Yüzükleri Kuyumcuda Takmak?

hanne

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2006
700
3
0
Diğer
Arkadaşlar nişanım olucak yakında.Yakın akraba çok.Ev de baya küçük en büyük oda en fazla 10 kişiyle doluyor.Bir odaya da diğerlerini oturtsak ne yüzük takıldığını görebilecekler ne kesilen pastayı.Bir de kız isteme söz gecesi kalabalık olmamasına rağmen istemediğim muhabbetler dönmüştü hepimiz çok gerildik.Nişanda hele bir de ayrı odalarda oturulması yüzünden yine erkek tarafının üzerine gidicekler ve kimbilir erkek arkadaşımla aramızda sorun olucak.Herkes sonrasında evine çekiliyor biz kalıyoruz başbaşa neticede!Akrabaların kibar bişekilde misafirlerimizi ağırlayacağından şüpheliyim.Böyle bi samimi ortam olmasını istemiyorum açıkçası.Erkek arkadaşım da salonda yapılmasını istemiyor ben de düşünmüyorum zaten.Ama bilmiyor ki bizim akrabaların dili durmaz.Şimdi ne yapacağımız konusunda kararsız kaldık acaba alyansları kuyumcuda takmak ve sonrasında ailelerle bi akşam yemeği falan nasıl olur uygun düşer mi sizce?

Kuyumcuda yüzük takmak mı?
Nerde duyulmuş böyle bir şey?
Yapmayın arkadaşım,büyüklerinizi ezip geçmeyin,onların duasını alın,ileride hep içinizde kalır bunlar.
Neden salonda ya da küçük bir kafede nişan düşünmüyorsunuz?

canım nişan yüzüğünün kuyumcuda takılması ayıp olur. madem yemeğe gidilecek orda takılsın yüzükleriniz..

Bir Yaşıma Daha Girdim..
Olmaz Öyle Şey Canım..

Hımm.Uygun düşmez değil mi?

Erkek arkadaşım istemiyor ev dışında bir yerde nişan yapılmasını

öle şeymi olur yaa niye ailen garip mi davrandı erkek tarafına sizde az kişi çağırın sadece en yakınları

Merhaba ,

Kesinlikle yazacaklarım tavsiye değil sadece benimde evimin küçük olması vb nedenlerden dolayı nişanımı

üsküdar doğancılar, pide, kebap, pizza, lahmacun, salata, mantı paket servisi burda yapmıştım.Açıkcası evimiz küçük bir de ben salon da nişan vs istemedim.Çünkü pasta kesme usulü ,içeri girişler ve kabarık elbise ve dans vs muhabbeti geçtiğinden bir düğünü andıran hazırlıkları istemedim.Bir de ben tesettürlüyüm dans vs bana ters.Salonda programı nasıl doldururuz kaygısı ile üsküdar da oturduğudan civarı yer ararken buldum burayı.Eski ismi asitane.Ben bulduğumda sandım ki bir yer keşfettim : )) meğer nişanım olunca herkes biliyormuş.Düğünler vs bile oluyor.Nişanımı eşimin ailesi ile birlikte 80 kişilik aile arasında yaptık.Ben sandalyeleri süsletmedim.Dışardan tek katlı pasta söylettim.Çekim için arkadaşımın babasını ayarladım ve kabarık olmayan abiye elbise giydim.Bir de yemekleri annem bol kepçe ve çok çeşit yaptırmıştı.Hepsiyle birlikte 2,500 gelmişti.Ama siz başka şeylerden kısarak 1.000 tl 'ye bile getirebilirsiniz.Şİmdi 4 arkadaşımda düğününü ve nişanını orda düşünüyor.Ben ümraniye parçacıdan nişanlığım renginde turkuaz -mavi tüller alıp adamlara vermiştim onlarda sandalyeleri ve ağaçları süslemişti : )) ama oranın fotoğraflarında göreceğin gibi profesyonel bu hizmeti yapan yerlerde var ama bence çok elzem değil.İçinde kalmasın isterim bir şeyler.Ne yaparsanız yapın isterseniz evinizin altında ki boş bodrumu depoyu kullanın ama kuyumcuda takmayın derim ben
: ) mutluluklar dilerim.

