Yüzük takmayan erkek

Biz takarız
Takılması taraftarıyım

Elbette yüzük sevgi boyutu içermez
Ama o bir evlilik simgesi

Takmak istemiyorsa da zorla olmaz
Sende takma olsun bitsin

Benim yüzüğüm bile yok. Eşim de ben de takmıyoruz. Benim için bir anlamı yok çünkü.
Sizin için anlamı olabilir, nişanlınızdan takmasını isteyebilirsiniz ama zorlayamazsınız, o da sizi zorlayamaz. Ben takmıyorum ama sen takacaksın gibi bir tutumu varsa hele, o yüzük kafasına bile atılabilir.
Bir de yüzüğü dışarıdaki insanlar görsün, nişanlıma&kocama yaklaşmasınlar diye düşünenler var, bu bana saçma geliyor. Kendine kimseyi yaklaştırmayacak insan yüzüksüz de yaklaştırmaz zaten.

Bence takılmalı. Biz takıyoruz. Esim bir kere evde unutmuştu,duş alırken çıkarmış evden aceleyce çıktık. Arabada diyorki eksiklik hissediyorum.bir defa da kaybettigini zannettik evi didik didik aradi sortunun cebinden çıktı :D
Alışkanlık meselesi bence yüzük ama babam mesela hicbir zaman takmadı hic gormedim yüzük elinde. Nisanlilik guzel bir dönem kalp kirmasa iyiymis. Sen de takma o zaman.

benim annem babamda cogu zaman hic takmazlardi alyanslarini. Ben kucukken bile hic dogru duzgun onlari yuzuklu hatirlamam. Bence aranizdaki sevgi onemli. Yuzuk sembolik (nacizane fikrim). Eger esin takmiyorsa sende takma. Ama oyle takmiyorum diyede gozun gozune sokma. Bakalim seni yuzuksuz gorunce o ne diyecek.

Muhtemelen seni aldatıyor çünkü eski arkadaşımda takmıyordu.
:KK57::KK57::KK57::KK57:
Ben şok.

Daha yeni nisanlanmislar yahu, kız daha yüzük hevesindeyken bu da söylenecek şey mi

Konu sahibi, ben de eşim de takmıyoruz şuan.
Ama nişanlarken takardık.
Senin üzüldüğünü görünce takması gerekirdi.

sinirimii zıplatır. Evlenmesın alısık degilse yuzuge. bunların da tribi kaprisi türlü türlü huyları bitmiyor arkadaş.

Biz de takmıyoruz
Zaten alyanslarımızı bi ara hiç paramız kalmayınca satmıştık
Sonra yeni aldık yine sattık falan
Şimdi benim bi küçük taşlı yüzüğüm var o da ellerim şişti takılmıyor
Eşim de bişey takmıyor
Gene bi gün alırsak takarız ama şart da değil ya hiçbir şeyin göstergesi değil bence. Çapkınlığı kafasına koymuş biri istediği anda takar çıkarır zaten

Ben takmayınca eşim problem ediyor ki ben de takmayı seviyorum,kendi çıkartacaksa da açıklama yapıyor her zaman,(toprakla uğraşıyor bikaç kez yüzük tahriş etti parmağını) sonra tekrar geri takıyor. Çıtı pıtıyım ve zayıfım,”Bi gün anne gibi görünürsen cidden o zaman karışmıycam yüzük olayına şimdilik sakın çıkartma” diye geyik yapıyor,hafif kafa bulduğunu da düşünüyorum ya neyse :deli:

Benim eşim asansör işiyle uğraşırken nişanlandık .
Sürekli ısrarlarım üzerine taktı .
Alışık olmağını öne sürüyordu ..
Asasör metalleri arasına parmakla birlikte yüzük sıkışmış çıkartamadılar parmağı kopucaktı neredeyse .
Eli sargıya alındı vs baya üzüldüm ..
Ve bir hafta bir geldi parmağına ismimi yazdırmış işte biryerede sıkışmaz bir yerde de unutmam dedi .
En iyi çözüm gibi :KK76:

benim eşimin işinde de sıkışma ihtimali var o yüzden eşim de takmıyor cebinde taşıyor :110:sıkışabilir deyip bir kaç fotoğraf gösterince hiç ısrar etmedim.

