Yüzük takmayan erkek

Şimdi nişanlısınızz yaa bu zamanlarda böyle oluyo malesef yüzüğün nerde, oraya gitme, bana niye haber vermedin, niye telefonun kapalı gibi bisürü sorun çıkıyor..
Bende yüzük takmıyorum parmağımı sıkıyor yeni yüzükte alamadım doğrusu istemiyorum zaten. Hiç sorun değil nişaNlı olsaydık eşim canıma okurdu şmdi takmıyor adam..

Ben takacaksin dedim eşime sonuçta bende alışkın değilim takıya vs. ama takıyorum. O takmasa bir iki kere söyler sonra ustelemezdim ama bende takmazdim

Ne çok takmayan varmış. Ben de bir biz takmıyoruz sanıyordum:) Çevremde herkesin parmağında koca koca yüzükler, Gördükçe daralıyorum.

Parmakta yüzük varmis ya da yokmus bozmussa niyeti her türlü yürüyorlar yani.. :)
O manada takilmasi isteniyorsa sayet o halka parmaga degil kalbe ve akla gecirilmesi istenmeli.
Aslinda yüzük soyut,sadakat somuttur.

Ben önem veririm takılmasına. Ha her haltı yapacak adam yüzükle de yapar ben yanında yokken çıkarır da yapar. Ya da asılacak kızlar yüzüğü varken de asılır. Ama ben seviyorum ve takı sevmememe rağmen alyansımı severek takıyorum. Hani mezara bi takıyla girebilsek ben alyansım da kalsın derdim heralde.

Benim eşimde sürekli takar ama takmasa kızmazdım ya da karışmazdım. Çünkü gönlümden geçen onun kendi isteğiyle takmasıydı. Ben elinde benim alyansımı görmeyi seviyorum. Ben takmayı unutunca eşim sorar alyansın nerde diye :)

Geçen ay nişanlandık ve nisanlim kesinlikle yüzük takmıyor. Gerekcesi ise alışık olmamasıymış. Ben de yüzükle doğmadığımı, bunun alısılabilir bir sey olduğunu soyledim. Sonuç olarak bunun icin surat yapiyorum diye aynini görüyorum suan. O kadar söylediğim halde kayinvalidemin evinden bile getirmemiş yüzüğünü yaşadığı şehre. Evde dursun diye mi alındı o yüzük anlamadim. Hevesli olmasini beklemiyorum tabi ki , kendi değerimi yüzük takip takmamasiyla da belirlemiyorum , beni ilgilendirmeyen hiçbir şeyine de karışmam normal olarak ama madem bi anlamı yok neden nisanlandik, bu merasim boşa mı var. ben mi fazla anlam yüklüyorum anlamadım. 400km yolu hiç konuşmadan geldik.. orda alır takarim sahtesini diye geçiştirmeyip azıcık yumusatsaydi beni belki bı kelime etmek icimden gelirdi.
Size soyle ornekler vereyim. Esim evlendikten hemen sonra yuzugugunu kaybetti guya:( Birdahada yenisini alip takmadi. Madem sen takmiyorsun bende takmayacagim diyip cikardim evlilik yuzugumu ve birdaha takmadim.Yuzuk hala durur. Esimde takmiyor ve yillardir evliyiz. Yuzuk takmiyorum diye defalarca teklif aldim ama asla esimi aldatmayi dusunmedim. Ben bekarken biri benden hoslaniyordu. Megersem evliymis. Beni gordugunde yuzugunu cikariyormus arkadasim gormus. Bana arkadaslik teklif ettiginde evli oldugunu,yuzugunu sakladigini ve arkadasimin bana soyledigini soyledigimde esini sevmedigini,Zorla evlendirildigini soyledi. Bende daha israr ederse sikayet edecegimi soylemistim:) Yani sonunda sadik olmak ve kalmak Yuzuk takmayla alakali olmayip,guzel bir ahlakla alakalidir. Birakin takmiyorsa takmasin,sizde takmayin olur biter bence . Bu benim nacizane fikrimdir:))

Sizi bu kadar üzdüğünü anlayınca takması gerekir

Ben yüzüğu arabanin önüne koydum takmayacagimi anlasın diye, yüzüğü atıyorum sanmış. Atacak olsam oyle mi yaparim.oyle bir sinirlenmiş ki taktın taktın yoksa karşıma çıkma diyecek kadar. Sok oldum. Eve de yeni tasindim her yer her yerde, üç bes esyami alip arkadaslarda kalacaktim. Bana emanetsin oraya birakim sonra ne istiyosan yap demeler.. Hep o adim atiyormus hic alttan almiyormusum vay be.. guzel geçen bir haftasonu bu şekilde mahvedilirdi.. yoktan yere suçlu oldum. Şaka gibi.. bı insanı nasıl hep kendini haklı görebilir. Hakkimda hayirlisi.

Biz takmıyoruz. Kendimden yola çıkarak diyebilirim ki; yüzük takmamamın ne eşime olan sevgimle, ne de ona olan sakadatimle hiç bir alakası yok. Sadece sevmiyorum yüzüğü, o kadar.

Yani konuyu "yüzük takmayan erkek şöyledir" diye ele alıp nişanlınızı etiketlemek bence doğru olmaz. Ama size daha ılımlı yaklaşıp, tatlı bi dille sevmediğini ifade edebilirdi. Sahtesini alırız demek çok kaba bi tavır olmuş. Nişanlılık çok stresli bi süreç böyle tartışmalar çok oluyor malesef. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Alyans takmak bana garip geliyor ve takmıyorum.
Ama eşim takmasa bozulurum :KK53:
Nişanlılık döneminde bir heves taksaymış daha şık olurmuş tabii.

Kişiye göre değişen bir şey bu. Kimisi yüzük sadece bir simge taksın ya da takmasın ne önemi var diyor, kimisi de yüzüğe anlam ve önem yüklüyor. Benim saçma bir şekilde önemsediğim, onda benden bir parça olarak gördüğüm bir sembol :) Sözlendiğimizden beri hiç çıkarmadan takarız. Sizin romantik yaklaştığınız, hassas bir konuysa takmamak için bu kadar diretmemeli bence.

Benim eşimde ilk yıllar taktı,tabi söylene söylene.alışkın değilim saat bile takamıyorum derdi.sonra bir gün isyan etti,kızarsan kız artık takmicam dedi.o zaman bende takmicam dedim ve artık ikimizde birkaç senedir takmıyoruz.ve su anda o taksa bile ben takamam.gecen dışarı çıkarken takayım ededim aman Allah'ım bir saat bile takamadım,nasıl bir rahatsızlık zaten pek takıyı sevmem bileğime arada bir şeyler takarim.yani evet alışkın olmayan için işkence ama nişanlılık sürecinde taksa iyiydi.

Rahat edebileceği bir yüzük ile değiştirmeyi teklif etseydin. Gümüş ince zarif erkek yüzükleri var mesela.
Sen takmasan ne düşünür? Empati yapmasını sağlayın belki işe yarar.

Benim eşimde bir kere taktı alyansı oda evlendiğimizde bidahada takmadı.Yüzük takmayı sevmiyor.Kac senedir takmıyodu benimde alyansım parmaklarım bir şişio bir iniyor bazen oluo bazen olmuyor onunkini küçültüp kendim kullanmayı düşüyorum.

Sen de takma. Nişanlının niyeti acaba nişanlı olduğu belli mi olmasın acaba? Sen ne düşünüyorsun?

Back
X