Öyle değil ya,Neden anlamıyorsun arkadaşım?
Yani bir yer tutup çalgılı türkülü nişan yapmamı istemiyor..

Neden Anlamıyorsun Diye Bir Soru Yok..
Anlamadım İşte..
Nedenini Bende Bilmiyorum..
Oruç Beni de Çarptı Sanırım

Siz de çalgısız türküsüz yapın.
Bir restaurantta sadece ailelerle vereceğiniz bir yemekte yüzükleriniz takılabilir.
Yada ne bileyim cafe vb. tarzda bir yerde çalgısız yapılabilir.
Mutluluklar...

Bu arada bir mesajları okumadan yazmıştım nişanlının ev dışında bir yerde nişan yapılmasını vs.Benim mesela çalgı vs dans yoktu.Ben de sevmem nişanlım isteseydim yapardı.O o kadar hassas değil bu konuda.Dayım dua etti yüzükler takılırken.Herkes zaten yemeğin peşinde.Yüzükler takılırken ve takı esnasında zaman geçiyor.Herkes tabaklarıyla ve karşısındakiyle sohbet ediyor.Pasta kesilip ikram derken zaman geçiyor.Biz bile nişanlımla kara kara düşünüyoruz ne yapıcazda programı doldurucaz ama vallahi ben ayarlasam istesem bu kadar olmazdı tam istediğim gibi oldu.Örnek olsun çözüm olsun en azından yarın bir gün içinden ''keşke ! '' geçmesini istemem.

restoran ya da cafe gibi bi yerde dans etme, müzik olmaksızın küçük bi tören yapın siz de
şık ama abiye olmayan kıyafetler giyersiniz
mis gibi oldu işte
ben nişan yaparsam böyle olmasını isterim

Aslında nişanın güzel olmuş,güzel bir fikir,ama bu yemek olayı baya pahalıya patlamazmı bizde akraba da çok teyzemler dayımlar evli kuzenler çocukları.gerçekten güzel fikir bu arada istanbulda değilim

calgili türkülü yapmayiverin sizde... disarida aksam yemegine gidin, bi büyügünüz kisa bi konusma yapsin, taksin yüzükleri tamam. sonra yemeginizi yer muhabbetinizi yapar, evlerinize dagilirsiniz....

Benim nişanımda evde oldu, öyle takı merasimi falan olmadı, ev küçüktü az kişi çağırıldı, dayım konuşma yapıp yüzükleri taktı, çaylar yiyecekler sohbet derken nasıl geçtiğini bile anlamadık.

Hiç bir şey yapamasanız aile arasında yüzük takmak diye bir şey var. Büyüklerinizin yanınızda olması lazım...

Son düzenleme:
Siz de çalgısız türküsüz yapın.
Bir restaurantta sadece ailelerle vereceğiniz bir yemekte yüzükleriniz takılabilir.
Yada ne bileyim cafe vb. tarzda bir yerde çalgısız yapılabilir.
Mutluluklar...

evt bence mümkün ama gerçekten ayıp olmaz değil mi?
sonuçta akrabalar rahat durmayacaktır evde olmaması iyi o samimi ortam olsun istemiyorum..ben de gergin olucam ister istemez içerde neler konuşuluyo diye kendimi yiyip durucam..

Son düzenleme:
nişanlınız masraf yüzünden mi dışarda istemiyor.zaten nişanı kız tarafı yapar.istediğiniz yerde yapın

Oldu olacak kuyumcu amca kessin kurdelayı...yemeğe çıkın orda kesin,çok mu zor?

şimdi arkadaşım bu hayatının ilk ve tek nişanı olacak...
şartları düşünmeden deyiver nasıl olmasını isterdin???
biz de bunu senin şartlarına uydurmaya çalışalım olmaz mı???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…