çekmem :ssz:

Flört aşamasında karakter ayarlarını değiştirip, Evlenir evlenmez fabrika ayarlarına geri dönen canlıya "Türk erkeği" denir. :D
Benim nişanlım da altın takmaz, bana verdi yüzüğünü ben de aynısının gümüşünü yaptırdım. Yüzük dediğin kalbin madde halidir, sıkıyosa böbreğini satsın, daha çok para eder. Ama senin kalbini satmak kolay geldi demek ki...
Bahane kabul edilecek bir şey değil bence bu durum. Henüz nişanlıyken, ailene yaranması gereken bu dönemde bunu yaptıysa evlendikten sonra ne gibi tekliflerle gelir sana bilemiyorum. Henüz bugün duyduğum bir olay: kendine ait 2 şubeli güzellik salonu, arabası olan kadın eşinin senetleri, üç kağıtları yüzünden batıyor ve çalışanları sırf kadınla olan abla-kardeş ilişkilerinden dolayı maaşsız çalışmaya devam ediyor. Eğer vefalı, iyi niyetli çalışanları olmasa kadın dükkanları da devretmek zorunda kalacaktı.
İnsanı rezil eden de vezir eden de eşidir. Lütfen kimseyle konuşmadan önce iyice düşün. Eğer uslanır, bir kereye mahsus saçmalamıştır diyorsan sen bilirsin ama ya devamı gelecekse...

Yazılanların hepsini okumadım tabi, belki vardır benim yazdıklarımı söyleyen.

Back
X