Eşimin işte tehlikeli takmaz o yüzden amcasının parmağı yok aynı işte yüzükden dfolayı kaybetmiş o yüzden takmaz
Kıskancım ama bunu sorun etmiyorum zeten işi de erkekli ortam olduğu için sorun değil biz hiç nişanlı oolmadık ama haklısın arada bari taksın yanında taşısın

Alışılmıcak bişey değil ki hatta ben alyansımla bütünleştim çıkarınca bi garip oluyorum

burda asıl sorun kişiye güven.. takmazsa kızlar bakar, o da ilgilenir diye düşünüyorsanız yok yakınken ayrılın bence. öyle bir hayat geçmez. güvensiz olmaz.. kaldı ki farzedelim taktı. işe giderken çıkarmadığına nasıl emin olacaksınız. yüzüğü parmağına mı yapıştıracaksınız.
illa bu konuda çok hassassanız arkadaşların dediği gibi bir rest çekin. sizde takmayın. ama bence inat eder gibi değil. unutmuş gibi yapın kendi farketsin. tepkisine bakın. problem etmiyorsa demekki adam da kişileri asıl bağlayan şeyin yüzük olmadığı düşüncesindedir. tıpkı benim gibi..

biz de yuzuk takmiyoruz,

ama siz o kadar rica etmisken, gonlunuz olsun diye takmasi gerekirdi bence ya,
yani daha taze nisanlisiniz, denemesi gerekirdi, sonra derdi ya bak ben rahat edemiyorum falan takmak istemiyorum diye.
ben bir yuzuk icin bu kadar inatlasmayi dogru bulmuyorum, insan biraz sevdigi icin rahatindan fedakarlik etmeli bence.

ben hep takarım çalşıyorum ve baya kişiyle muhattap oluyorum.teyzeler sağolsun hemen talıp oluyor:kızgın:eşimde takmaz pekde karışmam, çünku heryere beraber gıderız yapışığız:KK4: dun baktım yıne yok parmağında .yola çıkmıştık arabayla.şaka yollu bende bıdaha takmıcam teyzeler gelıyor ,dırek evlımısın dıye soruyor. teyzeler talip olur artık dedim çarşıdan dönduk yüzük almaya eve.nişanlı olsam daha farklı olurdu:sopa:

O zaman muhtemelen ben eşimi aldatıyorum, eşim de beni aldatıyor. Vay canına yandığım, çok genişmişiz meğer. :KK73:
O zaman muhtemelen ben eşimi aldatıyorum, eşim de beni aldatıyor. Vay canına yandığım, çok genişmişiz meğer. :KK73:
Aldatma olayı olmasa bile bu çiftlerin yaptığı bi saygısızlık.

valla eskiden olsa aman nolcak takmayıversin derdim. yeni sözlenmiş ve buldumcuk olmuş bi insan olarak yerinde olsam ben de bozulurdum :) neyine alışamıyormuş, bahane işte.

biz de yuzuk takmiyoruz,

ama siz o kadar rica etmisken, gonlunuz olsun diye takmasi gerekirdi bence ya,
yani daha taze nisanlisiniz, denemesi gerekirdi, sonra derdi ya bak ben rahat edemiyorum falan takmak istemiyorum diye.
ben bir yuzuk icin bu kadar inatlasmayi dogru bulmuyorum, insan biraz sevdigi icin rahatindan fedakarlik etmeli bence.
+++
Esasında sorun yüzük takıp takmamak değil, karşı tarafın hassasiyetlerine önem vermemek. Ben eşimin üzüldüğünü görsem gönlü olsun diye takar onu önemsediğimi hissettirirdim, karşılığında da saygı ve sevgi görürdüm. Eski eşim boşandıktan çok sonra sana inat olsun diye takmıyordum şimdi olsa parmağımın kopacağını bilsem o yüzüğü çıkarmazdım demişti bana. Ne kadar üzücü bir yüzük üzerinden ego savaşı yapmak, yoksa karşılıklı rıza olduktan sonra isteyen takar istemeyen takmaz ne olacak ki.

5 yıldır evliyiz sadece ilk yıl taktım o da sürekli değil çünkü alışık değildim çok unuturdum takarken de. 4 yıldır da takmıyorum sevmiyorum. Eşim hep takar ama takmasa da sorun etmezdim sanırım. Çok büyütmeyin bu günlerin tadını çıkarın derim.

Geçen ay nişanlandık ve nisanlim kesinlikle yüzük takmıyor. Gerekcesi ise alışık olmamasıymış. Ben de yüzükle doğmadığımı, bunun alısılabilir bir sey olduğunu soyledim. Sonuç olarak bunun icin surat yapiyorum diye aynini görüyorum suan. O kadar söylediğim halde kayinvalidemin evinden bile getirmemiş yüzüğünü yaşadığı şehre. Evde dursun diye mi alındı o yüzük anlamadim. Hevesli olmasini beklemiyorum tabi ki , kendi değerimi yüzük takip takmamasiyla da belirlemiyorum , beni ilgilendirmeyen hiçbir şeyine de karışmam normal olarak ama madem bi anlamı yok neden nisanlandik, bu merasim boşa mı var. ben mi fazla anlam yüklüyorum anlamadım. 400km yolu hiç konuşmadan geldik.. orda alır takarim sahtesini diye geçiştirmeyip azıcık yumusatsaydi beni belki bı kelime etmek icimden gelirdi.
sizde takmayın olsun bitsin

Back
X