ya hem benimle aynı durumda olan birini görünce üzüldüm hem de yalnız olmadığıma sevindim. çok sağol yazdığın için, bir nebze olsun rahatladım. benim de genç ve obsesif oluşumdan ötürü ilgisiz kalan doktorlar ve seçeneksiz olmak acayip moralimi bozuyor. hani burnun kemiklidir, araştırır doktorunu seçer gider yaptırırsın. ama bizimki acayip arada kalmış bir durum. hem asimetrin az, hem kimsenin hakkında çok fikir sahibi olmadığı bir konu. yani estetik amaçlı gittiğim doktor bile bana asimetrin az o operasyonlar fazla gelir diyor. fazla geldiğini biliyorum ama asimetrimin az olması asimetrimi yok etmiyor maalesef. fotoğraflarda yıldız tilbe misali ağzım bir orada bir burada, aynada gördüğüm benden çook uzak bir beni görünce kendime yabancılaşıyorum, çok sıkıntılı bir hal gerçekten. insanın asabını bozan bir şey bu. bir de fotoğrafla, video ile işim hiç olmasa yine sıkıntı etmeyeceğim ama tam da bunun göbeğindeyim. gerçekten bunaldım bu açıdan.
şimdi serzenişimi bir yana bırakıp deva kritiğine geçiyorum :) gerçekten beraber araştıralım, bildiğimiz ne varsa paylaşalım. belki doktorların beceremediğini biz sağlayabiliriz birimizin bilmediğini diğerine aktararak.
bir doktor daha bana botoks önermişti fakat ben sürekli yapılması gerektiği için istememiştim. geçici olarak bile düzeltmiş olduğunu görmek güzel bir şey olmalı ama :) sen yine çene tedavisi olmuşsun bende o bile uygulanmadı, sadece ilk defa tel taktırdığım doktor söylemişti, teller çıktıktan sonra gittiğim bir kaç doktor fazla bir operasyon senin asimetrine dedi. şimdi dişlerimin tekrar bozulmasından ötürü diş doktoruma tekrar gideceğim. hem yeniden tel taktırıp şu çene olayını tekrar ona danışmak istiyorum. bir netice alırsam yazarım buraya :) bu arada yüz durumumuz aynı neredeyse. ben bunun kemiklerle mi yoksa yumuşak dokuyla mı alakalı olduğuna kesin olarak emin olmak istiyorum. eğer öyleyse bazı operasyonlarla düzeltilebilir sanki bu. yani yanaktan yağ alma, elmacık kemiği törpüleme gibi. bunun için yüz iskeleti restorasyonu ve profiloplasti denilen meseleler var. bunlar aslında burun ameliyatı olmuş ama yüzünde kayda değer değişiklik olmamış insanlara daha etkili sonuç almak için üretilen tedavi sistemleri. yani diyorlar ki, yüzünü bir bütündür. size sıkıntı burundan kaynaklı gibi gelir ama aslında orantısız yüz hatları da burnunuzu çirkin gösterebilir, önce onları düzeltelim minvalinde türemiş. ben burundan alakasız olarak bir kaç doktora gideceğim. araştırdığım süre boyunca şu doktorları bulabildim.
istanbulda bu doktorlar:
bahadır baykal (yüz iskeleti restorasyonu)
ismail kuran (yüzün her kısmında işlem yapan bir doktor)
mert demirel (profiloplasti)
coşkun erçel var ama gaziantepte
bir de dudaktaki sıkıntı için ben çok tesadüfi bir şekilde lip-lift diye bir şey buldum. türkiye'de bunu uygulayan neredeyse kimse yok. şurada çok tesadüfi görmüştüm :
http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/ust-dudak-kaldirma.827243/
araştırırken bir asimetrik dudağın düzeldiği fotoğrafa rastladım:
https://www.google.com.tr/search?q=lip+lift&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjos46d2rTKAhXHZCwKHYn4ARcQ_AUIBygB&biw=1280&bih=652#imgrc=MPkhHaWmI4uWyM:
ve tıklayıp şu videoyu izledim:
yani dudak kenarlarından asimetriyi dengeleyebiliyorlarmış.
bunun yanında o kadar araştırma sonucunda bulduğum bir başka yöntem de face-yoga denilen yüz kaslarını çalıştırarak yüz şeklinde değişiklikler yaratılmaya çalışan yöntem. ama bu çok sabır ve düzenli uygulama istiyor. bir de ben bazen gerçekten işe yarayıp yaramadığından emin olamıyorum doğrusu. fakat bu yargımın arkasında da güvenilir bir fikir olmadığını söylemeliyim, zira düzenli olarak hiç denemedim. ama bir üç ay kendimi buna adamayı düşünüyorum. yaza kadar bunun için kendi kendime uğraşacağım düzenli olarak zaten başka seçeneğim de pek yok şu an için:
şimdi olayı bir şöyle toparlıyayım :)
ben sıkıntımın tam olarak kemiklerimde mi, yumuşak dokumda mı, kaslarımda mı olduğumu bilmiyorum. bunu bilsem, ona göre bir yönteme eğileceğim tüm enerjimi ona yönelteceğim fakat şu an kafam çok karışık. bunu anlamak için ne yapmalıyım sence. bir de fizik tedavi yöntemi nasıl oluyor acaba, ne şikayetiyle, nasıl gitmiştin, uygulanan tedavi nasıl bir tedavi, acaba yüz yogasıyla bir alakası var mıdır, benzer midir yönetmleri?
soru bombardımanına tuttum biraz kusura bakmayasın, benden biri bulmanın heyecanını yaşıyorum :)
umarım benim bulduklarım bir işe yarar. :)
bu arada sürekli burada olmazsan belki, iletişim bilgilerimizi de alalım muhakkak :)