Yüzümde çıkan benlerrr ! Yardım edinn :(

kristenn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2011
524
7
46
İstanbul
Merhaba ben 16 yaşındayım.1 hafta önce falan asansör aynasına bakarken boynumun altında ben olduğunu gördüm. herhalde önceden vardırda farketmemişimdir dedim. Sonra dün yüzümün ortasında ufak açık kahverengi ben dikkatimi çekti. Sonrada kulağımın yanındaki. Sonrada yüzümde sonradan ben olacak gibi görünen noktalaşmalar. Çok kötü oldum ağlıyarak yazıyorum şu an çok fazla taktığımı düşünebilirsiniz ama zaten bu aralar dış görünüşüm bakımından aşırı hassas olduğum bi dönem herşeyimi takıyorum şuna ameliyat olucam buna ameliyat olucam diyorum başka şeylere olan sinirimi kendimdenmi çıkarıyorum onuda bilmiyorum ama ben bide bu benlerle uğraşamam herşeyim tamdı bi benim yoktu o da eksik kalsın.Bunu diyerek günaha giriyorum bide isyan etmiş gibi oluyor . İnternetten baktım büyüyomuş bu benler çoğalıyomuş ve geçmiyomuş

Canım bence isyan etmemelisin. Elin kolun ayağın var şükretmelisin. Hem ben kötü bir şey mi? Eğer hoşuna gitmiyorsa cildiyeye gitmeni tavsiye ederim.

Canım bence isyan etmemelisin. Elin kolun ayağın var şükretmelisin. Hem ben kötü bir şey mi? Eğer hoşuna gitmiyorsa cildiyeye gitmeni tavsiye ederim.
Bu haliyle kalmasına birşey demiyorum gene ama bunun büyümesi ve yüzümde onlarca çıkma ihtimalide varmış. Cildiyeye gitsem bunu önleyebilirmi ?

Benimde senelerdir yüzümde ben var. Natalia Oreiro nunki gibi. Bide gözümün kulak tarafında iki tane nokta şeklinde. Napıyım ben atayım mı kendimi?
Ne var yani yüzünde ben varsa. Geçmiyosa nolmuş? Yara değil ya bu ben. Çok fazla olmadıkça. Ve ciddi anlamda büyümedikçe büyütmenin bi anlamı yok.
Üstelik çok rahatsız olursan aldırırsın. Çok kolayca alınıyor bu benler.

Bi doktora git yinede benler tehlikeli olabilir kontrol etmekte fayda var.

Benler bir yere kadar güzellik bile verebilir bende severim ama son 1 haftada yüzümde ardarda bi anda çıkan ve çıkmaya devam eden bu benlere sevinmelimiyim sizce ? Ben aldırmak evet kolay olabilir ama parası olana kolay .

Canim korkmana gerek yok bir cildiye doktoruna git en iyisi doktor senin cilt tipine gore en iyi tedaviyi uygular.Bazi benler zamanla buyur genellikle et benleri ve kanser riskide tasirlar ,ama artik en kotu hastaligin bile tedavisi var.

Benler bir yere kadar güzellik bile verebilir bende severim ama son 1 haftada yüzümde ardarda bi anda çıkan ve çıkmaya devam eden bu benlere sevinmelimiyim sizce ? Ben aldırmak evet kolay olabilir ama parası olana kolay .

Sosyal guvencen yok mu devlet hastahanesine gidebilirsin.Ayrica yasin 18 den kucuk sosyal guvencen olmasa bile devlet senin tum saglik giderlerini ucretsiz karsilar,hatta bazi ozeller bile sosyal guvencesi olmayan 18 yasindan kucukleri tedavi ediyor,yani hersey para demek degil.

Burda ben aldırmayı kasdetmiştim. Bunları sgk karşılamıyor diye biliyorum.

yüzümde sevmediğim iki benim var ben de aldırmayı düşünüyorum, et beni olmayan benleri nasıl alıyolar lazerle falan mı

Ben aldırmak pahalı bir işlem değil ki 50-100 tl arasında değişiyo.
Şu internete verecek paranız varsa onu haydi haydi verirsiniz.

Canım şu an ergenlik döneminde olduğun için cildini korumaktan başka yapabileceğin bir şey yok. Güneş kremini ihmal etme ve cildini temiz tut. Benlerin genetikse çoğalır, cildini korursan güneşin zararlı etkilerini en aza indirmiş olursun. Yaşın da küçük olduğu için sana ben aldırmayı vs önermiyorum. Eğer çok rahatsız ediyorsa sadece ben olan noktaları cildine uygun bir fondötenle kapatabilirsin. Ben 21 yaşındayım, yüzümde benlerim vardı. Yüzeysel ve kahverengi, et beni değil ve beni çok rahatsız ediyorlardı. Uzun bir süre bunun çözümünü araştırdım. Dermatologlar lazerle aldırmayı veya kriyoterapiyi önermiyor. Ben estetik cerraha da gitmek istemedim. Benlerim bir kısmına kür uyguladım, çoğu gitti ama yerinde kırmızı - pembe izler kaldı. Dört gözle bunların geçmesini bekliyorum :) Dediğim gibi sana tavsiyem, yüzünü güneşten koruman ve çok rahatsız edeni fondötenle kapatman.

Ben aldırmak pahalı bir işlem değil ki 50-100 tl arasında değişiyo.
Şu internete verecek paranız varsa onu haydi haydi verirsiniz.
Bu kadar ucuz olduğunu düşünemiştim ben daha pahalı olduğunu sanıyordum. :O

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. İnşallah çoğalmazlar ama çoğalacaklarsada bunu durdurmanın bir yolu yok değil mi ? :\

Ssklılara %50 indirim de var hatta.. Pahalı bi şey değil..

Canım ben aldırmak çok pahalı bir şey değil ama söylenildiği kadar da kolay değil. Sonuç olarak sen yaptıracaksın bunu her boyutuyla bilmen gerek iz kalır mı zararlı mı vs. Dermatologlar buzla yakmayı ve lazerle aldırmayı önermiyor. Bunları yaptırdığında iz kalma ihtimali var. Ben güvenemedim kendi kendime bir şeyler araştırdım buldum. Benim bulduğum şey çok mu sağlıklı çok kesin sonuçlar veren bir şey mi, hayır değil. Ama tıp okuyorum, kanıtlanmış bir çözüm değil ama güvendiğim bir yöntem. İzi de kaldı zaten ama kanser gibi bir şey yol açacağına ihtimal vermiyorum. Ben senin yerinde olsam birkaç yıl güneş kremiyle korur ve fondötenle kapatırdım, 4-5 yıl sonra da hem bir dermatologa hem de iyi bir plastik cerraha giderdim. Onların söyledikleri aklıma yatmazsa ( zaten dermatolog lazeri ve kriyoterapiyi önermeyecektir, plastik cerraha gitmediğim için onu bilemiyorum ) kendimce bir çözüm bulurdum, ki öyle de yaptım :)

Canım sen önce cildiyeye git bakalım benleri aniden artmasının sebebi neymiş onu öğren.
Belki krem , losyon gibi bir tedavi uygular en azından çoğalmalarını engeller.
Sonra duruma göre hareket eder aldırmayı düşünürsün.
Ayrıca az bir güneş bile olsa yüzünü güneşten koru.

Son düzenleme:
benimde yüzümde sonradan küçük küçük benler çıkmaya başladı.
ben de doktora gittim bunların sebebini sormak için
bana çıkar onlar büyüdükçe dedi ilaç krem vs birşey de vermedi
ben de sonradan çıkan benleri aldırmayı düşünüyorum gittikçe fazlalaşıyo çünkü

estetik açıdan daha çok vücutta birden bire oluşan benler karaciğer rahatsızlığının habercisi diye okumustum bir yerde bence bi doktora görünmelisin

Vücudunuzdaki benleri ihmal etmeyin.
Kötü bir hastalığın emaresi olabilir.
Özellikle koyu ve içi sert olanları.

Biopsi isteyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…